Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Στο προσκήνιο οι ανάγκες του λαού

Εκατοντάδες Λευκαδίτες, σε κλίμα ενθουσιασμού, κατέκλυσαν την περασμένη Δευτέρα την κεντρική πλατεία της Λευκάδας στην κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναστάσιος Δρακόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Λευκάδας, και η Ευγενία Κολυβά, περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και εκ νέου υποψήφια. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Βαγγέλης Βερροιώτης, υποψήφιος δήμαρχος δήμου Λευκάδας.

Στον χαιρετισμό του ο Α. Δρακόπουλος μετέφερε την αγανάκτηση του εργατόκοσμου στο νησί και τον βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, που στενάζουν κυριολεκτικά από τη λογική «πάμε και όπου βγει» που εφαρμόζεται σε κάθε πτυχή της ζωής τους, ενώ κάλεσε τη νέα γενιά να συστρατευτεί με το ΚΚΕ και στις εκλογές για να βγουν στο προσκήνιο οι δικές της ανάγκες.

Η Ευγ. Κολυβά κάλεσε τον κόσμο να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και ταξίματα που γίνονται, ενώ υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε να βρούμε τον πιο ικανό που ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των Λευκαδιτών, μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" μαζί με τον λαό μπορεί να λύσει ζητήματα, να ανακουφίσει, να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική, όπως το έπραξε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Β. Βερροιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προκλητική προσπάθεια απαγόρευσης κάθε οικοδομικής δραστηριότητας τους καλοκαιρινούς μήνες που απαιτούν οι «επενδυτές» του Τουρισμού, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ (Καλός) και τον συνδυασμό της ΝΔ (Σολδάτος), ενώ οι όποιες διαφοροποιήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Δρακονταειδής) δεν αναιρούν τη βασική τους συμφωνία με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις. Υπενθύμισε ότι αν αποτράπηκε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ήταν εξαιτίας της κινητοποίησης του Συνδικάτου Οικοδόμων με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τη στήριξη των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αντίστοιχα, ήταν η κινητοποίηση του λαού που όρθωσε εμπόδια στην υλοποίηση των σχεδιασμών για τη δήμευση της λαϊκής περιουσίας με το ζήτημα των δασικών χαρτών και της ιδιωτικοποίησης του Κάστρου. Οι σχεδιασμοί αυτοί πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου, ανέφερε, για να καλέσει τους οικοδόμους, τους επαγγελματίες στον κλάδο των κατασκευών και τους Λευκαδίτες συνολικά να γεμίσουν την κάλπη με κόκκινα γαρύφαλλα, για να βγουν πιο δυνατοί αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ