Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΒΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Σιάμαρι Μεσσηνίας. Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ με σκοπό μια άλλη Ελλάδα, χωρίς κατακτητές και χωρίς εκμεταλλευτές. Σιαμαραίοι καταδότες φανέρωσαν τη δράση του στους χίτες του Σταυρέα. Δεν άντεξε τα βασανιστήρια από τα καθάρματα αυτά και «έφυγε» στις 13/12/1947, αφήνοντας μια γυναίκα χήρα με τρία παιδιά, 5 ετών, 1 έτους και 2 μηνών. Εμείς, ο γιος του Δημήτρης, η νύφη του Ειρήνη και η εγγονή του Βούλα, του φωνάζουμε «κοιμήσου ήσυχα, σε αντικαθιστούμε, θα έρθει σίγουρα και η Λευτεριά και η Νέμεση».

Στην αθάνατη μνήμη σου, προσφέρουμε 50 ευρώ στο αιώνιο και ηρωικό ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Θήβας.

***

Στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ, και των ΣΑΒΒΑ και ΑΝΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 200 ευρώ. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Αγγελική Μίχου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΥ και της γυναίκας του, συντρόφισσας ΕΛΕΝΗΣ (ΣΟΦΙΑΣ) ΠΑΛΑΒΟΥ, η οικογένεια της Γεωργίας Παλαβού προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Υμηττού, της οποίας ήταν μέλη.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΨΗΜΜΕΝΟΥ και της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΨΗΜΜΕΝΟΥ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΤΣΗ προσφέρουμε στο Κόμμα μας ως πρώτη δόση το ποσό των 340 ευρώ, που μαζέψαμε από μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Γκύζη. Θα σε θυμόμαστε πάντα και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να πάρουν τη θέση σου πολλοί από τις νεότερες γενιές στο Κόμμα μας και ακόμα περισσότεροι στο κίνημα.

  • Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΤΣΗ, αγαπημένου φίλου και συναγωνιστή, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Γκύζη.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γιάννης Αναστασίου


ΕΛΕΝΗ (ΣΟΦΙΑ) ΠΑΛΑΒΟΥ
ΕΛΕΝΗ (ΣΟΦΙΑ) ΠΑΛΑΒΟΥ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΨΗΜΜΕΝΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΨΗΜΜΕΝΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ