ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Ολοι στους δρόμους από σήμερα, ξεσηκωμός για την Υγεία του λαού
  • Από το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων, το απόγευμα διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις
  • Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας

Ξεσηκωμός απ' άκρη σ' άκρη της χώρας έχει σημάνει για τους υγειονομικούς, για σωματεία και φορείς ενάντια στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), στη λειτουργία τους ως αυτόνομων επιχειρηματικών μονάδων και την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους.

Ηδη η οργάνωση των κινητοποιήσεων σήμερα και αύριο βρίσκεται στην τελική ευθεία, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία θα κορυφωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο, αύριο στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας. Στην πανυγειονομική απεργία και την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ καλώντας όλους τους γιατρούς να δώσουν το «παρών». Κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σήμερα το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων, το απόγευμα σε μεγάλους δήμους

Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι φορείς μπαίνουν στον αγώνα για τη διεκδίκηση υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας, παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής στις αγωνιστικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων και στα απογευματινά συλλαλητήρια στους δρόμους μεγάλων δήμων. Τις σημερινές και αυριανές δράσεις των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία καλύπτει η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στον Πειραιά, πάνω από 30 είναι τα σωματεία και οι φορείς που καλούν σε μεγάλο παμπειραϊκό συλλαλητήριο, σήμερα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.
  • Στο Περιστέρι, οργανώνεται πανδυτικό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, για την Υγεία του λαού ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας.
  • Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ., στην πλατεία του Γέρακα.
  • Στην Κρήτη, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων που δίνουν «παρών» στην παγκρήτια κινητοποίηση, αύριο, Πέμπτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για όλους τους νομούς της Κρήτης και τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου: Λέσβος (σήμερα στις 12 μ. στο Νοσοκομείο και την αύριο στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς). Σάμος (σήμερα, στις 6 μ.μ., πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ), Ικαρία (σήμερα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα στο Κατσούλειο Ευδήλου λόγω καιρικών συνθηκών), Λήμνος (σήμερα, στη 1.30 μ.μ., στα Επείγοντα του νοσοκομείου).
  • Στην Εύβοια, σε νέες κινητοποιήσεις καλούν σωματεία και φορείς στα βόρεια και νότια του νησιού: Σήμερα στην Κάρυστο (1 μ.μ., στο Νοσοκομείο) και στην Ιστιαία (6 μ.μ., στην πλατεία).
  • Στη Θεσσαλία, κινητοποιήσεις σήμερα πραγματοποιούνται σε: Λάρισα (12 μ., κεντρική πλατεία), Τρίκαλα (12 μ., πύλη Γενικού Νοσοκομείου), Καρδίτσα (1 μ.μ., πύλη Γενικού Νοσοκομείου). Επίσης, αύριο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά (12 μ.)
  • Στα Γιάννενα, σήμερα, Τετάρτη, οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΠΓΝΙ και ΓΝ Χατζηκώστα, η ΕΙΝΗ, ο Σύλλογος Γονέων ΚΕΘΕΑ και το Εργατικό Κέντρο καλούν σε συγκέντρωση στις 12 μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου.
  • Στην Πρέβεζα, συγκέντρωση σήμερα, Τετάρτη, στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.
  • Στη Λευκάδα, σήμερα, Τετάρτη, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου καλεί σε ΓΣ στη 1.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου.
  • Στην Κέρκυρα ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο καλούν σήμερα στις 10 π.μ. στο Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης και αύριο, στις 12 μ., στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.
  • Στην Αρτα, αύριο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς.
  • Στα Γρεβενά, σήμερα, στις 12.30 μ.μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.
  • Στην Καστοριά, αύριο, στις 12 μ. στο Κέντρο Υγείας.
  • Στη Δράμα, πάνω από 30 φορείς και σωματεία καλούν σε πανδραμινή κινητοποίηση αύριο και στη 1.30 μ.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.
Σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Η Ενωση Ιατρών Θεσσαλονίκης προγραμματίζει απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, στις 11 π.μ., στην πύλη του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου» και συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα αύριο στις 12 μ., στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, οργανώνει συλλαλητήριο για την Υγεία σήμερα στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και καλεί να σταθούν στο πλευρό τους όλα τα σωματεία και οι φορείς της Θεσσαλονίκης.

Στην Ημαθία, συγκεντρώσεις οργανώνονται, σήμερα, στις 10 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας και αύριο στις 10 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο Βέροιας.

Στην Πρέβεζα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 μ. στο νοσοκομείο, ενώ 4ωρη στάση εργασίας για όλες τις υπηρεσίες του νομού έχει προκηρύξει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλώντας σε συμμετοχή.

Αναβρασμός και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Σε στάση εργασίας (7 π.μ. - 3 μ.μ.) και κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ενώ στις 7 μ.μ. θα συμμετάσχουν στο πανδυτικό συλλαλητήριο σωματείων στην πλατεία Περιστερίου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

Αύριο, Πέμπτη, προχωρούν σε νέα στάση εργασίας (7 π.μ. - 3 μ.μ.) και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών, και στην πανελλαδική συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα θα προχωρήσουν σε νέα σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων με θέμα το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση, ενώ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις 10 Δεκέμβρη στο Ανοιχτό Συνέδριο για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων και την Απεξάρτηση.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μοιράζει ποινές στους εργαζόμενους και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους εργολάβους

Την ώρα που το νοσοκομείο καταρρέει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση

«Ο αυταρχικός και εργατοκτόνος κατήφορος της διοίκησης δεν έχει τελειωμό», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) μετά την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου να επιβάλει πειθαρχική ποινή επίπληξης στην Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, αναπληρώτρια γραμματέα του Σωματείου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και προϊσταμένη του Τμήματος Γραμματείας Τακτικών Ιατρείων.

Σημειώνει μάλιστα το Σωματείο ότι η συνδικαλίστρια εγκαλείται για «παράπτωμα», κάτι που ο ίδιος ο διοικητής αναιρούσε με προηγούμενες αποφάσεις του. Συγκεκριμένα, επέβαλε την πειθαρχική ποινή «επίπληξης» επειδή σε αιφνιδιαστικό έλεγχο παρουσίας που πραγματοποίησε σε όλη τη διοικητική υπηρεσία την ίδια ακριβώς ώρα (μάλλον έχει ικανότητες ...σούπερμαν), διαπίστωσε λέει ότι ...απουσίαζαν εργαζόμενοι από το τμήμα της, άρα ως προϊσταμένη δεν ελέγχει την τήρηση του ωραρίου. «Ελα όμως που στις αποφάσεις του, που στάλθηκαν μετά από κλήσεις των ελεγχόμενων εργαζομένων σε απολογία, συμπεραίνει ο ίδιος ότι τελικά "δεν διαπιστώθηκε το παράπτωμα", δηλαδή δεν απουσίαζαν!», σχολιάζει χαρακτηριστικά το Σωματείο. Συμπληρώνει δε ότι η διοίκηση της έστειλε και άλλη επίπληξη γιατί ...«δουλεύει παραπάνω ώρες (από ιδιοτροπία ίσως;) ενώ δεν της το έχουν προεγκρίνει!».

Επίσης, το ΣΕΝΕ καταγγέλλει ότι «ο διοικητής ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία και κατά του συναδέλφου Νίκου Γούσιου, μέλους του ΔΣ του Σωματείου, με στημένη κατηγορία ότι τάχα χειροδίκησε εναντίον συναδέλφισσας!». Επιπλέον καταγγέλλει το γεγονός ότι απολύθηκε «εν ψυχρώ και αναιτιολόγητα συναδέλφισσα καθαρίστρια, χωρίς μάλιστα να τηρηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες (κλήση σε απολογία, κατονομασία του "παραπτώματος", απόψεις συλλογικών οργάνων κ.λπ.)».

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Θα επιτρέψουμε στη διοίκηση να συνεχίσει να μοιράζει ανεξέλεγκτα, απρόκλητα και παντελώς ανυπόστατα κλήσεις σε απολογία, πειθαρχικά και ποινές, να εξαπολύει ανελέητο κυνηγητό της διαφορετικής γνώμης, το "χρύσωμα" των αρεστών της με σκοπό να γενικευτούν ο φόβος, η αβεβαιότητα και η διαλυτική κατάσταση που ήδη έχει διαμορφώσει, ώστε με μεγάλες ταχύτητες και εγκαθιδρύοντας την "αρχή του ενός" να προωθήσει τις συγχωνεύσεις, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας;», διερωτάται το Σωματείο και απαιτεί από τη διοίκηση να βάλει τέρμα στον εκφοβισμό, να αποσύρει τις αναίτιες ποινές σε βάρος των εργαζομένων.

  • «Η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία δεν θα περάσουν. Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση της καθαρίστριας. Σταματήστε τη στοχοποίηση των εργαζομένων και του Σωματείου», τονίζει η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού».
350.000 ευρώ για τοποθέτηση εκατοντάδων καμερών τη στιγμή που το νοσοκομείο βυθίζεται διαρκώς σε μπλακάουτ

Παράλληλα, με υπόμνημα προς τους αρμόδιους το Σωματείο καταγγέλλει την τοποθέτηση εκατοντάδων καμερών στον «Ευαγγελισμό», κάτι που καταπατά κάθε προστασία προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων αλλά και ασθενών που προσέρχονται κατά χιλιάδες στα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα η διοίκηση προχωρά σε διαγωνισμό ύψους περίπου 350.000 ευρώ (!) για εγκατάσταση εκατοντάδων καμερών σε χώρους εργασίας και κοινόχρηστους, χώρους όπου διέρχονται και παραμένουν ασθενείς και εργαζόμενοι (σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παρέχονται και υπηρεσίες Υγείας) και, όπως ομολόγησε ο διοικητής σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου, «δεν πρόκειται μόνο για καταγραφή, αλλά και για αποθήκευση προς επεξεργασία των δεδομένων που θα συλλέγονται»...

«Οι ενέργειες αυτές της διοίκησης σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου μας (ούτε βέβαια στοχεύουν σε αυτό!). Αποτελεί πραγματικά πρόκληση να διοχετεύονται τέτοια ποσά για τέτοιους σκοπούς την ώρα που το νοσοκομείο κάθε τόσο πλημμυρίζει και βυθίζεται στο σκοτάδι λόγω μπλακάουτ».

Μέχρι 5/12 οι εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ

Σε εξέλιξη είναι οι εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ, που θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5/12, για την ανάδειξη νέων μελών του ΔΣ και των συμβουλίων των παραρτημάτων, με τους γονείς και κηδεμόνες να καλούνται να πάρουν μέρος. Το πρόγραμμα της κάλπης για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Κεντρική κάλπη: Στα γραφεία του Συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, πλατεία Βάθη, 2ος όροφος), 10 π.μ. - 2.30 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.

Παράρτημα Πειραιά: 4/12 στην Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού (Κρέσνας 6-10), 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. 1/12 και 4/12 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19), 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. 5/12 στο δημαρχείο Νίκαιας, 5.30 μ.μ - 8.30 μ.μ. 1/12 και 5/12 στο Λαϊκό Φροντιστήριο (Περικλεούς 41, Β' ΚΑΠΙ Κερατσίνι), 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Παράρτημα Βορείων: Στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ «Νέα Ιωνία» (Νισύρου 20), 2/12 ώρες 10 π.μ. -2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ., 5/12 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Παράρτημα Δυτικών: Στο Περιστέρι, στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Αιμιλίου Βεάκη 36, 2ος όροφος), 2/12 ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ., 5/12 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Στο Αιγάλεω, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Ελλης και Αδριανουπόλεως 5), 2/12 ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ., 5/12 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Στο Ιλιον, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Χρυσηίδος 36 και Μενελάου), 30/11 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ., 5/12 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Στην Πετρούπολη, στον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης - μέλος της ΟΓΕ (25ης Μαρτίου 80, 1ος όροφος), 2/12 ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Στους Αγίους Αναργύρους - Καματερό, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ, Σπύρου Θεολόγου 1), 4/12 ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Παράρτημα Νοτίων: Στην Καλλιθέα, στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Πλάτωνος 31), 30/11 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ., 5/12 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Στον Αγιο Δημήτριο, στο Συνδικάτο Οικοδόμων - Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ (Καλλιθέας 6), 4/12 ώρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Στα Μεσόγεια: Στο Λαύριο, στο Εργατικό Κέντρο (Δανουκάρα 7), 2/12 ώρες 9 π.μ. - 12.30 μ.μ.

Επίσης: Στην Ελευσίνα, στο Σωματείο Συνταξιούχων (Αισχύλου 10, όπισθεν ΟΤΕ), 2/12 ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ., και στο Παίδων «Αγία Σοφία» (είσοδος κτιρίου Δοξιάδη), 3/12 στον χώρο της συγκέντρωσης (είσοδος νέου κτιρίου) 9.30 π.μ. - 12 μ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμΕΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» την Κυριακή

Να μπει τέλος στις υπομεταγγίσεις πασχόντων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Συντονίζοντας τα βήματά τους σε αγωνιστικές διεκδικήσεις τιμούν την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος «Θαλασσαιμική Ενότητα» του ΓΝΑ «Γεννηματάς», η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», η ΔΑΣ Εργαζομένων «Αγία Σοφία», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο ΑΣΑμεΑ «Κεραυνός» και ο Σύλλογος Φίλων Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοεπάρκειες και Παιδιατρικής Ανοσολογίας «Αρμονία».

Οι παραπάνω φορείς καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3/12, στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από όπου θα πορευτούν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Τη συμμετοχή του δηλώνει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από καρδιοπάθειες.

Ολοι οι παραπάνω φορείς διεκδικούν:

  • Να μπει τέλος στις υπομεταγγίσεις των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία στο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην υπόλοιπη χώρα, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την κοινωνική τους αξιοπρέπεια.
  • Υψηλής ποιότητας παιδιατρική περίθαλψη, ολόπλευρη στήριξη των παιδιών με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, παιδιάτρων, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Σχολικούς νοσηλευτές και κοινωνικούς επιστήμονες σε όλα τα σχολεία, αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.
  • Ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» και στα άλλα νοσοκομεία.
  • Οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το ΕΚΕΑ. Μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, για να διευκολυνθούν οι αιμοδότες, να αναπτυχθούν προγράμματα ενημέρωσης και εθελοντικής αιμοδοσίας, καθώς και καλύτερης διαχείρισης του αίματος.
  • Οχι στη διάλυση του Τμήματος Ανοσοανεπάρκειας και της ΩΡΛ κλινικής του Παίδων «Αγία Σοφία». Οχι στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού.
  • Να μπει τέρμα στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες. Ανάπτυξη δημόσιων κέντρων αναφοράς στα δημόσια παιδιατρικά και γενικά νοσοκομεία για τις χρόνιες παθήσεις και τις σπάνιες ασθένειες.
  • Δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Να δημιουργηθούν επιτέλους κλινικές αποκατάστασης για παιδιά στα δημόσια παιδιατρικά και στα άλλα νοσοκομεία.
  • Καμία πληρωμή για εξετάσεις και θεραπείες στα πρωινά ή απογευματινά ιατρεία ή στα εργαστήρια, είτε πρόκειται για ασφαλισμένους είτε για ανασφάλιστους.
  • Δωρεάν παροχή αναλώσιμων υλικών για κάθε ανασφάλιστο πάσχοντα. Δωρεάν, σε όλα τα παιδιά με αναπηρία, όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα, αναγκαία για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση, την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Με δανεικούς γιατρούς η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής

Με «δανεικούς» γιατρούς εξασφαλίζεται η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Ξάνθης, και μάλιστα σε ένα φόντο διαρκών συζητήσεων για τον «νέο υγειονομικό χάρτη» που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα σημάνει συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων.

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία του προϋπολογισμού που καταδεικνύουν τη συνέχιση της διαχρονικής υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, «αναδεικνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι της Ξάνθης να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για επίλυση των προβλημάτων στη δημόσια Υγεία στην Ξάνθη, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας», σημειώνει η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της.

«Η λύση που ετοιμάζουν είναι οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα κλινικών και νοσοκομείων και όχι οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες για να καλυφθούν οι ανάγκες», σημειώνει η ανακοίνωση, και προσθέτει πως η υποχρηματοδότηση της Υγείας, σε συνδυασμό με την αύξηση της νοσηρότητας, η μετατροπή του συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε μιας νόσου, αλλά και η επιδείνωση συνολικά των όρων ζωής και των συνθηκών διαβίωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, έχουν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε οριακή κατάσταση.

Η ΤΕ Ξάνθης σημειώνει πως το 2ήμερο απεργιακών δράσεων που ξεκινάει από σήμερα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, μπορεί και στην Ξάνθη να αποτελέσει έναν σημαντικό αγωνιστικό σταθμό του λαού και για τις διεκδικήσεις του για να λειτουργήσει με ασφάλεια, με όλο το απαραίτητο προσωπικό, η Παθολογική Κλινική, όπως και η κλειστή εδώ και 3 χρόνια ΜΕΘ, να λειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία και όλες οι κλινικές που υπολειτουργούν ή είναι κλειστές (Ουρολογική, ΩΡΛ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ