ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ
«Απογείωσε» την πόλη ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Με πληθώρα συμμετοχών πραγματοποιήθηκε και ο φετινός Ημιμαραθώνιος «Φ. Τσιμιγκάτος» στην Πάτρα
Με πληθώρα συμμετοχών πραγματοποιήθηκε και ο φετινός Ημιμαραθώνιος «Φ. Τσιμιγκάτος» στην Πάτρα
Πρωτόγνωρη για τα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς στην πόλη, με βάση τους πολλαπλάσιους σε σχέση με την περσινή διοργάνωση δρομείς και θεατές αλλά και τις επιδόσεις, χαρακτηρίζεται η διοργάνωση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος» στην Πάτρα το Σάββατο 21/10.

Μαζί με τα πολύ υψηλά στάνταρ ασφαλείας, σε αγωνιστικό επίπεδο σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, με κορυφαία το 1.04.43.5 του Κενυάτη Κιμουτάι Ζόζεφ Κιμελί, που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής.

«Η Οργανωτική Επιτροπή ανανεώνει το ραντεβού της με τους χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και τους θεατές στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας "Φάνης Τσιμιγκάτος" το 2024, την ακριβή ημερομηνία του οποίου θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος του έτους», όπως ανακοινώθηκε, ενώ μετά τη λήξη του Ημιμαραθωνίου ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε:

«Ο Ημιμαραθώνιος Πάτρας έχει γίνει υπόθεση της κοινωνίας και αυτό είναι το κλειδί της τεράστιας επιτυχίας του. Εκ μέρους του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και της δημοτικής αρχής, ευχαριστούμε την αθλητική κοινότητα στίβου και το δρομικό κίνημα της πόλης μας, που εργάστηκαν σκληρά για να έχουμε αυτό το εξαιρετικό, μοναδικό αποτέλεσμα. Οι στόχοι μας είναι πάρα πολύ υψηλοί, θέλουμε η πόλη μας να είναι υπερήφανη για τον Ημιμαραθώνιό της, όπως είναι για το Καρναβάλι της και πολλά άλλα. Εχουμε τις δυνάμεις να το πετύχουμε αυτό και θα το πετύχουμε, γιατί ξέρουμε να αγωνιζόμαστε για να πετυχαίνουμε και να προχωράμε μπροστά».

SUPER LEAGUE
Η ώρα της απολογίας για την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Τον δρόμο των πειθαρχικών οργάνων πήραν και επίσημα από χθες τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Φάληρο για την 8η αγωνιστική της Super League, το οποίο δεν τελείωσε ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα των «αιωνίων» διακόπηκε οριστικά στο 50', εξαιτίας του τραυματισμού του παίκτη του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ, από ρίψη κροτίδας στο σημείο όπου προθερμαίνονταν οι αναπληρωματικοί των «πρασίνων». Η κροτίδα προκάλεσε πρόβλημα στο αυτί του παίκτη, ο οποίος ζαλιζόταν, ενώ στη συνέχεια, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί διάσειση λαβύρινθου.

Χθες η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κάλεσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε απολογία αύριο Πέμπτη για παραβίαση συγκεκριμένων άρθρων του κανονισμού διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου (ΚΑΠ). Βάσει αυτών, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με ένα φάσμα ποινών που ξεκινούν από μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα και αφαίρεση βαθμών, και φτάνουν μέχρι τιμωρία της έδρας του και χρηματικό πρόστιμο.

Ατρόμητος: Στο τιμόνι ο Σ. Ιλιτς

Ο Σέρβος Σάσα Ιλιτς είναι από χθες ο νέος προπονητής του Ατρόμητου, αντικαθιστώντας τον Ουαλό Κρις Κόλμαν, ο οποίος απομακρύνθηκε πρόσφατα από την τεχνική ηγεσία των Περιστεριωτών. Ο 45χρονος Σ. Ιλιτς έχει διατελέσει προπονητής της σερβικής Τσουκαρίσκι, φετινής αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League, καθώς και της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ενώ ως παίκτης είχε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Αλλαγή μέρας στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός

Με απόφαση της Super League, το προγραμματισμένο για την Κυριακή 29/10 ματς της 9ης αγωνιστικής μεταξύ ΟΦΗ και Ολυμπιακού στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί μία μέρα μετά, τη Δευτέρα 30/10, στις 21.30. Η αλλαγή έγινε κατόπιν αιτήματος των «ερυθρολεύκων», λόγω της αναμέτρησης με τη Γουέστ Χαμ για το Europa League αύριο Πέμπτη 26/10.

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής

Επιτυχημένος ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο Παίδων - Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με τους νεαρούς αθλητές/τριες της ομάδας να φθάνουν στην κατάκτηση 5 μεταλλίων (2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο), ενώ υπήρξαν και αξιόλογα πλασαρίσματα.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -148 cm κατέκτησε η Παρασκευή Καλογήρου, που μετά τη ...χάλκινη επιτυχία της στο Παγκόσμιο Κορασίδων ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης επικρατώντας στον τελικό της Βουλγάρας Μιχαΐλσκα με 2-0 (6-2, 5-0). Ο Αθανάσιος Τσιτάκης στην κατηγορία των -152 cm πρόσφερε την έτερη χρυσή επιτυχία με τη νίκη επί του Κροάτη Νίκολιτς με 2-0 (13-5, 14-3). Στην ίδια κατηγορία το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χαράλαμπος Αϊδονίδης.

Με ασημένιο μετάλλιο ολοκλήρωσε την παρουσία του στην κατηγορία των -156 cm αφού ηττήθηκε στον τελικό από τον Ιταλό Σενέσι με 2-1 (11-12, 13-1, 12-0). Στην ίδια κατηγορία επίσης ...ασημένια ήταν η Ενριέτα Μπέρμπερη, η οποία έχασε στον τελικό από την Τουρκάλα Καραγιέλ με 2-0 (9-1, 17-10).

Την 5η θέση στις κατηγορίες τους πήραν η Σοφία Πρωτονοτάριου στα -152 cm, η Χριστίνα - Ευγενία Σηφάκη στα -144 cm και η Ελένη Ασλάνογλου στα -156 cm.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Δοκιμάζεται στη Σαρδηνία η ΑΕΚ

Με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες της στον 4ο όμιλο του FIBA Champions League, η ΑΕΚ δοκιμάζεται απόψε στη Σαρδηνία με αντίπαλο τη Σάσσαρι για τη 2η αγωνιστική (21.30 - Cosmote Sport 4). Με τον αέρα της επιτυχίας στην πρεμιέρα επί της γερμανικής Λούντβιχσμπουργκ, αλλά και της επιβλητικής επικράτησης σε βάρος του Απόλλωνα Πάτρας για το πρωτάθλημα, η οποία ακολούθησε, η «Ενωση» θέλει να συνεχίσει νικηφόρα και να βρεθεί από νωρίς σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Για ένα ματς απαιτητικό, κόντρα σε μια σημαντική και αξιόλογη αντίπαλο, απέναντι στην οποία δεν επιτρέπονται τα λάθη, έκανε λόγο ο τεχνικός της ΑΕΚ Χουάν Πλάθα.

Στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής στον όμιλο η Λούντβιχσμπουργκ υποδέχεται την πολωνική Στσέτσιν.

EUROCUP
Να ανέβει ψηλότερα θέλει ο Αρης

Εχοντας ανέβει ψυχολογικά μετά την πρώτη νίκη του για τον 2ο όμιλο του Eurocup, την προηγούμενη αγωνιστική επί της Τουρκ Τέλοκομ, o Aρης θέλει να δώσει συνέχεια απόψε, αντιμετωπίζοντας στην Πολωνία τη Σλασκ Bρότσλαβ (21.00 - Novasports Prime) για την 4η αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης, που έχουν απολογισμό 1-2 στον όμιλο (νίκες - ήττες), χωρίς αγωνιστικά ζητήματα και απουσίες, αλλά και με καλή ψυχολογία, επιδιώκουν τη δεύτερη νίκη προκειμένου να ανέβουν κι άλλο στη βαθμολογία του ομίλου. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με 3 ήττες σε ισάριθμα ματς, ψάχνουν την πρώτη τους νίκη ώστε να πάρουν βαθμολογική ανάσα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ