ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πάει πολύ η κυβέρνηση να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων

Eurokinissi

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητούσε πάνω στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών:

«Αυτό βέβαια προσπαθείτε να κάνετε και με τη μονοθεματική ατζέντα που έχετε επιβάλει, με τη συνδρομή φυσικά και Μέσων Ενημέρωσης, για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά να εμφανίζεται και ο κ. Μητσοτάκης ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, ε, αυτό πάει πολύ. Μπορεί τα άλλα κόμματα να σας σιγοντάρουν σε αυτή σας την προσπάθεια, εμείς όχι. Από πού κι ως πού η κυβέρνηση της ΝΔ υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων;

Οταν το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει στη λαϊκή οικογένεια, που στενάζει από την ακρίβεια, είναι να φεύγει από το σούπερ μάρκετ με τις τσάντες άδειες, αφού το 1/4 της τιμής των προϊόντων είναι φόρος. Οταν αντί για πτυχία με αξία, που ζητούν οι φοιτητές, βάζει στα πτυχία τιμή και μάλιστα για πολύ μεγάλα πορτοφόλια. Οταν με την επιστολική ψήφο υπονομεύει ανοιχτά τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου, και όχι μόνο. Οταν με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στο στόμα του λύκου, δηλαδή στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα, παρακάτω, εμπλέκει πιο ενεργά τον λαό μας στη φωτιά του πολέμου που έχει ήδη ανάψει.

Πάει πολύ λοιπόν να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες.

Το αντίθετο: Γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας - μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Ετσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν, για ευνόητους λόγους.

Κάνετε λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την/τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών.

Λέτε ότι θα το φέρετε επειδή "αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες". Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας - πατρότητας, που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας - άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία, και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2, βάλε όσα θες.

Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών, και αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι.

Η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς - ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές - αντιεπιστημονικές απόψεις περί "κοινωνικής κατασκευής του φύλου", που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη, όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά προς το παρόν. Γιατί θα δούμε και τις συγκεκριμένες διατυπώσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ όταν έρθει και θα τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά. Για να μη μου πει και ο πρόεδρος ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά όλα αυτά αφορούν την ελληνική νεολαία, αφορούν τον Ελληνα εργαζόμενο, την Ελληνίδα εργαζόμενη, που βρίσκονται και αυτήν την ώρα στους δρόμους του αγώνα».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τα γεννά

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «καταπολέμηση της επανεμφάνισης του νεοφασισμού στην Ευρώπη», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Τα αστικά κόμματα ξαφνικά "προβληματίζονται για την άνοδο της ακροδεξιάς". Μα είναι εκείνοι που με την αντιλαϊκή τους πολιτική διαχρονικά αποτελούν τους μεγαλύτερους χορηγούς της. Οπως στο δίλημμα "Μακρόν - Λεπέν", όπου η "πανστρατιά" υπέρ του Μακρόν εκτόξευσε τα ποσοστά της Λεπέν και τώρα από κοινού ψηφίζουν νόμους - εκτρώματα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Δεν είναι για παράδειγμα η "ακροδεξιά" στην κυβέρνηση στην Ιταλία; Δεν στηρίζει την κυβέρνηση στη Σουηδία και αλλού;

'Η μήπως η ΕΕ δεν έχει ενσωματώσει την ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, την ανιστόρητη θεωρία των "δύο άκρων", κάθε λογής αντικομμουνιστικές αθλιότητες; Η ΕΕ απαιτεί διώξεις εναντίον κομμουνιστών, θέτει Κομμουνιστικά Κόμματα εκτός νόμου, ενώ καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες, όπως της Χρυσής Αυγής, είναι ακόμα ευρωβουλευτές!

Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα από κοινού με την "ακροδεξιά" στήριξαν τη γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Στήριξαν φασιστικές δυνάμεις, όπως το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία. Αποδεικνύεται ότι η "ακροδεξιά" είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, που όλα τα αστικά κόμματα υπερασπίζονται.

Επομένως, πάλη ενάντια στον φασισμό σημαίνει πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, που τον γεννά. Γι' αυτό, πιο ισχυρό ΚΚΕ, για πιο δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια σε αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να έρθει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για κατάθεσή του στη Βουλή τον Φλεβάρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, απέφυγε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων να δώσει χρονοδιάγραμμα, επισήμανε ωστόσο ότι υπουργικό γίνεται κάθε μήνα, ενίοτε και δύο φορές τον μήνα. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από μερικές μέρες. Είπε συγκεκριμένα ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτημάτων του αρχιεπισκόπου για να συζητηθούν θέματα όπως η υπογεννητικότητα, καθώς και η στέγαση των νέων και ειδικά των νέων ζευγαριών. Δεν διέψευσε όμως ότι συζητήθηκε και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ενδιάμεσο ολοκληρώθηκε το διήμερο «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις, τάχα, για το θέμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Αυτήν τη στιγμή κυκλοφορούν εκτιμήσεις ότι οι βουλευτές της ΝΔ που θα υπερψηφίσουν είναι από 100 έως 120, με την κυβέρνηση βέβαια να υπολογίζει στη θετική ψήφο και των ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2 και του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και διμερείς «επαφές» που ανέλαβε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Μπρατάκος, με βουλευτές εμφανιζόμενους ως διαφωνούντες για να τους «μεταπείσει».

Εν αναμονή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών οι διεργασίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζονται για τη στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή, καθώς μπορεί οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να έχουν δηλώσει στήριξη στο νομοσχέδιο, εντούτοις δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το τοπίο παραμένει θολό και το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να είναι ένα απ' τα βασικά θέματα συζήτησης στη σύναξη των Σπετσών το προσεχές Σαββατοκύριακο. Δεν είναι λίγα πάντως τα στελέχη του που παίρνουν αποστάσεις απ' τη γραμμή της ηγεσίας.

Τελευταίος στη σειρά όσων διατηρούν επιφυλάξεις ο διευθυντής της ΚΟ, Γ. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε προβληματισμούς για το θέμα της παρένθετης κύησης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε μάλιστα πως τέτοιους προβληματισμούς διατηρούν κι άλλοι. Σημειωτέον, ζήτημα παρένθετης κύησης τίθεται καθαρά στην πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Και στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση πραγματοποιείται εν μέσω αναταράξεων, παρότι ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, διευκολύνοντας έτσι τους βουλευτές του που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο και δεν είναι λίγοι. Την ίδια ώρα, η ηγεσία του, που ψηφίζει με χέρια και με πόδια όλα τα αντιδραστικά νομοσχέδια, προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα «προοδευτικής δύναμης» λόγω της στάσης της στο νομοσχέδιο, εξ ου και έσπευσαν να καταδικάσουν τις δηλώσεις του βουλευτή τους Παρασκευαΐδη (ότι «η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δε λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων») καλώντας την κυβέρνηση «να δουν τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Παραλήρημα απέναντι στο ΚΚΕ από τη «Νέα Αριστερά»

Στο μεταξύ, σε παραλήρημα απέναντι στο ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα είπε χτες στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, προχώρησε η «Νέα Αριστερά» διά του εκπροσώπου της, Ν. Καρπόζηλου, με αθλιότητες περί «συντηρητικού ιεράρχη» και ΚΚΕ που τάχα «επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ