Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να έρθει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για κατάθεσή του στη Βουλή τον Φλεβάρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, απέφυγε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων να δώσει χρονοδιάγραμμα, επισήμανε ωστόσο ότι υπουργικό γίνεται κάθε μήνα, ενίοτε και δύο φορές τον μήνα. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από μερικές μέρες. Είπε συγκεκριμένα ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτημάτων του αρχιεπισκόπου για να συζητηθούν θέματα όπως η υπογεννητικότητα, καθώς και η στέγαση των νέων και ειδικά των νέων ζευγαριών. Δεν διέψευσε όμως ότι συζητήθηκε και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ενδιάμεσο ολοκληρώθηκε το διήμερο «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις, τάχα, για το θέμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Αυτήν τη στιγμή κυκλοφορούν εκτιμήσεις ότι οι βουλευτές της ΝΔ που θα υπερψηφίσουν είναι από 100 έως 120, με την κυβέρνηση βέβαια να υπολογίζει στη θετική ψήφο και των ΣΥΡΙΖΑ 1 και 2 και του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και διμερείς «επαφές» που ανέλαβε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Μπρατάκος, με βουλευτές εμφανιζόμενους ως διαφωνούντες για να τους «μεταπείσει».

Εν αναμονή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών οι διεργασίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζονται για τη στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή, καθώς μπορεί οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να έχουν δηλώσει στήριξη στο νομοσχέδιο, εντούτοις δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το τοπίο παραμένει θολό και το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να είναι ένα απ' τα βασικά θέματα συζήτησης στη σύναξη των Σπετσών το προσεχές Σαββατοκύριακο. Δεν είναι λίγα πάντως τα στελέχη του που παίρνουν αποστάσεις απ' τη γραμμή της ηγεσίας.

Τελευταίος στη σειρά όσων διατηρούν επιφυλάξεις ο διευθυντής της ΚΟ, Γ. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε προβληματισμούς για το θέμα της παρένθετης κύησης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε μάλιστα πως τέτοιους προβληματισμούς διατηρούν κι άλλοι. Σημειωτέον, ζήτημα παρένθετης κύησης τίθεται καθαρά στην πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Και στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση πραγματοποιείται εν μέσω αναταράξεων, παρότι ο Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, διευκολύνοντας έτσι τους βουλευτές του που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο και δεν είναι λίγοι. Την ίδια ώρα, η ηγεσία του, που ψηφίζει με χέρια και με πόδια όλα τα αντιδραστικά νομοσχέδια, προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα «προοδευτικής δύναμης» λόγω της στάσης της στο νομοσχέδιο, εξ ου και έσπευσαν να καταδικάσουν τις δηλώσεις του βουλευτή τους Παρασκευαΐδη (ότι «η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δε λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων») καλώντας την κυβέρνηση «να δουν τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Παραλήρημα απέναντι στο ΚΚΕ από τη «Νέα Αριστερά»

Στο μεταξύ, σε παραλήρημα απέναντι στο ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα είπε χτες στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, προχώρησε η «Νέα Αριστερά» διά του εκπροσώπου της, Ν. Καρπόζηλου, με αθλιότητες περί «συντηρητικού ιεράρχη» και ΚΚΕ που τάχα «επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ