ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /28
Κατασκευές, μουσική και μια παράσταση που μας οδήγησε στη «χώρα του μαζί»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά στον Περισσό

«Ευχόμαστε σε όλους να περάσετε όμορφες γιορτές, να έχουμε μια καλή και αγωνιστική νέα χρονιά, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. Για έναν κόσμο όμορφο και δίκαιο για όλα τα παιδιά του κόσμου...». Με αυτά τα λόγια ολοκληρώθηκε, την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Το φουαγιέ και η Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ γέμισαν παιδιά όλων των ηλικιών που απόλαυσαν ένα απόγευμα γεμάτο χαρά, δημιουργία, ξεγνοιασιά και φυσικά πολλή μουσική. Το πρόγραμμα της γιορτής επιμελήθηκε και προετοίμασε η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας.

Στη γιορτή έδωσαν το «παρών» τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός και Θοδωρής Χιώνης, καθώς και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Τα εργαστήρια κατασκευών που είχαν στηθεί στον χώρο γέμισαν χαρούμενα παιδικά προσωπάκια. Κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και χιονονιφάδες, ενώ έφτιαξαν καπέλα καλικάντζαρων και χριστουγεννιάτικο slime με απλά υλικά. Αλλωστε, τα πιο απλά υλικά, με εργαλεία τα χέρια, το κέφι, το μεράκι, τη φαντασία αλλά και τη συνεργασία... γίνονται «μαγικά».

Επίσης, στόλισαν δέντρα με ξεχωριστές ευχές και δημιούργησαν το δικό τους πειρατικό καράβι με σύνθημα «Μη φοβάσαι το ταξίδι... Είμαστε όλοι δυνατοί!». Την προσοχή των μικρών φίλων τράβηξε και η γωνιά που ήταν αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο, καθώς δημιούργησαν πανέμορφες ζωγραφιές εμπνευσμένες από στίχους που μελοποίησε. Ενώ και η γωνιά του face painting είχε μεγάλη επιτυχία!

Το πιο θερμό χειροκρότημα κέρδισε η μουσικοθεατρική παράσταση «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη, με μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Μια όμορφη παράσταση για ένα καλικαντζαράκι διαφορετικό από όλα τα άλλα, που μας έμαθε πως δεν έχει σημασία από πού βλέπεις τον ήλιο ή το φεγγάρι. Σημασία έχει να προσπαθείς να δεις την αλήθεια και μέσα από τη ματιά του άλλου...

Οπως τονίστηκε πριν από την έναρξη της παράστασης, «θέλαμε καιρό να κάνουμε αυτήν τη συναυλία. Θέλουμε τα παιδιά μας να έρχονται σε επαφή, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το έργο μεγάλων δημιουργών. Πόσο μάλλον του δικού μας Θάνου Μικρούτσικου. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μας που πολύτιμο συμπαραστάτη σε αυτήν την προσπάθειά μας είχαμε τη Μαρία Παπαγιάννη, η οποία έγραψε το κείμενο και έδωσε απλόχερα τη βοήθειά της όπου χρειαζόταν. Αλλωστε, η Μαρία Παπαγιάννη μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο δημιούργησαν αυτά τα τραγούδια που θα ακούσετε και ακόμα περισσότερα. Την ευχαριστούμε από καρδιάς».

Επαιξαν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Ανδρονιάδης. Τραγούδησαν οι Αλέξανδρος Δάικος και Μιρέλα Πάχου. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Χρύσα Κοτταράκου, η οποία είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης, και Βασίλης Χατζηδημητράκης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν της Αννας Λουκίδη - Ανδρέου.

Ενα όμορφο παραμύθι με πολύ κέφι και μουσική που οδήγησε τα παιδιά «στη χώρα του μαζί». Πειρατικά τραγούδια, τραγούδια που λένε ποντικοί και άνθρωποι. Τραγούδια του Θάνου που πάντα πίστευε πως η καλή τέχνη για παιδιά δεν κάνει εκπτώσεις...

Στο τέλος της παράστασης η Μαρία Παπαγιάννη, αγαπημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, σημείωσε: «Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη γιορτή που ετοίμασε αυτή η υπέροχη ομάδα και πολλοί άλλοι φίλοι εθελοντές. Να πω ένα ευχαριστώ που αγαπάτε τον Θάνο, θα ήταν σίγουρα πολύ περήφανος γι' αυτό σήμερα. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είμαι σίγουρη ότι ξέρετε ότι ένα βιβλίο, ή μια παράσταση μπορεί να μην αλλάξει τον κόσμο, αλλά θα γεμίσει τις τσέπες των παιδιών μας με πολλά γιατί, για να βγουν αύριο πιο δυνατοί στο δρόμο και να διεκδικήσουν έναν δικαιότερο κόσμο για όλους».

Και του χρόνου!

Δεκάδες παιδικά χαμόγελα και στη Θεσσαλονίκη!

Με επιτυχία, σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, ιδανική για παιδιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από τις τις 10.30 το πρωί στην αίθουσα Νερού του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Μέσα σε λίγη ώρα γέμισε με δεκάδες χαμόγελα παιδιών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διάσπαρτα στον χώρο εργαστήρια κατασκευών και ζαχαροπλαστικής, που κέντρισαν τη δημιουργικότητα των λιλιπούτειων φίλων, μικρότερων και μεγαλύτερων.

Ξεχωριστή θέση και φέτος για ακόμα μια χρονιά είχαν ο χορός και τα ζογκλερικά, αλλά και η γωνιά face painting, η παραμυθατζού με απίθανες ιστορίες και ο απίθανος ξυλοπόδαρος.

Και όταν τα παιδιά μικρά και μεγάλα κατάφεραν να σπάσουν και τη φετινή τυχερή πινιάτα, πήραν τη θέση τους για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», του Ευγένιου Τριβιζά, που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα».

Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν έλειψε και ο Αγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

«Η χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι μια αφορμή για νέα ζευγάρια να συναντηθούν, να συζητήσουν και κυρίως για τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να παίξουν, να γελάσουν. Θεωρούμε ότι είναι μια ανάπαυλα, μια ευχάριστη στιγμή για όλους τους γονείς και τα παιδιά», τόνισε η Χαρά Αραπογιάννη, μέλος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρές ηλικίες.

Και στα Χανιά

Με παιδικές φωνές και γέλια γέμισαν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Κουμπέ, την περασμένη Κυριακή, στην παιδική γιορτή που διοργάνωσε, για 3η χρονιά φέτος, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ. Οι μικροί φίλοι έγιναν ζαχαροπλάστες, ετοιμάζοντας πεντανόστιμες χιονούλες κι έφτιαξαν τα δικά τους στολίδια για το δέντρο των γραφείων. Ενώ στη συνέχεια το παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» καθήλωσε μικρούς και μεγάλους με τη διαδραστική συμμετοχή τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα χαρούμενο μουσικοκινητικό δρώμενο σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, face painting κ.ά., ενώ καθόλη τη διάρκεια της γιορτής οι γονείς ετοίμαζαν φαγητό και εδέσματα και στο τέλος μικροί και μεγάλοι έγιναν μια όμορφη παρέα.

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον Πειραιά

Το δικό της γιορτινό ραντεβού για παιδιά δίνει η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, το Σάββατο 30 Δεκέμβρη, στο Πολιτιστικό Στέκι της ΚΝΕ «Τραβέρσο» (Φίλωνος 9, Πειραιάς).

Η πρωτοχρονιάτικη αυτή γιορτή θα αρχίσει στις 6 μ.μ. και θα περιλαμβάνει: Μια τραγουδιστή ιστορία από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού του «Τραβέρσο». Παρουσίαση του παραμυθιού «Βελόνα» της Λιλής Γάτη με κουκλοθέατρο και εργαστήριο κατασκευής χιονιού. Εργαστήριο κατασκευής στολιδιών, face painting, λιχουδιές και μουσικές!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ