Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

«

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή στη σφαγή»: Συγκέντρωση με το σύνθημα αυτό οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 27 Γενάρη, στις 12 μ., στο Πάρκο Ελευθερίας, καλώντας εργαζόμενους και νεολαία, σωματεία και φορείς να δώσουν μαζικό «παρών». Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα, μια σειρά από συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, εντάσσουν τη συγκέντρωση στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που σχεδιάζουν και υλοποιούν αυτό το διάστημα.

«Τώρα πρέπει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, να υψωθεί τείχος απέναντι σε όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο», τονίζει το ΠΑΜΕ. Σε μια κρίσιμη περίοδο που η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις επιδρομές των ΗΠΑ και Βρετανίας στην Υεμένη, καλεί τον λαό «να εκφράσει ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του» σημειώνεται στο κάλεσμα και τονίζεται πως «είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό. Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!».

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή οργανώνουν σωματεία και φορείς της πόλης την Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προχωρά την Παρασκευή 26 Γενάρη σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του, απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και στην περαιτέρω επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ