ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Απαλλακτική η πρόταση της εισαγγελέα για τους 13 πρόσφυγες που κατηγορήθηκαν για εμπρησμό

Την πλήρη απαλλαγή των 13 προσφύγων και μεταναστών από τις κατηγορίες εμπρησμού που τους είχαν απαγγελθεί, αφότου είχαν «συλληφθεί» το καλοκαίρι από αυτόκλητους κυνηγούς κεφαλών στον Εβρο, ζήτησε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Οι 8 Σύροι και 5 Πακιστανοί είχαν ακινητοποιηθεί από δύο Ελληνες και έναν Αλβανό, αυτόκλητους κυνηγούς κεφαλών, στις 22 Αυγούστου, την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών του Εβρου.

Στη συνέχεια οι «σερίφηδες» τους έκλεισαν σε ένα κλουβί, τους βιντεοσκόπησαν, ανάρτησαν τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους παρέδωσαν στην αστυνομία κατηγορώντας τους για εμπρησμό, παρουσιάζοντας στην αστυνομία έναν δήθεν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από δύο παλιά ελαστικά αυτοκινήτου, έξι σανίδια και ένα σφουγγάρι. Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι το οποίο χτυπούσαν σε πέτρα για να βγάλει σπίθα!

Η αντεισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την παραπομπή των κατηγορουμένων στο ακροατήριο και ζήτησε την απαλλαγή τους για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο ανθρώπου και της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικού μηχανισμού. Πρότεινε να παραπεμφθούν μόνο για παράνομη είσοδο. «Η επιλογή μεθόδου πρόκλησης πυρκαγιάς προφανώς είναι αντίθετη στα διδάγματα της κοινής πείρας και της λογικής», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναμένεται ακόμα η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης σχετικά με τους 3 «σερίφηδες», που παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους.

Θάνατος αγωνιστή

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ
ΦΩΤΟ

Θα μας λείψεις πολύ! Το γέλιο σου, το πάθος για δικαιοσύνη και αυτή η μεγάλη καρδιά σου που τους χωρούσε όλους. Στη μνήμη του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στη 1 μ.μ., στη Ριτσώνα.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Σιάμαρι Μεσσηνίας. Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ με σκοπό μια άλλη Ελλάδα, χωρίς κατακτητές και χωρίς εκμεταλλευτές. Σιαμαραίοι καταδότες φανέρωσαν τη δράση του στους χίτες του Σταυρέα. Δεν άντεξε τα βασανιστήρια από τα καθάρματα αυτά και «έφυγε» στις 13/12/1947, αφήνοντας μια γυναίκα χήρα με τρία παιδιά, 5 ετών, 1 έτους και 2 μηνών. Εμείς, ο γιος του Δημήτρης, η νύφη του Ειρήνη και η εγγονή του Βούλα, του φωνάζουμε «κοιμήσου ήσυχα, σε αντικαθιστούμε, θα έρθει σίγουρα και η Λευτεριά και η Νέμεση».

Στην αθάνατη μνήμη σου, προσφέρουμε 50 ευρώ στο αιώνιο και ηρωικό ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θήβας.

***

Στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ, και των ΣΑΒΒΑ και ΑΝΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 200 ευρώ. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Αγγελική Μίχου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΥ και της γυναίκας του, συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ (ΣΟΦΙΑΣ) ΠΑΛΑΒΟΥ, η οικογένεια της Γεωργίας Παλαβού προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Υμηττού, της οποίας ήταν μέλη.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΨΗΜΜΕΝΟΥ και της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΨΗΜΜΕΝΟΥ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΤΣΗ προσφέρουμε στο Κόμμα μας ως πρώτη δόση το ποσό των 340 ευρώ, που μαζέψαμε από μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Γκύζη. Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να πάρουν τη θέση σου πολλοί από τις νεότερες γενιές στο Κόμμα μας και ακόμα περισσότεροι στο κίνημα.

  • Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΤΣΗ, αγαπημένου φίλου και συναγωνιστή, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Γκύζη.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γιάννης Αναστασίου

ΕΛΕΝΗ (ΣΟΦΙΑ) ΠΑΛΑΒΟΥ
ΕΛΕΝΗ (ΣΟΦΙΑ) ΠΑΛΑΒΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ
ΞΑΝΘΗ
Κατέληξε η 19χρονη που παρέσυρε αστυνομικός

Εχασε τη μάχη για τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας μία 19χρονη κοπέλα, η οποία παρασύρθηκε το απόγευμα της 6ης Δεκέμβρη από αυτοκίνητο στην περιοχή Παλαιού Ζυγού Ξάνθης και νοσηλευόταν στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η 19χρονη είχε βγάλει το σκυλί της βόλτα, όταν ένας 34χρονος αστυνομικός με το αυτοκίνητο που οδηγούσε την παρέσυρε και την εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένη. Την 19χρονη εντόπισε διερχόμενος οδηγός και ενημέρωσε τις αρχές.

Ο δράστης - σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, και χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας - συνελήφθη χτες Τρίτη και παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές του συμβάντος. Τελικά, οι συνάδελφοί του στην ΑΔ Ξάνθης οδηγήθηκαν στα πραγματικά περιστατικά και στο όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα. Στη συνέχεια ο 34χρονος ομολόγησε. Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ απαίτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο τραγικό περιστατικό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ