Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω

Από τη συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Από τη συγκέντρωση στην Κέρκυρα
Τη δυνατότητα τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους δήμους του νησιού να πάνε ακόμη πιο ψηλά επιβεβαίωσε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ στην Πόρτα Ριάλα. Στη συγκέντρωση μίλησαν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.

Η Αλ. Μπαλού, τονίζοντας την κρισιμότητα της πολιτικής μάχης των εκλογών, ανέφερε ότι δήμοι και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προορίζονται να παίξουν ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της στρατηγικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης με την «αξιοποίηση» και των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που τα συνοδεύουν. Υπογράμμισε ότι αυτό ήταν και το νόημα των δηλώσεων του Μάκη Βορίδη, υπουργού της ΝΔ, που στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί κάλεσε τους Κερκυραίους να στηρίξουν την κ. Κράτσα στην Περιφέρεια γιατί «θέλουμε ανθρώπους που να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις». «Ομως εμείς ξέρουμε να παλεύουμε και να νικάμε μαζί με τον λαό με τους αγώνες του μπορούμε πραγματικά να φέρουμε τα πάνω κάτω», τόνισε η Αλ. Μπαλού, υπογραμμίζοντας ότι στις 8 του Οκτώβρη «ψηφίζουμε για όλα, ψηφίζουμε για τη ζωή μας».

Ο Γ. Μπορμπότης στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ενώ οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα στενάζουν από την ακρίβεια και δίνουν μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, ο δήμος πρωταγωνιστεί στη φοροληστεία, αποκαλύπτοντας ότι το 58,2% των εσόδων του προέρχεται από ανταποδοτικά τέλη, φόρους και πρόστιμα που πληρώνει ο λαός. Εχουν μετατρέψει την Κέρκυρα ολόκληρη σε τουριστικό και μόνο προϊόν, τόνισε, για να υπενθυμίσει ανάμεσα στα άλλα ότι προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων δυνάμεων ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις της Μαρίνας Μπενιτσών, Αλυπας και Παλαιοκαστρίτσας, με αρνητικές συνέπειες για τους ψαράδες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις γνωστών και καταξιωμένων στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που όλοι τους έχουν διοικήσει τον δήμο, για «ανεξάρτητες» και «υπερκομματικές» υποψηφιότητες, τονίζοντας ότι είναι τέτοια η ταύτιση των προγραμμάτων τους, που δεν τους είναι καθόλου δύσκολες οι μεταγραφές από τον έναν συνδυασμό στον άλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ