Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΜΗΤΕΡΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
Καταγγέλλει τον ισραηλινό στρατό ότι δηλητηρίασε τον γιο της με αέριο σε τούνελ

Μετά την πρόσφατη δολοφονία τριών Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, την ώρα που αυτοί ζητούσαν βοήθεια στα εβραϊκά, άλλη μια αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι από τη σφαγή που διεξάγει ο κατοχικός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας δεν γλιτώνουν ούτε οι Ισραηλινοί όμηροι και αιχμάλωτοι στρατιώτες που κρατούνται από παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η Μάγια Σέρμαν, μητέρα του Ισραηλινού στρατιώτη Ρον Σέρμαν που κρατούνταν αιχμάλωτος στη Γάζα, καταγγέλλει ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό όταν αυτός έριξε θανατηφόρα αέρια σε τούνελ.

Ο Ρον Σέρμαν και ο επίσης Ισραηλινός στρατιώτης Νικ Μπέισερ βρέθηκαν νεκροί από τον ισραηλινό στρατό τον Δεκέμβρη, μέσα σε σήραγγα του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια της βόρειας Γάζας.

Ο κατοχικός στρατός είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση εναντίον παλαιστινιακών τούνελ στο ίδιο μέρος τις προηγούμενες μέρες και δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την παρουσία των δύο Ισραηλινών αιχμαλώτων εκεί.

Ο ισραηλινός στρατός, μετά τη διενέργεια αυτοψίας, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η αιτία του θανάτου» των δύο στρατιωτών και πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ασφυξίας ή δηλητηρίασης.

Η Μάγια Σέρμαν κατήγγειλε τον στρατό πως κατά λάθος σκότωσε τον γιο της, επειδή γέμισαν τη σήραγγα με δηλητηριώδες αέριο. «Τα αποτελέσματα της έρευνας: Ο Ρον πράγματι δολοφονήθηκε. Οχι από τη Χαμάς. Κοιτάξτε περισσότερο προς τη μεριά του Αουσβιτς και τα λουτρά θανάτου, αλλά δίχως τους ναζί και δίχως τη Χαμάς, για να βρείτε την αιτία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «βρήκαν επίσης ότι είχε πολλά θρυμματισμένα δάχτυλα, προφανώς λόγω των απεγνωσμένων προσπαθειών του να βγει από τον τάφο με δηλητήριο στον οποίο τον έθαψε ο IDF (σ.σ. ο ισραηλινός στρατός) όταν προσπάθησε να αναπνεύσει αέρα, αλλά ανέπνευσε μόνο δηλητήριο του IDF».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ