Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Να καταδικάσουμε την πολιτική που μας καίει και μας πνίγει

Από τη συγκέντρωση στη Χαλκίδα
Από τη συγκέντρωση στη Χαλκίδα
Μαζική ήταν η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Χαλκίδα, όπου συναντήθηκαν εκατοντάδες αγωνιστές, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Γρανέτα Τσιβίκα, υποψήφια δήμαρχος Χαλκιδέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Στέφανος Μουτουσίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Παρευρέθηκε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας στάθηκε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης, τονίζοντας τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες τόσο της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και όλων όσοι ασκούν ή άσκησαν διοίκηση στην Περιφέρεια και τους δήμους. «Αυτά τα γεγονότα, δηλαδή οι καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές τόσο της Στερεάς όσο και της Θεσσαλίας, βάζουν επιτακτικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές το ζήτημα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από φυσικούς κινδύνους. Εδώ και έναν μήνα συνεχώς βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες μιας πολιτικής που αδιαφορεί συνειδητά απέναντι στους κινδύνους που περικλείουν τα διάφορα φυσικά φαινόμενα αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας δεν έχει παρθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Καλούμε τον λαό της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που είναι δεσμευμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων. Στις 8 Οκτώβρη να καταδικάσει τους ενόχους για τη σημερινή κατάσταση, την κυβέρνηση, τη δημοτική και περιφερειακή αρχή και τους συνδυασμούς που στηρίζουν την πολιτική που εφαρμόζεται, την πολιτική που μας καίει και μας πνίγει. Καλούμε όλους όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί και καταλαβαίνουν ότι σήμερα δεν μπορεί να στηρίζεις τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ταυτόχρονα να μιλάς και για τα συμφέροντα του λαού, να συμπορευτούν μαζί μας, να εμπιστευτούν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και να συνταιριάξουμε τα βήματά μας στους αγώνες του αύριο».

Την ανάγκη να ενισχυθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές της Κυριακής ανέδειξε από την πλευρά της η Γρ. Τσιβίκα.

Ασκησε κριτική στην απερχόμενη δήμαρχο και εκ νέου υποψήφια, κα Βάκα, η οποία προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι 4 χρόνια έχει ακολουθήσει πιστά τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τόνισε ότι ο δήμος Χαλκιδέων είναι ανοχύρωτος απέναντι σε πλημμύρες και φωτιές, το Νοσοκομείο και οι δομές Υγείας έχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, αρκετά σχολεία παραμένουν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις και χωρίς προσεισμικό έλεγχο, υποδομές όπως τα δίκτυα ομβρίων υδάτων και ύδρευσης έχουν εγκαταλειφθεί, ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας έκλεισε και στη διαχείριση των απορριμμάτων προωθείται η ιδιωτικοποίηση και οι ΣΔΙΤ. Την ίδια ώρα, χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με την αντεργατική πολιτική.

Επίσης, άσκησε κριτική στον υποψήφιο κ. Σπύρου, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι επιδιώκει να αποσπάσει την ψήφο του λαού, των εργαζομένων, προβάλλοντας την ενίσχυση του «τουριστικού προφίλ της Χαλκίδας» και λέγοντας ότι δήθεν αυτό θα είναι προς όφελος όλων. Ενώ επισήμανε ότι ούτε ο συνδυασμός της κας Παππά, που απαρτίζεται και αυτή από δυνάμεις της ΝΔ, αποτελεί λύση και εναλλακτική επιλογή για τα λαϊκά στρώματα. «Τα σχέδιά τους αφορούν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Αυτοί είναι!», σημείωσε χαρακτηριστικά η Γρανέτα Τσιβίκα, αναδεικνύοντας τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι υπόλοιποι συνδυασμοί που διεκδικούν τον δήμο της Χαλκίδας.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανάδειξη και την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ