Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» για μια δικαιότερη κοινωνία, για ένα καλύτερο σχολείο

Δήλωση του Βαγγέλη Μπουντουλούλη, πρώην γενικού γραμματέα και αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου την περίοδο 2015 - 2021 με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ

Συνεχίζονται αυτό το διάστημα οι εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, και το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» σημειώνει ανοδική πορεία: Εχει αναδειχθεί πρώτη δύναμη σε δεκάδες σωματεία μέχρι τώρα, ενώ συσπειρώνει νέο κόσμο, που συντάσσεται με τη δύναμη του αγώνα και της ελπίδας, για σωματεία - «κυψέλες» συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης.

«Η απόφασή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών" σχετίζεται τόσο με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα μας και στον κόσμο ολόκληρο, όσο και με τις εξελίξεις στον χώρο της Εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού και συνδικαλιστικού κινήματος - έχοντας πάντα στον νου την προοπτική για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά, και με εκπαιδευτικούς που θα νιώθουν τη χαρά του λειτουργήματός τους και θα ζουν με αξιοπρέπεια». Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Μπουντουλούλης, πρώην γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, εκλεγμένος την περίοδο 2015 - 2021 με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ, και ο οποίος τώρα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στις αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ Λάρισας, οι οποίες διεξάγονται σήμερα Τετάρτη.

Στη δήλωσή του τονίζει ακόμα ότι «παίρνοντας υπόψη τη μη ικανοποιητική κατάσταση που χαρακτηρίζει τη λειτουργία, την κινηματική διάσταση και τις διαδικασίες στην ΕΛΜΕ Λάρισας, τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν στο κεντρικό μας όργανο της ΟΛΜΕ και την ανάγκη αναθεώρησης της τακτικής και των θέσεων, προκύπτουν ως αναγκαιότητα:

-- Η δημιουργία ενός ριζοσπαστικού μαζικού κινήματος με άξονα πολιτικές δυνάμεις που δεν θα έχουν στόχο απλώς τη διαχείριση ή τη μεταρρύθμιση, αλλά και την ανατροπή του κύριου αίτιου που γεννάει όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, χωρίς την επανάπαυση που καλλιεργούν οι αυταπάτες διαχείρισης και βελτίωσης των συνθηκών του αιμοβόρου καπιταλιστικού συστήματος. Κίνημα και οργανώσεις αντίβαρο και ανάχωμα επίσης στον τεράστιο κίνδυνο της στροφής εργαζομένων προς την ακροδεξιά.

-- Η συσπείρωση και συμπαράταξη με τις συνεπέστερες και ριζοσπαστικότερες δυνάμεις στην κοινωνική, συλλογική και πολιτική δράση. Τις δυνάμεις των κομμουνιστών και των ριζοσπαστών προοδευτικών ανθρώπων.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις και διαφορές απόψεων για τα μέσα, τις τακτικές και την ιστορική ανάλυση καμιά φορά είναι για τη Μεγάλη Ιστορία αφορμές και ευκαιρίες δημιουργικής ανασύνθεσης και αποφασιστικής δράσης.

Κανένας δεν μπορεί άλλωστε να ψέξει ή να αμφισβητήσει ποτέ την αφετηριακή ιδεολογική κινητήρια δύναμη και τις προθέσεις των κομμουνιστών, ούτε και τη δράση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ