Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δεκάδες παιδικά χαμόγελα και στη Θεσσαλονίκη!

Με επιτυχία, σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, ιδανική για παιδιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από τις τις 10.30 το πρωί στην αίθουσα Νερού του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Μέσα σε λίγη ώρα γέμισε με δεκάδες χαμόγελα παιδιών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με διάσπαρτα στον χώρο εργαστήρια κατασκευών και ζαχαροπλαστικής, που κέντρισαν τη δημιουργικότητα των λιλιπούτειων φίλων, μικρότερων και μεγαλύτερων.

Ξεχωριστή θέση και φέτος για ακόμα μια χρονιά είχαν ο χορός και τα ζογκλερικά, αλλά και η γωνιά face painting, η παραμυθατζού με απίθανες ιστορίες και ο απίθανος ξυλοπόδαρος.

Και όταν τα παιδιά μικρά και μεγάλα κατάφεραν να σπάσουν και τη φετινή τυχερή πινιάτα, πήραν τη θέση τους για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», του Ευγένιου Τριβιζά, που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα».

Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν έλειψε και ο Αγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά.

«Η χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι μια αφορμή για νέα ζευγάρια να συναντηθούν, να συζητήσουν και κυρίως για τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να παίξουν, να γελάσουν. Θεωρούμε ότι είναι μια ανάπαυλα, μια ευχάριστη στιγμή για όλους τους γονείς και τα παιδιά», τόνισε η Χαρά Αραπογιάννη, μέλος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρές ηλικίες.

Και στα Χανιά


Με παιδικές φωνές και γέλια γέμισαν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Κουμπέ, την περασμένη Κυριακή, στην παιδική γιορτή που διοργάνωσε, για 3η χρονιά φέτος, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ. Οι μικροί φίλοι έγιναν ζαχαροπλάστες, ετοιμάζοντας πεντανόστιμες χιονούλες κι έφτιαξαν τα δικά τους στολίδια για το δέντρο των γραφείων. Ενώ στη συνέχεια το παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» καθήλωσε μικρούς και μεγάλους με τη διαδραστική συμμετοχή τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα χαρούμενο μουσικοκινητικό δρώμενο σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, face painting κ.ά., ενώ καθόλη τη διάρκεια της γιορτής οι γονείς ετοίμαζαν φαγητό και εδέσματα και στο τέλος μικροί και μεγάλοι έγιναν μια όμορφη παρέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ