ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Το αποφασιστικό βήμα ψάχνει ο ΠΑΟ

Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα, σε ένα κρίσιμο ματς για τον στόχο μιας θέσης στην τετράδα

Με τον αέρα της νίκης στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει σήμερα το πλέον αποφασιστικό βήμα για τον στόχο μιας θέσης στην τετράδα, φιλοξενώντας την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για την 31η αγωνιστική στην Euroleague (21.15, Νovasports Prime). Οι «πράσινοι», έχοντας ανέβει στο 19-11 και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στοχεύουν σε νίκη που θα τους εδραιώσει στην πρώτη τετράδα, η οποία δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Μάλιστα, σε περίπτωση επιτυχίας, ο Παναθηναϊκός θα πιάσει τους σημερινούς αντιπάλους του (βρίσκονται στο 20-10) στη 2η θέση της βαθμολογίας διατηρώντας τις βλέψεις για το δεύτερο σκαλοπάτι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις διασταυρώσεις της οκτάδας.

Στο «τριφύλλι» η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά την αντίδραση που έδειξε η ομάδα στο Βελιγράδι έπειτα από την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, με την επιτυχία να χαρακτηρίζεται πολύπλευρα σημαντική από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος κόουτς, μιλώντας για τον σημερινό αγώνα, έκανε λόγο για μια δύσκολη αναμέτρηση όπου οι παίκτες του θα πρέπει να αποδείξουν ότι παραμένουν συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουν μια ακόμη σπουδαία επιτυχία. Εθεσε ως στόχο το απόλυτο στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια που θα ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια, προκειμένου, όπως είπε, η ομάδα να προστατέψει τη θέση της στην πρώτη τετράδα, σφραγίζοντας την ευκαιρία να έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά την έδρα των αγώνων στα προημιτελικά. Παράλληλα, ο κόουτς του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στις απουσίες των Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο (αμφίβολοι και για τον σημερινό αγώνα), που περιμένει να είναι έτοιμοι για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, σημειώνοντας πως σε αυτήν την περίοδο οι όποιες απουσίες παίζουν μεγάλο ρόλο για κάθε ομάδα.

Το καθοριστικό βήμα για μια θέση στην πρώτη τετράδα ψάχνει σήμερα ο ΠΑΟ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Eurokinissi

Το καθοριστικό βήμα για μια θέση στην πρώτη τετράδα ψάχνει σήμερα ο ΠΑΟ κόντρα στην Μπαρτσελόνα
ΠΟΛΟ - CHAMPIONS LEAGUE
Διατηρούν τις ελπίδες τους οι «ερυθρόλευκοι»

Ζωντανές κράτησε ο Ολυμπιακός τις ελπίδες του για πρόκριση στο Φάιναλ 4 του Champions League πόλο ανδρών, μετά τη σπουδαία νίκη 10-7 επί της Μπαρτσελονέτα στον Πειραιά για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της προημιτελικής φάσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην πρώτη τους επιτυχία στον όμιλο, ρεφάροντας την ήττα τους στην πρεμιέρα από την ουγγρική Φερεντσβάρος, πιάνοντας την καταλανική ομάδα στη 2η θέση και παραμένοντας στο κυνήγι μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, που οδηγούν στην τετράδα. Η νίκη κόντρα στον σπουδαίο αντίπαλο ανεβάζει και ψυχολογικά τους Πειραιώτες, ενόψει της αναμέτρησης με την Μπρέσια στην Ιταλία την επόμενη αγωνιστική (3 Απρίλη).

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Μπαρτσελονέτα κυρίως χάρη στην πολύ καλή αμυντική του λειτουργία, με τον τερματοφύλακά του, Μπίγατς, να πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικές επεμβάσεις. Παράλληλα βρήκε τις λύσεις στην επίθεση με πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ τον Ντίνο Γενηδουνιά (5 γκολ), ανοίγοντας τον δρόμο για την πολύτιμη νίκη. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όταν προηγήθηκαν 6-2, ωστόσο στην τρίτη περίοδο ένα επιθετικό «μπλακάουτ» επέτρεψε στην Μπαρτσελονέτα να μειώσει σε 8-6. Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι παίκτες της ελληνικής ομάδας, δείχνοντας χαρακτήρα και ξαναβρίσκοντας τις λύσεις στην επίθεση, διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και τη λήξη.

Οι σκόρερ για τον Ολυμπιακό: Γενηδουνιάς 5, Λόντσαρ 1, Βάμος 1, Δερβίσης 1, Δήμου 2.

Στο άλλο ματς η Φερεντσβάρος νίκησε 11-9 την Μπρέσια.

  • Η βαθμολογία: Φερεντσβάρος 6, Ολυμπιακός 3, Μπαρτσελονέτα 3, Μπρέσια 0.
VOLLEYLEAGUE
Εκλεισε θέση στους τελικούς ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» νίκησαν τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και έκαναν το 3-1 στην ημιτελική σειρά

Την πρόκρισή του στον τελικό του πρωταθλήματος εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός με την νίκη του επί του ΠΑΟΚ

Eurokinissi

Την πρόκρισή του στον τελικό του πρωταθλήματος εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός με την νίκη του επί του ΠΑΟΚ
Ο Παναθηναϊκός έγινε χθες ο πρώτος φιναλίστ της φετινής σειράς των τελικών της Volleyleague, μετά τη σπουδαία νίκη του με 3-1 σετ επί του ΠΑΟΚ (21-25, 23-25, 25-18, 19-25) στην Πυλαία, στον 4ο μεταξύ τους ημιτελικό. Εκανε έτσι το 3-1 στις νίκες, επικράτησε στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς, επιστρέφοντας εκεί μετά από απουσία ενός χρόνου (και την περίοδο 2021 - 2022). Στους τελικούς οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του άλλου ζευγαριού των ημιτελικών, μεταξύ Ολυμπιακού και Μίλωνα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται 2-1 στη σειρά. Οι δύο ομάδες χθες το βράδυ έδιναν τον 4ο μεταξύ τους αγώνα, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Στο ματς της Πυλαίας ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά την εντός έδρας ήττα στον 3ο ημιτελικό και πλήρωσε τον «Δικέφαλο του Βορρά» με το ίδιο «νόμισμα». Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία και πήραν τα δύο πρώτα σετ, ωστόσο οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και πήραν το τρίτο, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των «πρασίνων» στο σερβίς αλλά και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τον Πρωτοψάλτη λόγω τραυματισμό. Στο τέταρτο σετ όμως οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν αυτήν την απώλεια, κυριάρχησαν στο παρκέ και τελικά έφτασαν στη νίκη - πρόκριση.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντική εκδήλωση για τον Αθλητισμό

Στις 30 Μάρτη στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό

Εκδήλωση με θέμα «Ο Αθλητισμός ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό - Ο ρόλος του αθλητικού σωματείου σήμερα» διοργανώνουν η ΚΟ Αττικής και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους του Αθλητισμού.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Πανέτοιμος έδειξε ο Ολυμπιακός

Πανέτοιμος φαίνεται ότι είναι ο Ολυμπιακός ενόψει του αυριανού του αγώνα με τη σλοβενική Κρκα για τα προημιτελικά του EHF Cup χάντμπολ ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» με σπουδαία εμφάνιση νίκησαν 39-22 την Πυλαία στη Θεσσαλονίκη, στο ματς που άνοιξε πρόωρα την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Premier ανδρών (το κυρίως μέρος της διεξάγεται αύριο). Παρέμειναν έτσι μόνοι πρώτοι και αήττητοι, ενώ πήραν και σημαντική ψυχολογική τόνωση ενόψει του αυριανού πρώτου ευρωπαϊκού ματς, όπου θα επιδιώξουν να θέσουν βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του EHF Cup.

Κόντρα στην Πυλαία ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκε με +9 (10-19), ενώ έφτασε τη διαφορά ακόμα και στο +19 (20-39), με τον τεχνικό του, Μπάμπιτς, να βρίσκει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Με Προμηθέα και Περιστέρι τα προημιτελικά

Ο Προμηθέας Πάτρας έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα μετά το Περιστέρι που θα δώσει το «παρών» στα προημιτελικά του FIBA Champions League έπειτα από την ολοκλήρωση των αγώνων για τους ομίλους της φάσης των «16». Οι Πατρινοί στο φινάλε του ομίλου τους έφθασαν σε εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 79-67 και σφράγισαν το εισιτήριο για την οκτάδα ως δεύτεροι, πίσω από την πρωτοπόρο Μούρθια που είχε τα ...ηνία στη βαθμολογία των δυο ομάδων. Μάλιστα, στον συγκεκριμένο όμιλο εκτός της ουραγού ΑΕΚ, που έμεινε χωρίς νίκη (0-6), στο 4-2 βρέθηκε και η έτερη ομάδα του ομίλου, Χάποελ Χολόν, μετά τη νίκη στο φινάλε επί της Μούρθια, ωστόσο ο Προμηθέας υπερείχε στην ισοβαθμία με την ισραηλινή ομάδα.

Το Περιστέρι και ο Προμηθέας επρόκειτο να μάθουν τους αντιπάλους τους στην οκτάδα στη χτεσινοβραδινή κλήρωση των ζευγαριών από τη FIBA. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα βρίσκονταν στο γκρουπ των ανίσχυρων (αφού προκρίθηκαν ως δεύτερες στους ομίλους τους) με τους πιθανούς αντιπάλους τους να είναι κάποιες εκ των Μάλαγα, Βόννης, Τενερίφης (εκτός για το Περιστέρι) και Μούρθια (εκτός για τον Προμηθέα).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ