ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Γενάρη 2024 - Κυριακή 28 Γενάρη 2024
Σελ. /40
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Της φτώχειας την οργή... » κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!

Μεγάλη συγκέντρωση στις 5 Φλεβάρη στο Σπόρτινγκ, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτινγκ (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Ελευθέριος») με θέμα «"Της φτώχειας την οργή..." κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

Στο κάλεσμά τους οι Οργανώσεις τονίζουν ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν ρισκάρουμε άλλο τις ζωές μας για τα κέρδη τους!

Οι προτάσεις της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων για την ακρίβεια και το λαϊκό εισόδημα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Εχουν κοινό παρονομαστή να πληρώσει ο λαός για να θωρακίζονται τα κέρδη των λίγων. Το "φάρμακο" που προτείνουν, παρά τις όποιες διαφορές μεταξύ τους, είναι να πληρώνουν οι φτωχοί τους φτωχότερους και να μένουν αλώβητα τα δισεκατομμύρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Κρύβουν τις πραγματικές αιτίες για την ανέχεια, που μεγαλώνει και για όσους εργάζονται: Τους χαμηλούς μισθούς, την τεράστια φοροληστεία, την "απελευθερωμένη" και πανάκριβη "πράσινη" Ενέργεια, τα αμύθητα κέρδη των εφοπλιστών, των επιχειρήσεων τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα διεθνή καρτέλ. Γι' αυτό η ΝΔ διαφημίζει τους "αναπτυξιακούς" στόχους και τα "πλεονάσματα", ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά περηφανεύονται για τα "μαξιλάρια" που παρέδωσαν στη ΝΔ.

Το σύνθημα "'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", που βροντοφωνάξαμε εκατοντάδες χιλιάδες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, είναι το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, τη νεολαία.

Εχουμε επιλογή και την κάνουμε: Με τις ζωές μας! Στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης για τις ανάγκες μας!

Τον δρόμο που βαδίσαμε μαζί με πολλούς στις καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, στις γειτονιές, και που βαδίζουμε και τώρα για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη. Τον δρόμο που επιβεβαιώνει ότι όταν ο εργαζόμενος λαός σηκώνει το ανάστημά του, έχει τη δύναμη να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρει ανάσες ανακούφισης, να ανοίξει τον δρόμο για την αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό ένοχο και αντίπαλο, το εκμεταλλευτικό σύστημα και το εχθρικό αντιλαϊκό κράτος που το υπηρετεί, την εγκληματική πολιτική που μοναδικό κριτήριο έχει την κερδοφορία των ομίλων.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον μεγάλο αυτό αγώνα!

Για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, με τη μαζική οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων και των λαϊκών οργανώσεων, για να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Για να δυναμώσει η σύγκρουση με το διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα.

Γιατί η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του. Για να εξασφαλιστούν για όλους τους εργαζόμενους αξιοπρεπές εισόδημα, δουλειά, σταθερότητα στη ζωή και την καθημερινότητά τους, ανάπτυξη με κριτήριο την εξασφάλιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η λύση βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, με την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό!».

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νέα ονόματα Πειραιωτών αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα

Από την έκθεση που συνόδευε την εκδήλωση της ΤΕ Πειραιά
Από την έκθεση που συνόδευε την εκδήλωση της ΤΕ Πειραιά
Με αφορμή την εκδήλωση της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ στις 4 Δεκέμβρη για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και την τιμητική αναφορά σε πρωτοπόρους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές από την περιοχή που εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν την περίοδο της χούντας και έχουν «φύγει» από τη ζωή, η ΚΟ Πειραιά έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα ακόμα ονόματα, συνεχίζοντας αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια καταγραφής και - όσο είναι δυνατόν - να μην υπάρχουν παραλείψεις.

Τα ονόματα είναι τα εξής: Αρβανιτόπουλος Φάνης, Βιτετζάκη Βασιλική, Γαλανόπουλος Αγγελος, Γεωργιάδης Ιορδάνης, Γιαννόγγονας Γιάννης, Διακρούσης Διονύσης, Ευθυμιάδου - Μητσοπούλου Πηνελόπη, Καλαμάρης Πέτρος, Καραβίτης Τάκης, Καρδάσης Νίκος, Καράμπελας Τάκης, Κλαουδάτος Βαγγέλης, Κουρτέσης Γιάννης, Λιακάκος Βαγγέλης, Μαντούβαλος Γιάννης, Μαυρής Παναγιώτης, Μάγγου Παναγιώτα, Μουρκάκος Μίμης, Λεουτσάκος Βασίλης, Μπεκάκος Θόδωρος, Πετρίδης Γιάννης, Πετρόλιας Μήτσος, Σουγκλάκος Νικήτας, Σταυριανάκος Σταύρος, Τάσιος Θανάσης, Τάσιου Κούλα, Φιλίππου Αντρέας, Χασανάκος Γιάννης.

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σάββατο 27 Γενάρη

-- Στην Κάρυστο, στις 7 μ.μ., σύσκεψη στο cafe «Κοχύλι» με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε». Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Δευτέρα 29 Γενάρη

-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Αργολίδας πραγματοποιεί τα εγκαίνια των καινούργιων της γραφείων στο Αργος, Κορίνθου 87.

Τετάρτη 31 Γενάρη

-- Στην Κοζάνη, στις 6.30 μ.μ. στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν, με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε», με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Δυτική Ελλάδα

Εκδηλώσεις με θέμα «Νερό: Ακριβό εμπόρευμα για τον λαό, κερδοφόρα επένδυση για το κεφάλαιο - Η πρόταση του ΚΚΕ» πραγματοποιούν οι Τομεακές Επιτροπές Ζακύνθου και Αχαΐας.

Συγκεκριμένα:

-- Η ΤΕ Ζακύνθου το Σάββατο 27 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πάτρας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Γιώργο Κωνσταντίνου, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου του νησιού, και Θωμά Χόνδρο, αφυπηρετήσα αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, μηχανολόγο μηχανικό, ομότιμο μέλος του ΤΕΕ.

-- Η ΤΕ Αχαΐας την Τετάρτη 31 Γενάρη στις 7 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη, με ομιλία του Διονύση Κλάδη και παρεμβάσεις των Κώστα Μπαϊλού, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Πάτρας, Ανδρέα Παπανικήτα, προέδρου της ΔΕΥΑΠ, και Θωμά Χόνδρου.

  • Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού - Η θέση του ΚΚΕ για νερό ως κοινωνικό αγαθό» πραγματοποιεί η ΚΟΒ Αμαλιάδας Ηλείας τη Δευτέρα 29 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.
Εκδήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα 29 Γενάρη, με θέμα «Να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας ενάντια σε ΕΕ - κυβερνήσεις και στις Οδηγίες τους για εργασιακή ζούγκλα»

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας ενάντια σε ΕΕ - κυβερνήσεις και στις Οδηγίες τους για εργασιακή ζούγκλα», τη Δευτέρα 29 Γενάρη στις 9.30 π.μ. στο Ευρωκοινοβούλιο (αίθουσα SPAAK 1Ε201) στις Βρυξέλλες.

Την εισήγηση στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Θανάση Γκώγκο, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - «902» - ΜΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο 27/1 το γλέντι στο Χαϊδάρι

Οι Κομματικές Οργανώσεις «Ριζοσπάστη», «902» και ΜΜΕ Αττικής του ΚΚΕ καλούν στο λαϊκό γλέντι που οργανώνουν το Σάββατο 27/1, στις 8 μ.μ. στη Στέγη Πολιτισμού Δήμου Χαϊδαρίου (πρώην ΝΕΛΕ, Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι, 300 μ. από τον σταθμό του μετρό «Αγία Μαρίνα»), με καλό φαΐ, κρασί και ζωντανή μουσική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ