Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Μοιράζει ποινές στους εργαζόμενους και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους εργολάβους

Την ώρα που το νοσοκομείο καταρρέει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση

«Ο αυταρχικός και εργατοκτόνος κατήφορος της διοίκησης δεν έχει τελειωμό», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) μετά την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου να επιβάλει πειθαρχική ποινή επίπληξης στην Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, αναπληρώτρια γραμματέα του Σωματείου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και προϊσταμένη του Τμήματος Γραμματείας Τακτικών Ιατρείων.

Σημειώνει μάλιστα το Σωματείο ότι η συνδικαλίστρια εγκαλείται για «παράπτωμα», κάτι που ο ίδιος ο διοικητής αναιρούσε με προηγούμενες αποφάσεις του. Συγκεκριμένα, επέβαλε την πειθαρχική ποινή «επίπληξης» επειδή σε αιφνιδιαστικό έλεγχο παρουσίας που πραγματοποίησε σε όλη τη διοικητική υπηρεσία την ίδια ακριβώς ώρα (μάλλον έχει ικανότητες ...σούπερμαν), διαπίστωσε λέει ότι ...απουσίαζαν εργαζόμενοι από το τμήμα της, άρα ως προϊσταμένη δεν ελέγχει την τήρηση του ωραρίου. «Ελα όμως που στις αποφάσεις του, που στάλθηκαν μετά από κλήσεις των ελεγχόμενων εργαζομένων σε απολογία, συμπεραίνει ο ίδιος ότι τελικά "δεν διαπιστώθηκε το παράπτωμα", δηλαδή δεν απουσίαζαν!», σχολιάζει χαρακτηριστικά το Σωματείο. Συμπληρώνει δε ότι η διοίκηση της έστειλε και άλλη επίπληξη γιατί ...«δουλεύει παραπάνω ώρες (από ιδιοτροπία ίσως;) ενώ δεν της το έχουν προεγκρίνει!».

Επίσης, το ΣΕΝΕ καταγγέλλει ότι «ο διοικητής ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία και κατά του συναδέλφου Νίκου Γούσιου, μέλους του ΔΣ του Σωματείου, με στημένη κατηγορία ότι τάχα χειροδίκησε εναντίον συναδέλφισσας!». Επιπλέον καταγγέλλει το γεγονός ότι απολύθηκε «εν ψυχρώ και αναιτιολόγητα συναδέλφισσα καθαρίστρια, χωρίς μάλιστα να τηρηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες (κλήση σε απολογία, κατονομασία του "παραπτώματος", απόψεις συλλογικών οργάνων κ.λπ.)».

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Θα επιτρέψουμε στη διοίκηση να συνεχίσει να μοιράζει ανεξέλεγκτα, απρόκλητα και παντελώς ανυπόστατα κλήσεις σε απολογία, πειθαρχικά και ποινές, να εξαπολύει ανελέητο κυνηγητό της διαφορετικής γνώμης, το "χρύσωμα" των αρεστών της με σκοπό να γενικευτούν ο φόβος, η αβεβαιότητα και η διαλυτική κατάσταση που ήδη έχει διαμορφώσει, ώστε με μεγάλες ταχύτητες και εγκαθιδρύοντας την "αρχή του ενός" να προωθήσει τις συγχωνεύσεις, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας;», διερωτάται το Σωματείο και απαιτεί από τη διοίκηση να βάλει τέρμα στον εκφοβισμό, να αποσύρει τις αναίτιες ποινές σε βάρος των εργαζομένων.

  • «Η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία δεν θα περάσουν. Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση της καθαρίστριας. Σταματήστε τη στοχοποίηση των εργαζομένων και του Σωματείου», τονίζει η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού».
350.000 ευρώ για τοποθέτηση εκατοντάδων καμερών τη στιγμή που το νοσοκομείο βυθίζεται διαρκώς σε μπλακάουτ

Παράλληλα, με υπόμνημα προς τους αρμόδιους το Σωματείο καταγγέλλει την τοποθέτηση εκατοντάδων καμερών στον «Ευαγγελισμό», κάτι που καταπατά κάθε προστασία προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων αλλά και ασθενών που προσέρχονται κατά χιλιάδες στα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα η διοίκηση προχωρά σε διαγωνισμό ύψους περίπου 350.000 ευρώ (!) για εγκατάσταση εκατοντάδων καμερών σε χώρους εργασίας και κοινόχρηστους, χώρους όπου διέρχονται και παραμένουν ασθενείς και εργαζόμενοι (σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παρέχονται και υπηρεσίες Υγείας) και, όπως ομολόγησε ο διοικητής σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου, «δεν πρόκειται μόνο για καταγραφή, αλλά και για αποθήκευση προς επεξεργασία των δεδομένων που θα συλλέγονται»...

«Οι ενέργειες αυτές της διοίκησης σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου μας (ούτε βέβαια στοχεύουν σε αυτό!). Αποτελεί πραγματικά πρόκληση να διοχετεύονται τέτοια ποσά για τέτοιους σκοπούς την ώρα που το νοσοκομείο κάθε τόσο πλημμυρίζει και βυθίζεται στο σκοτάδι λόγω μπλακάουτ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ