Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκβιασμοί για «παραίτηση» σε χρονίως πάσχοντα

Πρώτα προσπάθησε να απολύσει χρονίως πάσχοντα, και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που την ανάγκασαν να ανακαλέσει, τώρα προσπαθεί να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση. Για την εταιρεία «Φ. Νάκας» ο λόγος, που, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), προσπαθεί να «παραιτήσει» εργαζόμενο με σκλήρυνση κατά πλάκας, τον οποίο είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να απολύσει πριν από λίγο καιρό.

Οπως αναφέρει η ΣΕΑΑΝ, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δουλεύει σε υποκατάστημα της εταιρείας στη Γλυφάδα και όταν πριν από έναν χρόνο επέστρεψε από την αναρρωτική του άδεια, αφού είχε διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, του ανακοινώθηκε ότι απολύεται. Κάτω από τη μαχητική κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του ίδιου συναδέλφου, καθώς και τις ευρύτερες αντιδράσεις, η εταιρεία αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω.

Ωστόσο, η ΣΕΑΑΝ σημειώνει ότι η επιχείρηση «δεν παραιτήθηκε από αυτήν τη βάρβαρη της επιλογή» και «πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε στον συνάδελφο ότι μετατίθεται στο υποκατάστημα στο Αιγάλεω», έχοντας πρόγραμμα - όπως του ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο - να δουλεύει δύο σπαστά ωράρια τη βδομάδα και μάλιστα εκ περιτροπής ανά βδομάδα. Ετσι, «ο συνάδελφος θα καλείται καθημερινά παρά τα προβλήματά του να χρησιμοποιεί τρία (3) μέσα μαζικής μεταφοράς έναντι ενός (1) που απαιτείτο μέχρι τώρα, προσθέτοντάς του επιπλέον άγχος και τρέξιμο προκειμένου να είναι συνεπής σε αυτό το εξοντωτικό ωράριο επιβαρύνοντας την υγεία του».

Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση «που με τα διάφορα νομοσχέδια, τα 13ωρα και την ποινικοποίηση των αγώνων, με την ανοιχτή κάλυψη του υπ. Εργασίας Αδ. Γεωργιάδη οι εργοδότες ξεσαλώνουν» και υπενθυμίζει πως «έχουμε καταγγείλει από καιρό ότι διάφοροι εργοδότες - εταιρείες μόλις αντιληφθούν ότι κάποιος εργαζόμενος έχει κάποιο πρόβλημα υγείας δρομολογούν την απόλυσή του. Ενα από τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι οι εκβιασμοί και ο εξαναγκασμός σε παραίτηση».

Καταλήγοντας η ΣΕΑΑΝ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον συνάδελφο και τη στήριξή της στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του σωματείου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων για την ανάκληση της μετάθεσης - απόλυσης του εργαζόμενου. Μάλιστα, με αφορμή και άλλες παρόμοιες υποθέσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, επαναφέρει τις διεκδικήσεις για να απαγορευτούν οι απολύσεις αναπήρων, γονέων και κηδεμόνων. Επίσης, να παρθούν μέτρα και να κατοχυρωθούν και με νόμο, μέτρα προστασίας και όροι εργασίας, συνθήκες δουλειάς, ωράρια για τους εργαζόμενους με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, για τους γονείς και κηδεμόνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ