Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΞΩΣΗ
Ξανά στον δρόμο ο συνταξιούχος στα Φλογητά

Για ακόμη μια φορά πετάξανε τον 82χρονο Θεόφιλο Τζαχουνίδη έξω από το σπίτι του στα Φλογητά Χαλκιδικής. Η επιχείρηση βίαιης έξωσης έγινε με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με τους χώρους του σπιτιού να αδειάζουν άρον άρον και τα προσωπικά αντικείμενα του 82χρονου να στοιβάζονται στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι.

Η αστυνομία προσήγαγε μάλιστα τον εγγονό του που αντέδρασε, όπως και την κόρη του, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η δικαστική επιμελήτρια.

Ο κ. Θεόφιλος και η οικογένειά του, για άλλη μια φορά, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, βρέθηκαν άστεγοι, παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και το προχωρημένο της ηλικίας του.

Θυμίζουμε ότι μήνες τώρα η οικογένεια δίνει μάχη να αναστρέψει μια απόφαση πλειστηριασμού που οδήγησε το σπίτι στα χέρια νέου ιδιοκτήτη.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν φορείς και κάτοικοι της περιοχής. Μάλιστα, το απόγευμα, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το σπίτι του. Και σε μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς, απαίτησαν από τον δήμο να παραχωρήσει ένα από τα ξύλινα σπιτάκια που τοποθετεί στα χωριά για τα Χριστούγεννα, προκειμένου να εγκατασταθεί προσωρινά η οικογένεια του κ. Θεόφιλου. Τοποθέτησαν το σπιτάκι και «στόλισαν» την πρόσοψή του με ένα σύνθημα που καταγγέλλει τη βαρβαρότητα του συστήματος και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ