ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμεΑ
Ως εδώ με τις υπομεταγγίσεις σε χρονίως πάσχοντες

Κινητοποίηση από σωματεία και φορείς στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Να μπει τέλος στις υπομεταγγίσεις, απαιτούν με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια σειρά σωματεία και φορείς που συντονίζουν τη δράση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος «Θαλασσαιμική Ενότητα» του ΓΝΑ «Γεννηματάς», η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», η ΔΑΣ Εργαζομένων στο «Αγία Σοφία», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο ΑΣΑμεΑ «Κεραυνός», ο Σύλλογος Φίλων Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοεπάρκειες και Παιδιατρικής Ανοσολογίας «Αρμονία» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες καλούν σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από όπου θα κατευθυνθούν με πορεία προς τη Βουλή.

Με την κινητοποίησή τους επαναφέρουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους μεταξύ άλλων για ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» και στα άλλα νοσοκομεία, οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) με μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, κ.ά.

Στηρίζει η ΟΓΕ

Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας ενώνει τη φωνή της με τη ΣΕΑΑΝ, την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία» και άλλους φορείς, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στο Παίδων «Αγία Σοφία». «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία, ενάντια στις υπομεταγγίσεις και στις ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και σε αναλώσιμα για τους ανασφάλιστους πάσχοντες. Εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξή μας στον αγώνα όλων των ΑμεΑ ενάντια στη διάλυση της παιδιατρικής περίθαλψης, των παιδιατρικών νοσοκομείων, ενάντια στο "νέο ΕΣΥ" και την εμπορευματοποίηση της Υγείας», αναφέρει στο κάλεσμά της.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις

Οι Σύλλογοι Γονέων του 13ου Γυμνασίου και του 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς, καλούν σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή στις 9 το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενάντια στα σχέδια συγχώνευσης των σχολείων τους με το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, ενώ σε συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τους απαράδεκτους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις 6 συνολικά σχολείων στην περιοχή (12ο με 4ο Γυμνάσιο, 17ο με 4ο ΓΕΛ και 30ό με 12ο Γυμνάσιο) καταγγέλλει και η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης «αποδεικνύεται "βασιλικότερη του βασιλέως" και τρέχει να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις του υπουργείου».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ) και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου διοργανώνουν και φέτος Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης. Είναι απολύτως δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις εγγραφής, και απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει και οι δηλώσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους μαθητές δεν έχουν κανέναν περιορισμό ή προϋπόθεση, ενώ ήδη συμμετέχουν πάνω από 20 παιδιά. Το ΕΚΖ και η ΕΛΜΕ καλούν και άλλους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν μαζικά το εγχείρημα, γιατί «οι ανάγκες των παιδιών μας κάθε χρόνο αυξάνονται. Κάθε εκπαιδευτικός που θα συνδράμει αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού!», όπως σημειώνουν.

Τα μαθήματα γίνονται στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Εργατικό Κέντρο), στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Κοινοτικό Γραφείο του Αγίου Κηρύκου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για εγγραφή τις καθημερινές, ώρες 9.00 - 13.00, στο ΕΚΖ ή στο τηλέφωνο 2695042389.

ΚΟΡΩΠΙ
Δύο νεκροί από φωτιά σε αποθήκη

Δυο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί χτες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε αποθήκη στη θέση Σκουπέρη στο Κορωπί. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 9 χτες το βράδυ σε αποθηκευτικό χώρο με πάνελ, ενώ η αιτία δεν είχε γίνει έως αργά το βράδυ γνωστή. Στην κατάσβεση της φωτιάς στο Κορωπί επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ