ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Μήνυμα νίκης από τη νεολαία

Ο Σωτήρης Παρίσης
Ο Σωτήρης Παρίσης
Αισιόδοξο, ελπιδοφόρο μήνυμα επανεκλογής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη δημοτική αρχή Πάτρας, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, αλλά και αποφασιστικής ενίσχυσής της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση, έστειλε η μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Η αίθουσα ΑΘΕ 1 αποδείχθηκε μικρή για φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενους που έδωσαν δυναμικό «παρών».

Να λάμψει η ελπίδα με μήνυμα ανυπακοής!

«Ολα γύρω μας δείχνουν ότι στο σκοτάδι που επικρατεί, μπορεί να λάμψει η ελπίδα και η αισιοδοξία. Οτι μπορούμε να πάμε κι αλλιώς. Εχουμε τη δύναμη! Γι' αυτό στις 8 Οκτώβρη κάντε την έκπληξη επανεκλέγοντας από την πρώτη Κυριακή στη δημοτική αρχή της Πάτρας τη "Λαϊκή Συσπείρωση", με δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη, και φτάνοντας όσο πιο ψηλά γίνεται τα ψηφοδέλτιά της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τόνισε ο Σωτήρης Παρίσης εισηγητικά και επισήμανε σε σχέση με την εμπειρία των ίδιων των φοιτητών:

«Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα που 2 χρόνια τώρα είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια η "Πανσπουδαστική", που υπάρχουν περισσότεροι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτιά της, με τα κόκκινα γαρύφαλλα σε όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Οσο περισσότερα λοιπόν τέτοια κόκκινα γαρύφαλλα στις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τόσο περισσότερο θα δυναμώσει η ελπίδα και ο αγώνας του λαού και της νεολαίας. Τόσο περισσότερο θα μπουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες, οι ανάγκες του λαού και των νέων ανθρώπων. Ρίξτε, λοιπόν, χιλιάδες κόκκινα γαρύφαλλα στις κάλπες της Κυριακής, όπως το κάνετε και στις φοιτητικές εκλογές, στείλτε μήνυμα ανυπακοής.

Μην αφήσετε την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να βγει το βράδυ των εκλογών και να πει ότι ο λαός δίνει το πράσινο φως να συνεχίσει την αντιλαϊκή της πολιτική, ότι εκλέχτηκαν ακόμη περισσότεροι που συμφωνούν με τις κυβερνητικές στοχεύσεις, που υπηρετούν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στις ανάγκες των πολλών».

Ακόμα, στάθηκε στον συνεχή αγώνα του λαού όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης ΝΔ, αστικών κομμάτων και εκπροσώπων τους σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αλλά και στα τεράστια προβλήματα που άφησαν πίσω τους πυρκαγιές και πλημμύρες και επισήμανε:

«Ολες οι εξελίξεις, αυτά που ζήσαμε το σύντομο διάστημα μετά τις εθνικές εκλογές δείχνουν την απόλυτη ανάγκη να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που αμφισβητούμε την κυρίαρχη πολιτική, αυτοί που αμφισβητούμε την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης, κράτους και αστικών κομμάτων. Κι εσείς οι νέοι ξέρετε να παλεύετε και να νικάτε.

Μαζί με τους κομμουνιστές και τα μέλη της ΚΝΕ, μαζί με εκατοντάδες πρωτοπόρους συναδέλφους σας και εκλεγμένους της "Πανσπουδαστικής" που δεν βολεύονται με την κανονικότητα που λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν βολεύονται με τη λογική ότι για όλα φταίει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που είναι η βολική εξήγηση για να "ξεπλένει" η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα τις εγκληματικές τους ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.

Ο Κώστας Πελετίδης
Ο Κώστας Πελετίδης
Το κάνατε πράξη ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη που μαζί με χιλιάδες λαού σε όλη τη χώρα δεν αφήσατε αυτό να ξεχαστεί. Στις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις για όλα όσα σας στερούν, για τη στέγαση και τη σίτιση, ενάντια στην ακρίβεια.

Ξέρετε να παλεύετε γιατί ήσασταν εκεί μαζί με τους κατοίκους διαφόρων περιοχών, που η εγκληματική πολιτική κράτους και κυβερνήσεων τους άφηνε μόνους και απροστάτευτους. Βουτήξατε τα χέρια στα λασπόνερα, μπήκατε μέσα στις φωτιές και τους καπνούς για να σώσετε περιουσίες και ανθρώπινες ζωές».

Εχουμε διαλέξει το μετερίζι των λαϊκών αναγκών!

«Καλούμε τη νεολαία μας να συναντηθούμε στον όμορφο αγώνα για το δίκιο μας, για όλα όσα δικαιούμαστε σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων εισαγωγικά ο δήμαρχος Πάτρας και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή διάλεξε μετερίζι από την πρώτη της στιγμή, αυτό της στήριξης των εργατικών, λαϊκών, νεολαιίστικων δικαιωμάτων και διεκδικήσεων, δρώντας σε ένα εχθρικό γι' αυτήν περιβάλλον, απέναντι στις έως και σήμερα κυβερνήσεις, στους αντιλαϊκούς νόμους τους και τα κόμματα που τους στηρίζουν διαχρονικά.

«Βάλαμε μπροστά τις ανάγκες του λαού μας, δουλέψαμε για το παιδί αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι το μέλλον μας. Στηρίξαμε τα νέα ζευγάρια με αύξηση των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με ημερήσιες κατασκηνώσεις δωρεάν το καλοκαίρι. Εννοιά μας ήταν τα σχολεία, απ' τα οποία 210 από τα 257 αναβαθμίστηκαν πλήρως, ενώ με το Λαϊκό Φροντιστήριο και τη συμβολή εκπαιδευτικών και φοιτητών βοηθήσαμε τις οικογένειες και μαθητές να πετύχουν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Το μεγαλείο σήμερα αναδεικνύεται όταν έρχονται ακόμη να διδάξουν σε αυτό άνθρωποι που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους», τόνισε μεταξύ άλλων και επισήμανε:

«Ολα αυτά επιτεύχθηκαν σε ένα εχθρικό περιβάλλον και τα καταφέραμε και συνεχίζουμε με τον αγώνα μας, τη δύναμη από τον λαό και τη νεολαία του, που βγήκαμε μπροστά, διεκδικήσαμε, παλέψαμε, δεν τα διπλώσαμε. Από εδώ εμείς αντλούμε τη δύναμή μας. Δεν χτυπάμε γραφεία λέγοντας ότι καταθέσαμε τις προτάσεις μας και αν μας ακούσουν εντάξει, επειδή δήθεν τα λέμε καλά και αν όχι, δεν πειράζει, μένοντας στα όρια του εφικτού, όπως οι διεκδικητές της δημαρχίας και όσοι μας κατακρίνουν πράττουν και λένε».

Τόνισε ότι η συμμετοχή του λαού, της νεολαίας σε κοινό αγώνα με τη δημοτική αρχή, της δίνει δύναμη για να πετυχαίνει πράγματα επ' ωφελεία του και κατέληξε: «Δίνουμε καθημερινά μάχη να πολλαπλασιάζεται η λαϊκή δύναμη και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν είμαστε με τους λίγους και εκλεκτούς. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες! Παράλληλα, φωτίζουμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του λαού σήμερα και της νεολαίας, για να υπάρξει και η σωστή θεραπεία και αντιμετώπισή τους, ώστε να μπορούμε να κάνουμε εμείς πραγματικό κουμάντο στον τόπο μας, εμείς ως λαός».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω

Από τη συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Από τη συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Τη δυνατότητα τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους δήμους του νησιού να πάνε ακόμη πιο ψηλά επιβεβαίωσε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ στην Πόρτα Ριάλα. Στη συγκέντρωση μίλησαν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.

Η Αλ. Μπαλού, τονίζοντας την κρισιμότητα της πολιτικής μάχης των εκλογών, ανέφερε ότι δήμοι και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προορίζονται να παίξουν ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της στρατηγικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης με την «αξιοποίηση» και των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που τα συνοδεύουν. Υπογράμμισε ότι αυτό ήταν και το νόημα των δηλώσεων του Μάκη Βορίδη, υπουργού της ΝΔ, που στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί κάλεσε τους Κερκυραίους να στηρίξουν την κ. Κράτσα στην Περιφέρεια γιατί «θέλουμε ανθρώπους που να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις». «Ομως εμείς ξέρουμε να παλεύουμε και να νικάμε μαζί με τον λαό με τους αγώνες του μπορούμε πραγματικά να φέρουμε τα πάνω κάτω», τόνισε η Αλ. Μπαλού, υπογραμμίζοντας ότι στις 8 του Οκτώβρη «ψηφίζουμε για όλα, ψηφίζουμε για τη ζωή μας».

Ο Γ. Μπορμπότης στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ενώ οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα στενάζουν από την ακρίβεια και δίνουν μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, ο δήμος πρωταγωνιστεί στη φοροληστεία, αποκαλύπτοντας ότι το 58,2% των εσόδων του προέρχεται από ανταποδοτικά τέλη, φόρους και πρόστιμα που πληρώνει ο λαός. Εχουν μετατρέψει την Κέρκυρα ολόκληρη σε τουριστικό και μόνο προϊόν, τόνισε, για να υπενθυμίσει ανάμεσα στα άλλα ότι προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων δυνάμεων ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις της Μαρίνας Μπενιτσών, Αλυπας και Παλαιοκαστρίτσας, με αρνητικές συνέπειες για τους ψαράδες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις γνωστών και καταξιωμένων στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που όλοι τους έχουν διοικήσει τον δήμο, για «ανεξάρτητες» και «υπερκομματικές» υποψηφιότητες, τονίζοντας ότι είναι τέτοια η ταύτιση των προγραμμάτων τους, που δεν τους είναι καθόλου δύσκολες οι μεταγραφές από τον έναν συνδυασμό στον άλλον.

Απάντηση σε δημοσίευμα

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑ Πάτρας σχετικά με δημοσίευμα της «Απογευματινής» τονίζει:

«Στο φύλλο της εφημερίδας "Απογευματινή", της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023, δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ, το οποίο περιέχει καταγγελία με ψευδές περιεχόμενο, για δήθεν διαπραγμάτευση θέσεων εργασίας με ψηφοθηρικά κριτήρια, "φωτογραφίζοντας" τη ΔΕΥΑΠ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, στάλθηκε στην εφημερίδα Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, με την οποία εγκρίθηκε ανακοίνωση για το θέμα.

Η εφημερίδα "Απογευματινή" δεν δημοσίευσε ως ώρας την ανακοίνωση, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

"Αξιότιμοι κύριοι υπεύθυνοι της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», σύμφωνα με τον νόμο και τη δεοντολογία που διακρίνει τη δημοσίευση κειμένων στον Τύπο, επιθυμούμε να διευκρινιστεί με τη δημοσίευση του κειμένου που ακολουθεί η πραγματικότητα σχετικά με το δημοσίευμά σας της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου.

Το δημοσίευμα αυτό, που υπονοεί ότι δήθεν έγινε διαπραγμάτευση θέσεων εργασίας με ψηφοθηρικά κριτήρια, δεν ισχύει.

Η αλήθεια είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάποιες από τις θέσεις εργασίας μέσω των επιχορηγούμενων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), στα οποία συμμετέχει η ΔΕΥΑΠ, για άτομα που ανήκουν σε "δύσκολα εξυπηρετήσιμες πληθυσμιακές ομάδες".

Αυτό, γιατί έκανε τη σχετική αίτηση έναν μήνα περίπου (4/8/23) μετά τη λήξη του σχετικού προγράμματος (9/7/23), μετά από το οποίο η ΔΕΥΑΠ δεν συμμετείχε σε κανένα πρόγραμμα μέσω ΔΥΠΑ, και ως εκ τούτου η καταγγέλλουσα δεν μπορούσε να κάνει αίτηση στη ΔΥΠΑ που είναι αρμόδια.

Να σημειωθεί ότι η ΔΥΠΑ προτείνει τους υποψήφιους για την κάλυψη των θέσεων εργασίας, χορηγώντας τους συστατικό σημείωμα"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ