Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμεΑ
Ως εδώ με τις υπομεταγγίσεις σε χρονίως πάσχοντες

Κινητοποίηση από σωματεία και φορείς στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Να μπει τέλος στις υπομεταγγίσεις, απαιτούν με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια σειρά σωματεία και φορείς που συντονίζουν τη δράση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος «Θαλασσαιμική Ενότητα» του ΓΝΑ «Γεννηματάς», η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων «Αγία Σοφία», η ΔΑΣ Εργαζομένων στο «Αγία Σοφία», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο ΑΣΑμεΑ «Κεραυνός», ο Σύλλογος Φίλων Ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοεπάρκειες και Παιδιατρικής Ανοσολογίας «Αρμονία» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες καλούν σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από όπου θα κατευθυνθούν με πορεία προς τη Βουλή.

Με την κινητοποίησή τους επαναφέρουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους μεταξύ άλλων για ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας στο Παίδων «Αγία Σοφία» και στα άλλα νοσοκομεία, οργάνωση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης του αίματος από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) με μαζικές προσλήψεις στις αιμοδοσίες και στο ΕΚΕΑ, κ.ά.

Στηρίζει η ΟΓΕ

Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας ενώνει τη φωνή της με τη ΣΕΑΑΝ, την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία» και άλλους φορείς, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στο Παίδων «Αγία Σοφία». «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία, ενάντια στις υπομεταγγίσεις και στις ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και σε αναλώσιμα για τους ανασφάλιστους πάσχοντες. Εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξή μας στον αγώνα όλων των ΑμεΑ ενάντια στη διάλυση της παιδιατρικής περίθαλψης, των παιδιατρικών νοσοκομείων, ενάντια στο "νέο ΕΣΥ" και την εμπορευματοποίηση της Υγείας», αναφέρει στο κάλεσμά της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία (2024-03-08 00:00:00.0)
Υπέρτατο δικαίωμα για το ΚΚΕ το δικαίωμα στη ζωή (2024-01-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις υπομεταγγίσεις πασχόντων (2023-12-02 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας από πάσχοντες και γονείς παιδιών με μεσογειακή αναιμία (2023-10-16 00:00:00.0)
Σε σοβαρό κίνδυνο οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία (2022-09-16 00:00:00.0)
Δεν υπάρχει αίμα για τις μεταγγίσεις (2009-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ