Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΛΗΞΟΥΡΙ
Στην πρώτη γραμμή για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα

Τα μεγάλα προβλήματα του Μαντζαβινάτειου Γενικού Νοσοκομείου και της Ενωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ» αναδείχθηκαν στις περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ληξουρίου, προχτές, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Μαντζουράτο και τη συμμετοχή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση.

Στις συζητήσεις με το προσωπικό αλλά και τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ζωή Μοσχονά, έγινε εκτενής αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Οπως τονίστηκε, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν καθιστά λειτουργική, με όρους νοσοκομείου, την ύπαρξη του ιδρύματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μη λειτουργία της παθολογικής κλινικής από το 2015 και μετά, ως αποτέλεσμα των συνταξιοδοτήσεων και των παραιτήσεων γιατρών, που δεν αναπληρώθηκαν.

Πάνω από 10 γιατροί πήραν σύνταξη ή παραιτήθηκαν, χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν τα τελευταία 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργική η συγκεκριμένη κλινική. Πρόκειται για ένα από τα πολύ σημαντικά προβλήματα, που οξύνεται συνεχώς, λόγω της μη πραγματοποίησης όλων των αναγκαίων προσλήψεων γιατρών και εργαζομένων με σταθερές σχέσεις εργασίας. Σήμερα, το υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής με όρους εντατικοποίησης και αυτοθυσίας, όπως σημειώθηκε.

Το νοσοκομείο, επίσης, παραμένει με τα προβλήματα που του άφησαν οι σεισμοί το 2014. Ποτέ δεν προχώρησε το έργο αποκατάστασης των ζημιών, με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) και των ηγεσιών του υπουργείου Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις φορές έχει δικαιωθεί σε ενστάσεις του ο ανάδοχος εργολάβος χωρίς να κάνει το ελάχιστο έργο. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ (με υπουργό τον Κ. Αχ. Καραμανλή), τον «δικαίωσε» αντίστοιχες φορές δίνοντάς του και αποζημίωση!

«Για όλα αυτά καμιά αναφορά δεν έχει γίνει από τη σημερινή δημοτική αρχή, ούτε από την Περιφέρεια», επισημάνθηκε από τον Δημήτρη Μαντζουράτο, ο οποίος σημείωσε ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η «Λαϊκή Συσπείρωση», από θέση αρχής, όχι μόνο αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα, αλλά μαζί με τον λαό αγωνίζεται για την επίλυσή τους, απέναντι στην έως και σήμερα λογική που θεωρεί ότι ο δήμος δεν έχει ευθύνη.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ», που φιλοξενεί σε δύο δομές περίπου 20 τρόφιμους σε εκπαιδευτικές δράσεις και διημέρευση, αναδείχθηκαν τα προβλήματα έλλειψης χρηματοδότησής και προσωπικού. Η κάλυψη όλων των αναγκών γίνεται μόνο μέσα από «θνησιγενή», συνεχώς ανακυκλούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόνιμη και απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης των συγκεκριμένων δομών.

Η Ενωση δίνει μεγάλο αγώνα με διάφορες δράσεις, για να αποφευχθεί το σταμάτημα της λειτουργίας των δομών και ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους τρόφιμους, τις οικογένειές τους, το προσωπικό που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

  • Το πολιτικό άνοιγμα στην περιοχή της Παλικής συνεχίζεται στο Ληξούρι, στα χωριά, σε χώρους δουλειάς, καλώντας ταυτόχρονα και στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης (8 μ.μ.), με ομιλία της Αλεξάνδρας Μπαλού, υποψήφιας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και του Δημήτρη Μαντζουράτου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κίνδυνο η υγεία ασθενών με μεσογειακή αναιμία (2024-08-29 00:00:00.0)
Οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία, μεγάλοι οι κίνδυνοι για την υγεία του λαού (2023-06-21 00:00:00.0)
Μεγάλη πυρκαγιά στο Ληξούρι (2022-09-22 00:00:00.0)
Την Κυριακή 12/6 τιμά τους απαγχονισμένους ΕΑΜίτες ήρωες του Ληξουρίου (2022-06-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία (2018-04-12 00:00:00.0)
«Προγράμματα» συρρίκνωσης κρατικών προνοιακών δομών (2017-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ