Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

Στη μάχη της πανεξόρμησης από αύριο οι Κομματικές Οργανώσεις

Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν (1870 - 1924) θα κυκλοφορήσει από αύριο με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20 - 21 Γενάρη.

Στη μάχη της πανεξόρμησης ρίχνονται τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ μαζί με φίλους και οπαδούς για να φτάσει η εφημερίδα μαζί με τη Διακήρυξη σε χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, βιοπαλαιστές, νέους και νέες, γυναίκες, επιστήμονες.

Οι Κομματικές Οργανώσεις φιλοδοξούν η πλατιά διακίνηση της Διακήρυξης να αποτελέσει την καλύτερη έναρξη της σειράς πολύμορφων πρωτοβουλιών του Κόμματος, που θα ξεδιπλωθούν σε όλη τη διάρκεια του 2024, με τίτλο «100 χρόνια Λένιν - Σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα».

Μέσω όλης αυτής της δραστηριότητας, τιμώντας τον μεγαλύτερο επαναστάτη που ανέδειξε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα τον 20ό αιώνα, στόχος είναι να φωτιστούν επίκαιρα διδάγματα για την οργάνωση της ταξικής πάλης σήμερα. Στο έδαφος των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία να φωτιστούν η επικαιρότητα του σοσιαλισμού, ο δρόμος και η προετοιμασία για την επαναστατική ανατροπή, να αναδειχθεί η ανωτερότητα του σοσιαλισμού σε όλες τις πλευρές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των εργαζομένων και του λαού.


Εξάλλου, το έργο και η επαναστατική δράση του Λένιν και των μπολσεβίκων, η νικηφόρα πορεία προς το κοσμοϊστορικό γεγονός της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης εξακολουθούν να δείχνουν τον δρόμο της πάλης των κομμουνιστών, τον δρόμο της διεξόδου για το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Η μεγάλη διάδοση της Διακήρυξης αλλά και η συζήτηση με το περιεχόμενό της μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το πολιτικό άνοιγμα των ΚΟΒ που αυτήν την περίοδο εντείνεται, την προσπάθεια για την κλιμάκωση της εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, αστικών κομμάτων που καταδικάζουν τον λαό στην ακρίβεια, στο καθηλωμένο εισόδημα, στη φοροληστεία, στην εμπορευματοποίηση κρίσιμων τομέων, όπως της Υγείας και της Παιδείας, στους κινδύνους από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μπορούν να βοηθήσουν να επεκταθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με σημαντικό κομμάτι κόσμου, να μετρηθούν νέα βήματα αγωνιστικής συμπόρευσης με εργατικές - λαϊκές δυνάμεις.

Ετσι, οι Κομματικές Οργανώσεις εξαντλούν όλα τα περιθώρια, με καλό σχέδιο στοχεύουν να πάει η Διακήρυξη χέρι με χέρι σε χιλιάδες κόσμου. Να φτάσει σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και συνοικία στις πόλεις, στα χωριά της υπαίθρου, στις δομές Εκπαίδευσης και Υγείας, παντού. Γι' αυτό επιμερίζονται συγκεκριμένοι, αυξημένοι στόχοι ανά ΚΟΒ αλλά και άτομο το άτομο, οργανώνονται μαζικές εξορμήσεις για όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοπόρα θεωρία - πρωτοπόρα δράση(2021-11-06 00:00:00.0)
Για τις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες στις ΚΟΒ(2017-03-03 00:00:00.0)
Σαν χτες, 22 Απρίλη 1870, γεννήθηκε ο Β. Ι. Λένιν(2014-04-23 00:00:00.0)
Το όνομα σύμβολο...(2008-01-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-01-29 00:00:00.0)
Θεμελιωτής του μαρξισμού στην εποχή του ιμπεριαλισμού(2000-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ