ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Πέταξε» στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Στη 2η θέση ο Ολυμπιακός, απώλειες για ΠΑΟ και ΑΕΚ

Μόνος 1ος ο ΠΑΟΚ μετά την εντυπωσιακή νίκη στην Τρίπολη

Eurokinissi

Μόνος 1ος ο ΠΑΟΚ μετά την εντυπωσιακή νίκη στην Τρίπολη
Νέα κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League διαμορφώθηκε με το «καλημέρα» του β' γύρου. Με την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής πέρασε 1ος ο ΠΑΟΚ, χάρη στην επιβλητική νίκη του στην Τρίπολη, σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Στη 2η θέση ανέβηκε ο Ολυμπιακός χάρη στο «διπλό» στις Σέρρες.

Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη με άνετο 4-1 επί του Αστέρα Τρίπολης (Μουργκ 34', 64', Ντεσπότοφ 59', 90') και βρέθηκε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά από το 2021. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός στην Τρίπολη, με κορυφαίους και σκόρερ τους Μουργκ και Ντεσπότοφ.

Στις Σέρρες ο Ολυμπιακός πήρε δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη 1-0 επί του Πανσερραϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο αλλά η κλειστή άμυνα των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψε παρά ελάχιστες ευκαιρίες, με τη λύση να δίνει τελικά ο Ελ Αραμπί με εύστοχο πέναλτι στο 65'.

Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, 3-2 τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με ανατροπή (Γκονζάλεθ 45', Βέργος 50', Ρομπάιγ 64' - Ιωαννίδης 64', 90'+1 πέναλτι). Οι γηπεδούχοι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ οι «πράσινοι» για άλλη μια φορά πλήρωσαν τα σοβαρά τους αμυντικά λάθη και ιδίως αυτά του τερματοφύλακά τους, Μπρινιόλι.

Τα λάθη της πλήρωσε και η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, όπου ο αξιόμαχος Παναιτωλικός την υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 (Ζ. Πέδρο 37', Μπαλντασάρα 65' - Γκαρσία 2', Ελίασον 14') και απώλεια της ευκαιρίας να βρεθεί 1η. Η «Ενωση» προηγήθηκε νωρίς με 2-0, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πήραν τον βαθμό.

Στα της μάχης για τη σωτηρία, σημαντική νίκη πήρε η Κηφισιά επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-2 (Οζέγκοβιτς 6', 90', Μπαρμπόσα 11', Λαντρ 34' - Ροσέρο 10', Παντελάκης 23'). Σπουδαίο «διπλό», που τον ανεβάζει βαθμολογικά, πήρε ο Βόλος στη Φθιώτιδα, 2-1 επί της Λαμίας (Γκαρσία 56', Κόμπα 80' - Καρλίτος 71'), ενώ ο Αρης εδραίωσε την παρουσία του στην πρώτη πεντάδα νικώντας 1-0 τον ΟΦΗ (Νταρίντα 39').

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 32, ΑΕΚ 31, Παναθηναϊκός 31, Ολυμπιακός 31, Αρης 23, Αστέρας Τρίπολης 17, Λαμία 16, ΟΦΗ 15, Ατρόμητος 15, Βόλος 14, Πανσερραϊκός 13, Κηφισιά 11, Παναιτωλικός 10. ΠΑΣ Γιάννινα 8. Ο Ολυμπιακός έχει -1 και έναν μηδενισμό.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑμεΑ
«Χάλκινη» η Εθνική goalball γυναικών

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Σε μια σημαντική διάκριση έφτασε η Εθνική ομάδα goalball γυναικών (σπορ για άτομα με προβλήματα όρασης), η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Μαυροβούνιο. Τα κορίτσια της Εθνικής στον μικρό τελικό νίκησαν 1-0 τη Βρετανία, με γκολ που πέτυχε η Βασιλική Αγκο.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

«Πολλά συγχαρητήρια» στην Εθνική ομάδα goalball γυναικών δίνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «μια ιστορική διάκριση των κοριτσιών, που ήρθε μετά από μια δύσκολη επικράτηση με 1-0 απέναντι στην ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας», και εύχεται «καλή συνέχεια με πολλές επιτυχίες στο μέλλον».

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
«Χάλκινες» οι Κερκέζου και Γιαννούλη στα 420

Μία ακόμα διεθνής επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα ήρθε από την Ιακωβίνα Κερκέζου και την Δανάη Γιαννούλη, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα σκάφη 420 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεότητας που έγινε στη Βραζιλία. Το ελληνικό δίδυμο, που έχει και τον τίτλο των πρωταθλητριών Ευρώπης 2023, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και μετά την ολοκλήρωση των 8 ιστιοδρομιών κατέκτησε την 3η θέση, με 35 βαθμούς ποινής, πίσω από τα σκάφη της Βραζιλίας και του Ισραήλ, που πήραν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Για τη νέα επιτυχία των ελληνικού διδύμου στα σκάφη 420 των γυναικών, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγχαρητήριο μήνυμά του αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας, Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεότητας που διεξήχθη στη Βραζιλία. Μετά από 8 ιστιοδρομίες ανέβηκαν στο βάθρο, προσθέτοντας ακόμα ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Καλή δύναμη με υγεία για τις επόμενες μάχες που έρχονται».

VOLLEYLEAGUE
Kυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Με καταλυτικό στοιχείο το σερβίς, ο Ολυμπιακός έφτασε σε σπουδαία νίκη 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού (25-21, 31-33, 25-22, 25-20), στο άδειο λόγω των κυβερνητικών μέτρων κλειστό του Ρέντη, στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Volleyleague. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι και στην 1η θέση της βαθμολογίας, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής ξεχώρισε η πολύτιμη νίκη του ΠΑΟΚ στη Μεσσηνία, με 3-1 επί του ΑΟ Καλαμάτας (17-25, 22-25, 28-26, 18-25), ενώ η Κηφισιά επικράτησε του Πήγασου Πολίχνης με 3-0 (25-16, 25-21, 25-20). Αναβλήθηκε ο αγώνας Φοίνικα Σύρου-Μίλωνα, ενώ ρεπό είχε ο Αθλος Ορεστιάδας.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 21, Παναθηναϊκός 20, ΠΑΟΚ 13, Μίλων 12, Φοίνικας 8, Αθλος 6, Καλαμάτα 6, Πήγασος 4, Κηφισιά 3.

EUROPA LEAGUE
Ξεχωρίζει το Φέγενορντ - Ρόμα

Η κόντρα της ολλανδικής Φέγενορντ με τη Ρόμα είναι από αυτές που ξεχωρίζουν στον γύρο των μπαράζ του Europa League, όπως προέκυψαν από την κλήρωση της UEFA. Από τα μπαράζ θα προκύψουν οι άλλες 8 ομάδες που θα βρεθούν στους «16» της διοργάνωσης, μαζί με τις 8 πρώτες των ομίλων, οι οποίες έχουν ήδη προκριθεί.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Φέγενορντ - Ρόμα, Μίλαν - Ρεν, Λανς - Φράιμπουργκ, Γιανγκ Μπόις - Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπενφίκα - Τουλούζ, Μπράγκα - Καραμπάγκ, Γαλατασαράι - Σπάρτα Πράγας, Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μαρσέιγ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 22 του ίδιου μήνα.

CHAMPIONS LEAGUE
Δυνατές κόντρες στους «16»

Δυνατά ζευγάρια ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες έβγαλε η κλήρωση της UEFA για τη φάση των «16» του Champions League. Ξεχωρίζει η κόντρα της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα, αλλά και εκείνη της Ιντερ με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη μέχρι στιγμής έκπληξη της διοργάνωσης, Κοπεγχάγη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Πόρτο - Αρσεναλ, Νάπολι - Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ιντερ - Ατλέτικο Μαδρίτης, Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ, Λάτσιο - Μπάγερν, Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία - Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13, 14, 20 και 21 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 5, 6, 12 και 13 Μάρτη.

CONFERENCE LEAGUE
Απέναντι στη Φερεντσβάρος ο Ολυμπιακός στα μπαράζ

Η Φερεντσβάρος είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα μπαράζ του Conference League, από τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τους «16». Η χθεσινή κλήρωση της UEFA για τον έξτρα γύρο έφερε απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που προέρχονται από την 3η θέση του 1ου ομίλου του Europa League, την ουγγρική ομάδα, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση του 6ου ομίλου του Conference League. Η πρόκριση στους «16» θα κριθεί σε δύο αγώνες, με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο στον πρώτο, στις 15 Φλεβάρη, ενώ η ρεβάνς στην Ουγγαρία θα πραγματοποιηθεί στις 22 του ίδιου μήνα. Θυμίζουμε ότι στους «16» του Conference League έχει προκριθεί απευθείας ο ΠΑΟΚ, ως 1ος του 7ου ομίλου.

  • Τα υπόλοιπα ζευγάρια των μπαράζ: Στουρμ Γκρας - Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σερβέτ - Λουντογκόρετς, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Μπέτις - Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αγιαξ - Μπόντο Γκλιμτ, Μόλντε -Λέγκια Βαρσοβίας, Μακάμπι Χάιφα - Γάνδη.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ - PREMIER
«Ερυθρόλευκη» ... μοναξιά στην κορυφή

Μόνος 1ος στη βαθμολογία της Premier χάντμπολ ανδρών έμεινε ο Ολυμπιακός, μετά τη σπουδαία νίκη του με 27-23 επί της ΑΕΚ στο κλειστό των Ανω Λιοσίων, σε εξ αναβολής ματς μεταξύ των δύο ομάδων για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που έριξε την αυλαία του πρώτου γύρου. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το απόλυτο στις νίκες, 11 στα 11, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και αφήνοντας 2η την «Ενωση».

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 22, ΑΕΚ 20, Δούκας 16, Δράμα 16, ΠΑΟΚ 13, Ζαφειράκης 12, Διομήδης Αργους 11, Πυλαία 8, Ιωνικός 5, Κιλκίς 4, Αερωπός 3, Πανελλήνιος 2.
EUROLEAGUE
Υψηλό εμπόδιο στην Μπολόνια

Ψάχνοντας αντίδραση, ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Βίρτους για τη 15η αγωνιστική

Επιδιώκοντας να ρεφάρει αγωνιστικά και ψυχολογικά την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας τη Βίρτους Μπολόνια για τη 15η αγωνιστική (21.30 - Novasports Prime). Σε μία ακόμα βδομάδα διπλών υποχρεώσεων στη διοργάνωση - ακολουθεί η επίσης εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν την Παρασκευή 22/12 - οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν σε δύο νίκες ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος βαθμολογικά. Αρχίζουν την προσπάθεια αυτή με ένα δύσκολο τεστ απέναντι στην ιταλική ομάδα, που εμφανίζεται ανεβασμένη αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα, μετά την έλευση του νέου της τεχνικού Λούκα Μπάνκι, και έχει βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 10-4, μετρώντας 4 νίκες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές.

Καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης στο ΣΕΦ

Η Euroleague,η Ενωση Διαιτητών και η Ενωση Παικτών της διοργάνωσης (ELPA) προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση όπου καταδικάζουν το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης από οπαδό προς τον διαιτητή Τζόζεφ Μπισάνγκ στο ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια. Παράλληλα εκθειάζουν την άμεση αντίδραση και τη στάση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να ανακαλέσει το εισιτήριο διαρκείας του συγκεκριμένου οπαδού, καθώς επίσης να τον αποκλείσει διά παντός από τους αγώνες της ομάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ