Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ
Με 48ωρη απεργία οι οικοδόμοι διεκδίκησαν αυξήσεις

Με 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου διεκδίκησαν αυξήσεις στους μισθούς τους, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης με τα οποία επιβαρύνονται καθημερινά.

«Ο μισθός που παίρνουμε δεν φτάνει ούτε για το πρώτο 15ήμερο του μήνα», «Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξαϋλώνουν τους μισθούς μας», «Καθημερινά περικόπτουμε από τις βασικές ανάγκες μας, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε», «Η ακρίβεια παντού, από το ρεύμα μέχρι τη βενζίνη και τα τρόφιμα. Δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα», ήταν μερικά από όσα έλεγαν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στο εργοτάξιο. Και όπως ανέδειξαν, «την ίδια στιγμή ο όμιλος ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει και το μεγάλο αυτό έργο μετρά εκατομμύρια έσοδα μόνο τον τελευταίο χρόνο, από τα δεκάδες έργα που έχει αναλάβει σε όλη την Ελλάδα».

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να κερδίσουμε την αύξηση που διεκδικούμε», διαμηνύουν οι οικοδόμοι, σημειώνοντας ότι η νέα αυτή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πανοικοδομικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοέμβρη. «Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει απάντηση στα αιτήματά μας», δήλωσε ο Παναγιώτης Μαλαμπάνης, εργαζόμενος στο εργοτάξιο και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ