Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ
Επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, χωρίς να θίγονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων αποσπασματικών μέτρων της κυβέρνησης «για την οπαδική βία», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης παρέδωσαν χτες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη λίστα με 200 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε επεισόδια, με στόχο να παρουσιαστεί - τουλάχιστον επικοινωνιακά - η δήθεν αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Χωρίς όμως να θίγεται η ουσία του ζητήματος, δηλαδή η σύνδεση των οπαδικών στρατών με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Υποτίθεται ότι ζητείται να ερευνηθούν, όχι ως μεμονωμένα περιστατικά αλλά κάτω από το πρίσμα της δράσης εγκληματικής οργάνωσης, μια σειρά υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα τον τελευταίο χρόνο. Ορισμένες, δε, φτάνουν και σε βάθος δεκαπενταετίας και δεν καλύπτονται από την παραγραφή. Να σημειωθεί ότι εμφανίζεται ως μεθοδολογία η ενοποίηση υποθέσεων, όπως είχε γίνει και με τη Χρυσή Αυγή, και έτσι επιχειρείται τσουβάλιασμα όλων των υποθέσεων οπαδικής βίας και διαφθοράς που έμειναν στα συρτάρια ή κουκουλώθηκαν.

Η Γ. Αδειλίνη διαβεβαίωσε τους δύο υπουργούς ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που προσκόμισαν και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τις ενέργειές της. Οι φάκελοι που προσκόμισαν οι δύο υπουργοί αφορούν, πέρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, και μια σειρά από άλλες υποθέσεις που έχουν ήδη απασχολήσει, όπως οι δολοφονίες του Αλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη, αλλά και πρόσωπα που η δράση τους εκτείνεται μέχρι και την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007.

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των «σκληρών» χούλιγκανς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου» πρόσωπα σε ό,τι αφορά την οπαδική βία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκόμενων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης δήλωσε ότι στον φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνονται και περιπτώσεις ξυλοδαρμών διαιτητών και δημοσιογράφων οι οποίες έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ