ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΝΙΚΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΕ ΠΑΤΡΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - ΧΑΪΔΑΡΙ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΤΥΡΝΑΒΟ
ΠΑΤΡΑ
Σε θέση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και την επόμενη μέρα των εκλογών!

Εναν σύμμαχο και συμπαραστάτη θα έχουν στο πλευρό τους ξανά ο λαός και η νεολαία της πόλης

Με τη σιγουριά ότι και την επόμενη μέρα των εκλογών, θα έχουν στο πλευρό τους έναν άξιο συμπαραστάτη για κάθε τους διεκδίκηση «ξημέρωσε» η Δευτέρα για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία στην Πάτρα.

Η επικράτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Κυριακή και η επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη για τρίτη συνεχή φορά έδωσαν το έναυσμα σε πλήθος λαϊκού κόσμου, αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, να ξεσπάσει σε μια μεγάλη γιορτή, με όλους όσοι όλο το προηγούμενο διάστημα και με ιδιαίτερη ένταση την προεκλογική περίοδο μπήκαν στη μάχη για την ανανέωση της θητείας της αγωνιστικής δημοτικής αρχής.

Γι' αυτό και η τελική νίκη με 56,69% και 40.577 ψήφους, έναντι 43,31% και 31.003 ψήφων του διεκδικητή της δημαρχίας, υποστηριζόμενου από τη ΝΔ, Κ. Σβόλη, έφερε νέα χαμόγελα σε λαϊκό κόσμο.

Μια νίκη που ήρθε παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Κ. Πελετίδης, με τον λαό να δίνει επιβράβευση για τις μάχες που έδωσε, πετυχαίνοντας και απτά αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα, άλλωστε, τα αναγνωρίζουν πλατιές λαϊκές μάζες, που ξέρουν ότι και την επόμενη πενταετία η δημοτική αρχή θα είναι μπροστά για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολλών, απέναντι σε αυτά των λίγων. Γνωρίζουν, ταυτόχρονα, ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τα επόμενα, η νυν δημοτική αρχή θα σταθεί απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, μένοντας με συνέπεια στο μετερίζι που από την πρώτη της στιγμή διάλεξε, αυτό της προάσπισης των συμφερόντων της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε ο λαός της Πάτρας την επανεκλογή του Κ. Πελετίδη
Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε ο λαός της Πάτρας την επανεκλογή του Κ. Πελετίδη
Το γεγονός αυτό ο λαός της πόλης το έχει διαπιστώσει. Γνωρίζει, επιπλέον, ότι η δημοτική αρχή, που θα αναλάβει και τυπικά την 1η Γενάρη, αποτελεί συνέχεια της σημερινής, θα είναι στήριγμά του στον καθημερινό αγώνα, αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης.

Ξέρει, ακόμη, ότι μαζί με τον αγώνα του, μέσα από τη συμμετοχή του στην καθημερινή πάλη, μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα για τις ανάγκες που συνολικά έχει σήμερα (σε όλα τα επίπεδα), αλλά και για τα έργα που απαιτούνται προς όφελός του, κάτι το οποίο ξέρουν άλλωστε και όλοι όσοι πολέμησαν τη δημοτική αρχή (κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, τοπικοί εκπρόσωποί τους), μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο μηδενίζοντας το έργο και τη δράση της, αλλά και με χυδαίους πολλές φορές χαρακτηρισμούς, που επεκτείνονταν και στις λαϊκές διεκδικήσεις και ανάγκες.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Ολοι μαζί για τη στροφή ξανά σε αγωνιστική τροχιά

Πλατύ κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης από τη νέα δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής
Από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής
Με εφόδιο την πλατιά στήριξη του λαού της Καισαριανής, που την ανέδειξε με 61,51% δημοτική αρχή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο νέος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη στροφή του δήμου ξανά σε αγωνιστική τροχιά.

Και μπορεί οι πανηγυρισμοί για το νικηφόρο και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα να ήταν τρικούβερτοι το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, πλέον κυριαρχεί όμως η συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης τού να είσαι η φωνή και το αποκούμπι των λαϊκών οικογενειών, μπροστάρης μαζί τους στον αγώνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ετσι, χθες, μη χάνοντας ούτε ώρα, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Ηλ. Σταμέλο πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης, συνομιλώντας με κατοίκους, εργαζόμενους και μαγαζάτορες. Διακινήθηκε πλατιά η δήλωση του Ηλ. Σταμέλου, καλώντας και με αυτόν τον τρόπο όλους τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες να βαδίσουν μαζί με τη νέα δημοτική αρχή κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, που δυσκολεύει καθημερινά τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Ο κόσμος μετέφερε τα θερμά συγχαρητήριά του και, βέβαια, παρέθετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις αγωνίες του.

Αναδείχθηκαν οι προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως δημοτικής αρχής, τις οποίες φυσικά έθετε και προεκλογικά και έχουν στο επίκεντρο ακριβώς τις παραπάνω αγωνίες και τα προβλήματα, συνολικά τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Περιοδεία χθες στην πόλη από τον Ηλία Σταμέλο
Περιοδεία χθες στην πόλη από τον Ηλία Σταμέλο
Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε ότι η νέα διοίκηση του δήμου μαζί με τον λαό της Καισαριανής θα παλέψει για να δοθούν ανάσες ανακούφισης στους ανθρώπους που πλήττονται συνεχώς από την αντιλαϊκή επίθεση. Θα διεκδικήσει τα λεφτά που προέρχονται από τον κόπο και τον μόχθο του λαού να πηγαίνουν για τις δικές του ανάγκες. Για να ολοκληρωθούν έτσι και μια σειρά αναγκαία έργα στους κρίσιμους τομείς της Παιδείας, της Προσχολικής Αγωγής, του Αθλητισμού, που η «κακή παρένθεση» της απερχόμενης δημοτικής αρχής τα έβαλε στο περιθώριο. Θα παλέψει για τα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου, που με τη δουλειά τους φροντίζουν την πόλη. Θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών, της νεολαίας, τη μέριμνα για την τρίτη ηλικία. Θα προασπίσει και θα αναδείξει την Ιστορία της πόλης.

Με την ίδια ένταση θα συνεχιστεί η προσπάθεια και τις επόμενες μέρες, για να φτάσει το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε κάθε κάτοικο της πόλης, για να κινήσουν ακόμα περισσότεροι στον δρόμο της ελπίδας και να έρθουν νέες νίκες για τον λαό και τα παιδιά του.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Θα τα καταφέρουμε! Γιατί έχουμε διαλέξει μετερίζι, με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία!

Ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης σε «πρώτο πλάνο»

Ανάσα ανακούφισης και αισιοδοξίας έφερε στον λαό της Πετρούπολης η εκλογή της αγωνιστικής δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ποσοστό 55,33%, διπλασιάζοντας το ποσοστό της από τον πρώτο γύρο (28,63%).

Ο νέος δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος, εκλεγμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής παρέμειναν και χτες στο κιόσκι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συζητώντας για την «επόμενη μέρα», για τις προτεραιότητες στην πάλη τους, για τις διεκδικήσεις που θα βάλουν μπροστά με το «καλημέρα» της νέας θητείας.

Ο Βαγγέλης Σίμος, σε δήλωσή του που κυκλοφόρησε χτες στην Πετρούπολη, σημειώνει για το «άλμα» που κατάφεραν όλοι μαζί, οι δημότες της πόλης και η «Λαϊκή Συσπείρωση» την Κυριακή:

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στήριξαν, ειδικά στους πολλούς νέους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και έριξαν το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο στην κάλπη, σε όσους βοήθησαν να είναι αυτή η μάχη νικηφόρα.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντρόφους και συναγωνιστές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Ο αγώνας που δώσαμε ήταν ένας όμορφος αγώνας, ένας τίμιος αγώνας, και τον δώσαμε κοιτώντας τους συνδημότες μας στα μάτια, μιλώντας με ειλικρίνεια.

Είναι ο ίδιος αγώνας που δίνουμε μαζί με τον λαό της Πετρούπολης, όλα αυτά τα χρόνια!

Ο αγώνας του Παξιμαδά, του Γιώγου, του Κοτσαμπά!

Είναι ο αγώνας κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε να δίνουμε και από τη θέση της δημοτικής αρχής!

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη δύναμή μας! Η δημοτική αρχή, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο τιμόνι του δήμου, θα αγωνίζεται μαζί με όλο τον λαό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των Πετρουπολιωτών.

Ναι! Θα είμαστε όλοι μαζί, ανεξάρτητα τι ψήφισε ο καθένας και η καθεμιά μας, και θα βαδίσουμε, από αύριο κιόλας, με το κεφάλι ψηλά, με το χαμόγελο της ελπίδας στα χείλη, γιατί, ναι, ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης είναι δρόμος αισιόδοξος, είναι δρόμος που μας γεμίζει με δύναμη.

Θα τα καταφέρουμε! Η σημερινή νίκη είναι νίκη των Πετρουπολιωτών. Θα τα καταφέρουμε! Γιατί έχουμε διαλέξει μετερίζι, είμαστε με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία! Θα καταφέρουμε να πάρουμε ανάσες ανακούφισης από τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη για τους κατοίκους της. Να ανθίσουν ξανά ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός στην πόλη μας. Να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών, της νέας γενιάς που μας εμπιστεύτηκε, των νέων ζευγαριών, όλων των ηλικιών. Γιατί μαζί ξέρουμε να παλεύουμε, ξέρουμε όλοι μαζί και να νικάμε!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς».

ΧΑΪΔΑΡΙ
Αισιόδοξα, με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης η νέα αγωνιστική δημοτική αρχή

Χωρίς αναμονή στην αναμέτρηση με τα λαϊκά προβλήματα, στη διεκδίκηση κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μέχρι χτες τα ξημερώματα ο χαϊδαριώτικος λαός χάρηκε τη νίκη του με την ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κομμουνιστή αγωνιστή Μιχάλη Σελέκο, που στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών συγκέντρωσε 55,23% (7.905 ψήφοι) έναντι του συνδυασμού του απερχόμενου δημάρχου, Β. Ντηνιακού (με 44,77% και 6.408 ψήφους).

Εκεί βρέθηκε και ο νέος δήμαρχος, στο γλέντι που οργανώθηκε στο κιόσκι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καραϊσκάκη, που αποτέλεσε ένα μεγάλο αντάμωμα εκατοντάδων νέων και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων, οι οποίοι με το χαμόγελο στα χείλη, με την καθαρή ματιά στο βλέμμα ήταν ευχαριστημένοι γιατί για την επόμενη 5ετία θα έχουν ένα ακόμα πολύτιμο στήριγμα στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έδωσαν τη μάχη των εκλογών, οι κομμουνιστές και οι άλλοι συναγωνιστές που συναντήθηκαν σε αυτόν τον αγώνα, το δήλωναν ξεκάθαρα πριν από τις εκλογές και το δηλώνουν και τώρα, μετά τη νίκη, ότι για ένα πράγμα είναι δεσμευμένοι: Να είναι μαζί με τον λαό και τους φορείς του, στον αγώνα για τα δικαιώματά του, για να πάρει ανάσες ανακούφισης στην καθημερινότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει γιατί μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και θέλει και μπορεί να αντιπαλέψει το ιδιαίτερα αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο χαϊδαριώτικος λαός μαθαίνει το θετικό αποτέλεσμα και πανηγυρίζει
Ο χαϊδαριώτικος λαός μαθαίνει το θετικό αποτέλεσμα και πανηγυρίζει
Οπως είπε και ο νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μ. Σελέκος, στην πρώτη δήλωση μετά τη νίκη, «εμείς δεν "σηκώνουμε τα μανίκια", όπως λένε κάποιοι όταν κερδίζουν εκλογές, γιατί τον αγώνα τον δίναμε από κάθε θέση, και σαν δημοτική αρχή και σαν αντιπολίτευση και μέσα από τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς και οπουδήποτε μπορούσαμε. Συνεχίζουμε, θα είμαστε αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική». Αυτά υπογράμμισε με έμφαση, αναδεικνύοντας ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τη συστράτευση όλων των φορέων του λαού της πόλης με τη δημοτική αρχή, η οποία αναλαμβάνει μεγαλύτερες ευθύνες, για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση. Τόνισε ότι ο δήμος θα είναι ανοιχτός σε όλους τους δημότες για να ακούει τις γνώμες, τις προτάσεις, τους προβληματισμούς τους και θα οργανώσει τη δουλειά του μέσα και από λαϊκές συνελεύσεις.

Τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η πόλη της Δυτικής Αθήνας είναι πολλά: Η επικίνδυνη εγκατάσταση LNG στον Σκαραμαγκά, η εγκατάλειψη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, η ανεπαρκέστατη κοινωνική πολιτική, τα ζητήματα των ασυντήρητων σχολείων, η βελτίωση της καθημερινότητας με αξιοποίηση των εργαζομένων του δήμου χωρίς να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι. Ολα αυτά και πολλά άλλα θα απαιτήσουν την κοινή πάλη της αγωνιστικής δημοτικής αρχής και του λαού για να διεκδικήσουν τους πόρους που παρακρατούνται από το αστικό κράτος, κόντρα στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών για τις ανάγκες των πολλών. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει όπως καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», στο Χαϊδάρι και σε όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια επιστολή στο ΚΚΕ από τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Συγχαρητήρια επιστολή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, για την επιτυχία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και την ανάδειξη κομμουνιστών δημάρχων, έστειλε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορχόμ, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για τη σταθερή και χωρίς αστερίσκους υποστήριξη του ΚΚΕ στον παλαιστινιακό λαό.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Κουτσούμπα, Γενικέ Γραμματέα,

Αγαπητά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας,

Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τη μεγάλη επιτυχία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην εκλογική μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και την ανάδειξη των δημάρχων που πρόσκεινται στις τάξεις του Κόμματός σας στις πόλεις της Πάτρας, του Τυρνάβου, της Ικαρίας, στους δήμους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και της Πετρούπολης.

Ο τοίχος της Καισαριανής έχει νωπό το αίμα των ηρώων που έπεσαν για την πατρίδα, όπως ακριβώς και οι ψυχές αθώων Παλαιστίνιων που χάνουν την πατρίδα τους.

Αυτή η νίκη αποτελεί τη λαϊκή επιβράβευση για την επιμονή και τους αγώνες σας για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Θέλω παράλληλα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, εκ μέρους του Παλαιστινιακού λαού και εμού προσωπικά, για τη σταθερή και ανοιχτή, χωρίς αστερίσκους υποστήριξή σας στα δίκαια αιτήματα των Παλαιστινίων για μια Ανεξάρτητη και Δημοκρατική Πατρίδα. Η στήριξη αυτή στο πρόσωπο του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αρχών και της ιδεολογικής ταυτότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο τούτη τη σκοτεινή ώρα, που τα όρια της δημοκρατίας δοκιμάζονται.

Μετά τιμής,

Yussef Dorkhom

Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ