ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Σε επικίνδυνη κατάσταση το γήπεδο 5x5 στον Αγιο Γεώργιο

Τα προβλήματα του χώρου διαπίστωσε σε περιοδεία του κλιμάκιο της ΚΟ Κέντρου Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ

Η τραγική κατάσταση του γηπέδου φανερώνεται σε κάθε σημείο του
Η τραγική κατάσταση του γηπέδου φανερώνεται σε κάθε σημείο του
Σε άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση βρίσκεται το γήπεδο 5x5 δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο της Νέας Ιωνίας (οδός Πατρ. Ιωακείμ). Στο συγκεκριμένο γηπεδάκι προπονούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά ακαδημιών αθλητικών συλλόγων, αλλά και εκατοντάδες λαού και νεολαίας. Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον θα ήταν ένας χώρος όπου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Απεναντίας, ο πλαστικός τάπητας του γηπέδου σε πολλά σημεία είναι ξηλωμένος, κάτι που αποτελεί πηγή κινδύνου για σοβαρούς τραυματισμούς για τους αθλούμενους. Επίσης, τα κιγκλιδώματα που περιβάλλουν τον αθλητικό χώρο είναι σε πολλά σημεία ξηλωμένα, πραγματικά κρέμονται σαν ξυράφια δίπλα στους αθλούμενους, και την ίδια στιγμή τα δοκάρια των τερμάτων δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένα. Τα τσιμεντένια τοιχία που περιβάλλουν το γηπεδάκι δεν είναι ντυμένα με προστατευτικά μαξιλάρια, οι πάγκοι είναι κατεστραμμένοι, πρίζες κρέμονται μέσα στο γήπεδο, πίνακες ρεύματος δεν είναι ασφαλισμένοι.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, το γηπεδάκι δεν έχει αποδυτήρια και τουαλέτα, με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι αθλούμενοι να αλλάζουν στο αίθριο και όταν χρειάζεται να πάνε τουαλέτα να χρησιμοποιούν τους γύρω χώρους πρασίνου...

Την τραγική κατάσταση του χώρου διαπίστωσε και κλιμάκιο της ΚΟ Κέντρου Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ που πραγματοποίησε αυτοψία στο γήπεδο.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «για την πολύ επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές της Ν. Ιωνίας, που διαχρονικά δεν έχουν κάνει τίποτα για τη συντήρηση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σήμερα εικόνες εγκατάλειψης και να έχουν μετατραπεί σε παγίδες ατυχημάτων για τους αθλούμενους.

Να μας πουν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι, αν συμβεί το οτιδήποτε σε ένα παιδί, σε έναν αθλούμενο, θα μας φταίει η κακιά η ώρα;

Καλούμε τη δημοτική αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα, έστω και τώρα, με γνώμονα την ασφάλεια των αθλούμενων και όλων όσοι χρησιμοποιούν το γηπεδάκι στον Αγιο Γεώργιο, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση από τον δημοτικό και τον κρατικό προϋπολογισμό για την αποκατάσταση των υποδομών του.

Η ασφάλεια των παιδιών, των αθλούμενων, του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας έχει αξία, δεν είναι κόστος».

VOLLEYLEAGUE
Διατηρεί τις ελπίδες του ο ΠΑΟ

Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες του για τον τίτλο της Volleyleague ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του χθες με 3-2 σετ επί του Ολυμπιακού (25-19, 21-25, 20-25, 25-20, 19-17) στο κλειστό του Μετς, στον συναρπαστικό τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών. Ετσι το «τριφύλλι» μείωσε σε 2-1 στις νίκες και τώρα πάει στον τέταρτο τελικό, στο κλειστό του Ρέντη (22/4), με αξιώσεις ισοφάρισης και επιστροφής της σειράς στην έδρα του για καθοριστικό πέμπτο τελικό. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία νίκη προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο τρίτος τελικός εξελίχθηκε συναρπαστικά, με ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Οι «πράσινοι», που έπαιζαν το τελευταίο τους «χαρτί», πήραν το πρώτο σετ με 25-15, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντιδρώντας ανέτρεψαν τα δεδομένα, προηγήθηκαν 2-1 και έφτασαν μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός όμως κατάφερε να ξεπεράσει αυτόν τον αιφνιδιασμό, ανέκαμψε σε απόδοση και ρυθμό στο τέταρτο σετ και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί οι εναλλαγές συνεχίστηκαν, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα 7-5 και τον Ολυμπιακό να επανακάμπτει σε κρίσιμο σημείο, ισοφαρίζοντας 13-13. Το υπόλοιπο του τάι μπρέικ εξελίχθηκε στο απόλυτο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη στα ίσα και τελικά τους παίκτες του «τριφυλλιού», δείχνοντας χαρακτήρα και ανωτερότητα στις κρίσιμες στιγμές, να φτάνουν στη νίκη «επιβίωσής» τους στη σειρά των τελικών.

CHAMPIONS LEAGUE
Κόντρα Ρεάλ - Μπάγερν στα ημιτελικά

Η Ρεάλ Μαδρίτης, με τη σπουδαία πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι, και η Μπάγερν Μονάχου, που απέκλεισε την Αρσεναλ, αποτελούν το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού του φετινού Champions League.

Στο Μάντσεστερ η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά μετά από συναρπαστικό αγώνα όπου επικράτησε της Σίτι με 4-3 στα πέναλτι (ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, ενώ ισοπαλία 3-3 είχε έρθει και το πρώτο ματς στη Μαδρίτη).

Στο Μόναχο η Μπάγερν νίκησε την Αρσεναλ 1-0 και εξασφάλισε έτσι τη θέση της στην τετράδα, καθώς οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 2-2 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο.

Θυμίζουμε ότι στον άλλο ημιτελικό θα βρεθούν αντιμέτωπες η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ντόρτμουντ, που πήραν την πρόκριση από τους προημιτελικούς της Τρίτης.

Οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν το διήμερο 30 Απρίλη - 1η Μάη και οι επαναληπτικοί το διήμερο 7 - 8 Μάη. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την 1η Ιούνη στο στάδιο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

UEFA YOUTH LEAGUE
Η πιο μεγάλη ώρα για την Κ19 του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» συμμετέχουν στο Φάιναλ 4 που αρχίζει σήμερα στην Ελβετία

Με εφαλτήριο τη σπουδαία πορεία της μέχρι τώρα στο UEFA Youth League, η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού διεκδικεί την υπέρβαση συμμετέχοντας στο Φάιναλ 4 της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στη Νιόν της Ελβετίας. Σήμερα στον έναν από τους δύο ημιτελικούς οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη γαλλική Ναντ (15.00 ώρα Ελλάδα), ενώ στον άλλο ημιτελικό κοντράρονται η Μίλαν και η Πόρτο. Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό της διοργάνωσης τη Δευτέρα 22 Απρίλη.

Μιλώντας για την αποστολή του Ολυμπιακού ο τεχνικός του, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στον ιστορικό χαρακτήρα τού να δίνει η ομάδα το «παρών» στην τελική φάση του Youth League και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα που θα παρουσιάσει. Οπως τόνισε, οι παίκτες του έχουν πλέον «μεγαλώσει» μέσα από τα ευρωπαϊκά ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση, κάτι που τους κάνει έτοιμους να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις, να διεκδικήσουν τις ελπίδες που τους αναλογούν και να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν: Σίνα, Εξαρχος, Κουράκλης, Τανούλης, Χρήστου, Δάμα, Κ. Κωστούλας, Πρεκατές, Παναγάκος, Ρολάκης, Αρσενίδης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Λώλης, Λιατσικούρας, Τουφάκης, Χ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Γατόπουλος, Σούφκα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - EHF CUP
Βάσεις για τελικό ψάχνει ο Ολυμπιακός

Τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό του ΕHF Cup χάντμπολ ανδρών θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός αύριο Σάββατο στη Βουδαπέστη, όπου αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (18.00 ώρα Ελλάδας) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ενόψει της ρεβάνς που ακολουθεί την επόμενη βδομάδα στην έδρα τους (27/4), επιδίωξη των «ερυθρολεύκων» στη δοκιμασία στην Ουγγαρία είναι ένα αποτέλεσμα που θα τους φέρει σε θέση ισχύος στον επαναληπτικό. Με «οδηγό» την καλή πορεία στη διοργάνωση αλλά και τις επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα της Premier, που του έδωσαν την πρωτιά στην κανονική περίοδο, στον Ολυμπιακό επικρατεί αισιοδοξία για τη σημερινή αποστολή της ομάδας. Η δε νίκη στην τελευταία υποχρέωση πριν τον σημερινό αγώνα, κόντρα στον Διομήδη (33-26) στο αδιάφορο βαθμολογικά ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Premier, πιστοποίησε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει της αναμέτρησης με τη Φερεντσβάρος.

BASKET LEAGUE
Εβγαλε αντίδραση ο Ολυμπιακός

Σε ένα δυνατό τεστ ενόψει των πλέι οφ της Euroleague την επόμενη βδομάδα, ο Ολυμπιακός χθες νίκησε 80-69 τον Προμηθέα Πάτρας στο ΣΕΦ, στην αναμέτρηση που άνοιξε πρόωρα την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του 3ου γύρου της Βasket League. Με τη νίκη τους οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν και αντίδραση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα για την 3η αγωνιστική, ανεβαίνοντας ψυχολογικά μπροστά στους αγώνες με την Mπαρτσελόνα για τη Euroleague. Στα θετικά για τους Πειραιώτες και η επιστροφή του Πετρούσεφ στη δράση μετά τον τραυματισμό του, ενώ κορυφαίος τους στο ματς ήταν ο Μόουζες Ράιτ με 21 πόντους.

Η 4η αγωνιστική του ομίλου Τοπ 6 συνεχίζεται σήμερα, με τον Παναθηναϊκό - που έχει «κλειδώσει» την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ - να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το Περιστέρι (20.15 - ΕΡΤ3), και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο με τον αγώνα Αρης - Κολοσσός Ρόδου (17.15 - ΕΡΤ3).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ