Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Κραυγή αγωνίας από πάσχοντες και γονείς παιδιών με μεσογειακή αναιμία

Νέα πρωτοβουλία, με συνέντευξη Τύπου για τις υπομεταγγίσεις και τις ελλείψεις αίματος, την Πέμπτη 19 Οκτώβρη

Με συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν την Πέμπτη 19 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», δίνουν συνέχεια στις παρεμβάσεις τους οι πάσχοντες και οι γονείς παιδιών με μεσογειακή αναιμία για το πρόβλημα της έλλειψης αίματος.

Πιο συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία παίρνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», και το θέμα της συνέντευξης είναι: «Η χρόνια υπομετάγγιση των πασχόντων με θαλασσαιμία, οι ελλείψεις αίματος, τραγική συνέπεια της υποβάθμισης και των ελλείψεων του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" και γενικότερα του συστήματος Υγείας».

Οπως τονίζουν, «τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, οι ενήλικοι υπομεταγγίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ζωή τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Θύματα οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία, τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις και οικογένειές τους. Η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική, ανεκτίμητης αξίας και αδιαπραγμάτευτη. Είναι ώρα ευθύνης και αλληλεγγύης!».

Υπενθυμίζεται ότι η απόγνωση από τις ελλείψεις αίματος είχε οδηγήσει γονείς και πάσχοντες σε κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, και τώρα δίνουν συνέχεια με τη συνέντευξη Τύπου. Καλούν μάλιστα εκπροσώπους επιστημονικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων, των επαγγελματιών και εργαζομένων στην Υγεία, καθώς και αναπήρων και χρονίως πασχόντων να πάρουν μέρος στη συνέντευξη Τύπου και να τοποθετηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ