ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέο ξέσπασμα βίας ενώ η ισραηλινή ηγεσία κωφεύει στις επικρίσεις

Ισραηλινό τεθωρακισμένο βάλλει κατά των Παλαιστινίων

Associated Press

Ισραηλινό τεθωρακισμένο βάλλει κατά των Παλαιστινίων
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΧΕΒΡΩΝΑ-ΓΑΖΑ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Πληθαίνουν και οξύνονται τα επεισόδια βίας στη Μέση Ανατολή καθώς η εκεχειρία που πέτυχε ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, μοιάζει να διανύει, ίσως, τις δυσκολότερες ώρες της. Η ισραηλινή ηγεσία δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την τακτική της παρά τις σφοδρές επικρίσεις ΗΠΑ, ΕΕ, Βρετανίας και Ρωσίας. Η ισραηλινή ηγεσία, όμως, ρίχνει λάδι στη φωτιά της έντασης και με τη Συρία, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποιούσε ότι «σε περίπτωση που το Ισραήλ προκαλέσει τελικά πόλεμο, το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι πολύ μεγάλο».

Μία Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια περιστατικού που σημειώθηκε, στα νότια της Χεβρώνας, και ο ισραηλινός στρατός διατείνεται ότι ερευνά ακόμη τις συνθήκες. Η Παλαιστίνια επέβαινε σε ένα ταξί μαζί με άλλες 7 συμπατριώτισσές της προκειμένου να μεταβούν στη δουλιά τους στο Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι ο οδηγός του ταξί δε σταμάτησε στο μπλόκο και κατά συνέπεια ακολουθήθηκε η διαδικασία καταδίωξης, κατά την οποία οι στρατιώτες πυροβολούν πρώτα στον αέρα και στη συνέχεια στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Εντούτοις, η διαδικασία αυτή δε δικαιολογεί το θάνατο της 35χρονης Παλαιστίνιας.

Ο ισραηλινός στρατός διατείνεται, επίσης, ότι ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες μία νεαρή Παλαιστίνια έχασε το νεογέννητο μωρό της, όταν αναγκάστηκε να γεννήσει μέσα στο αυτοκίνητό της επειδή ο ισραηλινός στρατός δεν επέτρεπε να περάσει το μπλόκο.

Την ίδια στιγμή, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωνε τη σύλληψη ενός επίδοξου Παλαιστινίου βομβιστή, στην πόλη Αφούλα, στο βόρειο Ισραήλ. Ο Παλαιστίνιος, που κατάγεται από την Τζενίν, κρίθηκε ύποπτος εξαιτίας της ασυνήθιστα μεγάλης τσάντας του. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε δρόμο που οδηγεί σε εβραϊκό εποικισμό, κοντά στη Ραμάλα, ενώ όλμος έπληξε την αγροτική κοινότητα Ναχάλ Οζ εντός του ισραηλινού εδάφους, χωρίς να προκληθούν θύματα, τη νύχτα. Μετά και από τα χτεσινά επεισόδια, η εκεχειρία καταμετρά, πλέον, 19 νεκρούς Παλαιστινίους και 10 νεκρούς Ισραηλινούς.

Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί σε παλαιστινιακό καταυλισμό

Associated Press

Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί σε παλαιστινιακό καταυλισμό
Σχολιάζοντας τη νέα κλιμάκωση της βίας, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, τόνιζε ότι «ένας άνθρωπος σαν τον Σαρόν, ο οποίος επιμένει σε έναν κύκλο βίας σε βάρος των Παλαιστινίων, δεν μπορεί να ενδιαφέρεται ειλικρινά για την επίτευξη ηρεμίας».

Καταδίκη από παντού των κατεδαφίσεων

«Εξαιρετικά προκλητική» και εν δυνάμει «επικίνδυνη» χαρακτήρισε και χτες την ισραηλινή τακτική των κατεδαφίσεων παλαιστινιακών σπιτιών ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπούτσερ, επιμένοντας σε μια ασυνήθιστη, για τις ΗΠΑ, «σκληρή γλώσσα» κατά του Ισραήλ. Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η ανακοίνωση της ΕΕ, η οποία επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις κατεδαφίσεων τορπιλίζουν τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης και πυροδοτούν νέα ένταση. Καταδικαστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν, επίσης, η Μόσχα και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το θέμα των κατεδαφίσεων αναμενόταν να κυριαρχήσει και στη συνάντηση, που θα είχαν αργά χτες το βράδυ, στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας, Ναμπίλ Σάαθ. Απαντώντας, πάντως, στις διεθνείς επικρίσεις, ο Ισραηλινός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Ντάνι Ναβέχ, επέμενε στη γνωστή ισραηλινή θέση ότι «θα συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών, που είναι παράνομα», εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα παλαιστινιακό σχέδιο «περικύκλωσης των εβραϊκών εποικισμών για να πετύχουν την απομάκρυνσή τους».

Προκλήσεις Σαρόν, προειδοποιήσεις Συρίας

Παρά τη γενική κατακραυγή για τις κατεδαφίσεις αλλά και για τη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας, ο Αριέλ Σαρόν μοιάζει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει βήμα από τις θέσεις του. Μάλιστα, ρίχνοντας νέα «τροφή έντασης» στο «μέτωπο» που έχει ανοίξει με τη Συρία, φέρεται να προωθεί την επέκταση των εποικισμών στα υψώματα του Γκολάν, εκτιμώντας ότι «είναι ο μοναδικός τρόπος να διαμορφωθεί μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, έτσι ώστε να μην μπορούν να επιστραφούν τα εδάφη στη Συρία».

Ενα δάκρυ στην ξεσπιτωμένη βίαια Παλαιστίνια

Associated Press

Ενα δάκρυ στην ξεσπιτωμένη βίαια Παλαιστίνια
Με αφορμή και τις δηλώσεις αυτές, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ αλ Σάραα, που συνοδεύει τον Πρόεδρο, Μπάσαρ αλ Ασαντ, στο ταξίδι του στη Γερμανία, δήλωνε μετά από συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Γιόσκα Φίσερ, ότι «το Ισραήλ κλιμακώνει διαρκώς τις προκλήσεις και αν τελικά οδηγήσει την κατάσταση σε πόλεμο, θα πληρώσει πολύ μεγάλο τίμημα».

Διορισμός με σημασία

Τη θέση του γενικού επιτρόπου για τον Τύπο και την Πληροφόρηση του Αραβικού Συνδέσμου ανέθεσε, ο γγ Αμρ Μούσα, στην Παλαιστίνια αξιωματούχο και βουλευτή Χανάν Ασράουι. Η επιλογή της Ασράουι κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στην οποία έχουν προβεί τα περισσότερα ΜΜΕ της Δύσης απέναντι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Η ίδια η Ασράουι υπογράμμιζε ότι ο αραβικός κόσμος οφείλει να βρει «μια γλώσσα πολιτισμένη φυσικά, η οποία θα αποκαλύπτει και θα αντικρούει το ρατσισμό των δυτικών ΜΜΕ», καθώς είναι σαφές ότι ο «Σαρόν, χωρίς να κηρύξει πόλεμο, διαπράττει εθνική κάθαρση σε βάρος των Παλαιστινίων, κάτι που δεν αποσαφηνίζεται από τα ΜΜΕ».

ΓΑΛΛΙΑ
Στο μάτι κυκλώνα σκανδάλων ο Σιράκ

ΠΑΡΙΣΙ.-

Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με επίκεντρο τον Πρόεδρο Ζακ Σιράκ και συγκεκριμένα τους τρόπους εξασφάλισης των μεγάλων χρηματικών ποσών που διέθεσε σε μετρητά για την πραγματοποίηση, περίπου, 20 υπερπολυτελών ταξιδιών για τον ίδιο, την οικογένειά του και βοηθούς του, κατά τη διάρκεια της θητείας του στη δημαρχεία του Παρισιού.

Το θέμα συζητείται εδώ και μήνες, όμως, μέχρι πρότινος οι γαλλικές δικαστικές αρχές δίσταζαν να θέσουν στο στόχαστρό τους τον Πρόεδρο, ο οποίος απολαμβάνει ιδιαίτερων προνομίων σύμφωνα με το Σύνταγμα και δεν μπορεί να κληθεί ως ύποπτος για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν έχει ταχθεί ενάντια σε μια προοπτική ανάκρισης του Προέδρου, ολοένα και περισσότεροι βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της γαλλικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ της ανάκρισης του Ζακ Σιράκ.

Προς το παρόν, πάντως, η τριμελής επιτροπή των δικαστών που έχει οριστεί από τον εισαγγελέα του Παρισιού, ανέκρινε, χτες, την κόρη του Σιράκ και νυν σύμβουλό του, Κλωντ, για δύο συγκεκριμένα ταξίδια στη Νέα Υόρκη και στην Κένυα, για τα οποία, όμως, η ίδια δήλωσε ότι στο ένα απουσίαζε και ότι το άλλο ήταν επαγγελματικό. Προηγήθηκαν οι ανακρίσεις άλλων 4 βοηθών του Σιράκ, όσο ήταν δήμαρχος. Δεν αποκλείεται εντός των ημερών να κληθεί σε ανάκριση και η σύζυγός του Μπερναντέτ, ενώ η Εισαγγελία αναζητεί τρόπο να καλέσει τον Ζακ Σιράκ σε ανάκριση, έστω και υπό το καθεστώς του «μάρτυρα».

Ο Σιράκ φέρεται να έχει πληρώσει σε μετρητά περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια φράγκα για 20 ταξίδια, ποσό υπέρογκο για τις επίσημες αποδοχές του, που αναζητείται η προέλευσή του. Αν ισχύει η ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμη οδό, τότε εκτιμάται ότι πρόκειται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Η εντύπωση, όμως, που φαίνεται να κυριαρχεί είναι ότι προέρχονται από «μίζες» που έλαβε ο τότε δήμαρχος του Παρισιού για να εξασφαλίσει αναθέσεις έργων σε συγκεκριμένους κατασκευαστές.

Η υπόθεση έχει πλήξει σοβαρότατα την εικόνα του Προέδρου και εκτιμάται ότι μειώνει δραστικά τις πιθανότητες επανεκλογής του στην προεδρία απέναντι στον προφανέστερο αντίπαλό του, τον νυν πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν. Ο Ζακ Σιράκ φέρεται διατεθειμένος να θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια του μηνύματός του προς τον γαλλικό λαό, στις 14 του Ιούλη, με αφορμή την επέτειο της εθνικής γιορτής, της Ημέρας της Βαστίλλης.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Προς ασφυκτική παρακολούθηση

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Για άλλη μια φορά οι Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους, στην «τρομοκρατική εκστρατεία» της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων, της ΕΤΑ, που σύμφωνα με την αστυνομία ευθύνεται για το θάνατο ενός αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης...

Η βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 21.30, ώρα Ελλάδας, στο προάστιο Αλούτσε της ισπανικής πρωτεύουσας, κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αποδόθηκε αμέσως στην ΕΤΑ. Νεκρός είναι ο αστυνομικός Λουίς Ορτίθ δε λα Ρόσα, ενώ ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη ανέρχεται στους 12. Οσο για την ισχύ της έκρηξης, σε 40 κιλά υπολογίζεται η εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί στο παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τις αναλύσεις της αστυνομίας. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχές μετά τη λεπτομερή καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη, στοιχεία που τους επέτρεψαν να επανεκτιμήσουν τους αρχικούς τους υπολογισμούς, που έκαναν λόγο για 15-20 κιλά.

Τη βομβιστική επίθεση καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει στην Ευρώπη χώρος για τη βία». Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, σε δηλώσεις τους έκανε λόγο για «μία ειδική μονάδα» της ΕΤΑ με αφορμή το τελευταίο κύμα των επιθέσεων στη Μαδρίτη και τόνισε ότι χρειάζονται ακόμη αυστηρότερα και ασφυκτικότερα μέτρα ασφαλείας. Υπενθυμίζεται, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, στο πνεύμα της «ανταπόδοσης» της χάρης για τη λεκτική στήριξη που παρείχε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ στο πρόγραμμα της αντιπυραυλικής ασπίδας, έδωσε το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης «Εσελον» στην Ισπανία, προκειμένου να «παταχτούν οι τρομοκράτες»

Απαλλάχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών

Στο μεταξύ, σε ένα άλλο επίπεδο της ισπανικής πολιτικής ζωής, το συμβούλιο των δικαστών στη Μαδρίτη αποφάσισε προχτές το βράδυ να μην ασκήσει δίωξη στον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Ζοζέπ Πίκε, για την κατηγορία του παράνομου πλουτισμού, της κατάχρησης δημόσιας περιουσίας και της οικονομικής διαφθοράς στην υπόθεση της χημικής βιομηχανίας «Ercros».

Το συμβούλιο, με πλειοψηφία δεκατριών ψήφων έναντι δύο, αποφάσισε πως δεν είναι συμφέρον να ζητήσει τη δίωξη του υπουργού. Κατά συνέπεια και ο γενικός εισαγγελέας του κράτους, Χεσούς Καρδενάλ -στον οποίο ανήκει η τελική απόφαση- ανακοίνωσε πως δε θα ζητήσει τη δίωξη του Πίκε. Η υπόθεση αφορά την πώληση από την «Ercros» της θυγατρικής της πετρελαϊκής εταιρίας «Ertoil», για 250 εκατ. ευρώ, στην εταιρία χόλντινγκ GMH από το Λουξεμβούργο. Αρχικά το ποσό αυτό εισπράχθηκε από την «Ercros», για να εξαφανιστεί συν τω χρόνω από τα ταμεία της προς άγνωστη διεύθυνση. Ο Πίκε, υπουργός Βιομηχανίας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης από το 1996 έως το 2000, και από ενός έτους επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, την εποχή της πώλησης της «Ertoil» κατείχε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της «Ercros».

ΗΠΑ
Νέος γύρος απολύσεων

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-

Την περαιτέρω περικοπή ανακοίνωσε μετά την επίσημη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης, του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η «Compaq Computer Corp.», ανεβάζοντας το ποσοστό μείωσης του εργατικού δυναμικού της φέτος στο 12% (8.500 εργαζομένους), καθώς σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της εταιρίας «η μείωση ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές στην ευρωπαϊκή αγορά οδήγησε σε μη επίτευξη του στόχου της όσον αφορά τις πωλήσεις δεύτερου τριμήνου».

Πάντως, επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου της «Compaq» αναμένεται στις 25 Ιουλίου μετά την επίσημη λήξη της συνεδρίασης της Γουόλ Στριτ.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζητούν «αποζημίωση» από τον Οτσαλάν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Δικηγόροι οικογενειών που εμφανίζονται ως «θύματα της κουρδικής εξέγερσης» αξίωσαν χθες την κατάσχεση της περιουσίας της οικογένειας του - έγκλειστου στο νησί - φυλακή Ιμραλι και καταδικασμένου σε θάνατο - Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι δικηγόροι ζητούν την κατάσχεση για να πληρωθούν - υπάρχει και οικονομική κρίση... Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της πολιτικής αγωγής στη δίκη του ηγέτη του ΡΚΚ, Καν Οζμπάι, «περιμέναμε έως τώρα, αλλά κανείς δε μας πλήρωσε. Και βέβαια ο υπεύθυνος της εξέγερσης έχει δικαστεί και καταδικαστεί, αλλά δεν έχει εκτελεστεί ακόμα. Εμείς, λοιπόν, ζητάμε να πληρωθούμε, πριν να είναι πολύ αργά».

Σε μια ακόμη εξέλιξη που αφορά το ΡΚΚ, το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη του 44χρονου Χαλίτ Γ., τον οποίο χαρακτηρίζει «ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης στην Ευρώπη». Το ΡΚΚ έχει τεθεί εκτός νόμου από το 1993 στη Γερμανία.

Νέα πτώση

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έχασε χθες 7,8% (η πτώση του δείκτη στην εβδομάδα έχει ήδη ξεπεράσει το 15%), καθώς οι υποσχέσεις περί λήψης, τελικά, της δόσης 1,5 δισ. δολαρίων των υπεσχημένων από το ΔΝΤ δανείων δεν «συγκίνησε» τους «επενδυτές». Η είδηση της κατάσχεσης 5 ακόμη τραπεζών από το κράτος (Τρίτη) μοιάζει να επηρέασε το «κλίμα», καθώς και τα συνεχή προβλήματα στις επιδιωκόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

ΙΡΑΚ
Περίεργη έκρηξη

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε προάστιο της ιρακινής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος. Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «αλ Ζαζίρα», του Κατάρ, μαζί με εικόνες κατεστραμμένων σπιτιών, υποστηρίζοντας ότι η έκρηξη πιθανότητα οφείλεται σε πύραυλο. Εντούτοις, κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει από την ιρακινή ηγεσία για το γεγονός. Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Μάρτη, 6 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί από επίθεση με πύραυλο σε προάστιο της Βαγδάτης, η οποία αποδόθηκε από την ιρακινή ηγεσία σε «Ιρανούς πράκτορες».

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
«Καμία πρόοδος»

ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΠΑΡΚ.-

Τρία βήματα πίσω ένα μπρος για τη διάσωση της ειρηνευτικής συμφωνίας, της «Μεγάλης Παρασκευής», που δείχνει να στενάζει μπρος στο αδιέξοδο του «αφοπλισμού των παραστρατιωτικών ομάδων που δρούσαν τα 30 χρόνια των ταραχών στο Ολστερ». Ο λόγος πάντα γίνεται για τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό, τον ΙΡΑ.

Το αδιέξοδο έγινε ορατό με την ανακοίνωση της λήξης των συνομιλιών, με στόχο να διασωθούν οι ειρηνευτικές συμφωνίες για τη Βόρεια Ιρλανδία, χτες το πρωί, και μια δεύτερη «επιχείρηση διάσωσης» με τη συμφωνία των δύο πλευρών για ένα νέο γύρο την Παρασκευή. Οι συνομιλίες, που διεξάγονται υπό την προεδρία των πρωθυπουργών της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, και της Ιρλανδίας, Μπέρτι Αχερν, αρχικώς προβλεπόταν να διαρκέσουν δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, αλλά διήρκεσαν τρεις και θα επαναληφθούν.

Εξερχόμενοι από τις συνομιλίες, οι δύο πρωταγωνιστές, ο προτεστάντης και παραιτηθείς πρωθυπουργός Ντέιβιντ Τριμπλ και ο Τζέρι Ανταμς, πρόεδρος του Σιν Φέιν, αρνήθηκαν αμφότεροι πως φέρουν κάποια ευθύνη για τη βραδύτητα του διαλόγου, ενώ ο Ανταμς εξέφρασε τη λύπη του που ο «Τριμπλ ήρθε εδώ για να συζητήσει μόνο ένα πράγμα: τον αφοπλισμό του ΙΡΑ και τίποτα άλλο».

Κατά το προηγούμενο διήμερο των εντατικών συνομιλιών δε διαπιστώθηκε κάποια σημαντική πρόοδος στα ακανθώδη ζητήματα που εμποδίζουν να υπάρξει μία διαρκής ειρήνη στην περιοχή, όπως ο αφοπλισμός των ανταρτών, η μελλοντική μορφή της αστυνομίας στην περιοχή και η εξακολουθούμενη στρατιωτική παρουσία της Βρετανίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ