ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
Σελ. /28
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέα κυβερνητική φιέστα στον τόπο του εγκλήματος

Κακόγουστη φάρσα οι χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Μουζάκι Καρδίτσας

Σαν κακόγουστη φάρσα επαναλαμβάνονται οι κυβερνητικές φιέστες για την «αποκατάσταση» της Θεσσαλίας, που δέχθηκε καταστροφικό πλήγμα από τις πλημμύρες του 2023 με τον «Ντάνιελ», αλλά και το 2020 με τον «Ιανό».

Μια ακόμα φιέστα στήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε ξανά ότι «η ανάταξη της Θεσσαλίας είναι ένα εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί». Βέβαια, τα ίδια έλεγε το 2020 μετά τον «Ιανό» και πέρυσι μετά τον «Ντάνιελ»...

Ο πρωθυπουργός εμφάνισε ξανά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα που αφορούν τις οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά με ανεξάντλητη υποσχεσιολογία που γίνεται αέρας κοπανιστός όταν ακόμα και σήμερα, 8 μήνες μετά την τελευταία πλημμύρα, πολλές οικογένειες δεν έλαβαν ούτε την πρώτη αρωγή.

Το ομολόγησε άλλωστε και ο ίδιος, λέγοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάποιες καθυστερήσεις, κάνουμε το καλύτερο δυνατόν». Εφτασε μάλιστα μέχρι το ...Ντουμπάι, για να δικαιολογήσει τις καταστροφές και την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους ως αποτέλεσμα της «κλιματικής κρίσης»!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση - φιέστα ήταν μόνο για τα έργα που έχει υπό την επίβλεψη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνολικού κόστους 1,385 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου 50 εκατ. ευρώ θα δώσει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για σχολικά κτίρια.

Με αφορμή την παρουσίαση των έργων, ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δικαιώσει την κυβερνητική πολιτική, ισχυριζόμενος ότι «πάει καλά» η οικονομία και έχει πόρους να διαθέσει. Αναφέρθηκε επίσης στη συγκρότηση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων, που προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του νερού.

Αξιοσημείωτη ήταν η στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας, δηλώνοντας «συγκινημένος» για την αποτύπωση των έργων που γίνονται σε συνεργασία με το υπουργείο. Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία, έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον για να δώσουμε κάποια στιγμή τα έργα». Βέβαια, αυτή η πολύ καλή συνεργασία κυβέρνησης και Περιφέρειας έχει ακόμα άφτιαχτα τα αναχώματα στα ποτάμια, με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπούν οι Θεσσαλοί σε κάθε βροχή.

Νωρίτερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε και στα εγκαίνια τμήματος του Ε65, λέγοντας ότι είναι υπερήφανος που ολοκληρώνεται ένα έργο δεκαετιών. Ωστόσο η πλήρης ολοκλήρωση του Ε65 θα γίνει σε τουλάχιστον 2 χρόνια, ενώ τα διόδια ήδη «ξυρίζουν», με 4 ευρώ κάθε 100 χλμ.!

ΚΚΕ: Εγκληματική πολιτική

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες και να δίνει υποσχέσεις, όχι μόνο γιατί τις ίδιες γενικόλογες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις έδινε και πριν 3,5 χρόνια με την κακοκαιρία "Ιανός", αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό εντελώς απροστάτευτο».

Προσθέτει ότι «στη φιέστα της κυβέρνησης αποτυπώθηκε ξανά η σύγκλιση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής. Ετσι μπορεί τις προηγούμενες μέρες ο περιφερειάρχης να ύψωνε τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση για τον "Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων" που προωθεί ακόμα περισσότερο την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του νερού, σήμερα (σ.σ. χθες) δήλωσε ξανά την στήριξή του στην πολιτική της κυβέρνησης και στα έργα που προωθούνται από κοινού».

Καταλήγοντας καλεί σε «αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στους δρόμους της διεκδίκησης, ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες των ευρωεκλογών, ώστε να δοθεί με καλύτερους όρους ο αγώνας για να ορθοποδήσει ο λαός».

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και υπομνημάτων για τις παραφυάδες της Χρυσής Αυγής

ΚΚΕ: Η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί να δοθεί με υπομνήματα

Μια ακόμα αφορμή για προεκλογικό ψευτοκαβγά βρήκαν τα αστικά κόμματα, από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα υπόμνημα στον Αρειο Πάγο κατά των «Σπαρτιατών» και της συμμετοχής τους στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης δήλωσε ότι «τη δημοκρατία την υπερασπίζεται κανείς με πράξεις» και πρόσθεσε «ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη». Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ανέφερε «ο ΣΥΡΙΖΑ - για δεύτερη σημειωτέον φορά - δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο (...) Είναι εξαιρετικά λυπηρό αν έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα ηγεσία του, τον αγώνα των προοδευτικών πολιτών ενάντια στους νεοναζιστές εγκληματίες».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «υποκρισία» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «είναι αποκλειστική δική της ευθύνη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απότοκο των πολλαπλών και ανεπαρκέστατων νομοθετικών ρυθμίσεων του 2021 και 2023».

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τις διάφορες παραφυάδες του δεν μπορεί να δοθεί με υπομνήματα και μάλιστα στη βάση ενός απαράδεκτου ευρωενωσιακού θεσμικού πλαισίου που στήριξαν τα άλλα κόμματα και που, όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, δεν εμποδίζει τη συμμετοχή φασιστικών μορφωμάτων στις εκλογές, τις μεταμφιέσεις και τους αχυρανθρώπους τους, ούτε φυσικά αντιμετωπίζει τον ίδιο τον φασισμό.

Εχει συγκεντρωθεί ήδη αρκετή πείρα που επιβεβαιώνει ότι μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας απέναντι στην ΕΕ και συνολικά στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που τροφοδοτεί φασιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις, αντιλήψεις και πρακτικές, μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικό τείχος και όχι φυσικά η "αυταπάτη" ότι το αστικό κράτος και οι νόμοι του θα αντιμετωπίσουν τον φασισμό, αφού αυτός γεννιέται και θρέφεται στα σπλάχνα του».

Εκδηλώσεις με υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Σήμερα, Τετάρτη

- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Β' Διαμερίσματος Πειραιά καλεί σε σύσκεψη στο Β2 ΚΑΠΗ Πειραιά (Σφακίων και Κιλκίς, προφ. Ηλίας). Θα μιλήσει ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στις 8 μ.μ. η ΚΟ Ιστιαίας στο δημαρχείο. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Την Παρασκευή 26 Απρίλη

- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Ασπρων Χωμάτων - Ρέντη καλεί σε σύσκεψη στην πλατεία Τριών Ιεραρχών. Θα μιλήσει ο Μάρκος Μπεκρής.

- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας καλούν σε σύσκεψη στο «Cafe» καφέ στην πλατεία Μιαούλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα μιλήσει ο Νίκος Αγγελίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στις 7 μ.μ. οι κλαδικές ΚΟΒ Καρδίτσας καλούν σε εκδήλωση με θέμα «Ισχυρό ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα», στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Θα μιλήσουν η Πόπη Μπούτα, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέλος του ΤΓ Καρδίτσας.

- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟΒ Χαλκίδας διοργανώνουν σύσκεψη - συζήτηση στο Πάρκο Δέλτα. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Για το Προσφυγικό

Εκδήλωση με θέμα «Ναυάγια, καταστολή και εγκλωβισμός. Συμφωνίες σύγχρονου δουλεμπορίου. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων σε βάρος των ξενιτεμένων» διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή 26 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων. Θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων από χώρες της Ευρώπης.

Εκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σε υποκλοπές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών με το παράνομο σύστημα Predator, διαφθορά, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται η έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για το καθεστώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Αντιδρώντας, το ελληνικό ΥΠΕΞ αντιτείνει ότι «η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος». Προσθέτει ότι «δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα», ενώ υποβιβάζοντας το θέμα σε άλλη μια κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι, «διαχρονικά, οι εκθέσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν ανάλογα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαιτέρως την περίοδο 2016 - 2019 παραθέτονταν σοβαρότατες καταγγελίες, οι οποίες σταδιακά εξέλιπαν».

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη

- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Παπάγου - Χολαργού καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση, στο μαγαζί «ο Πλάτανος» (πλατεία Δημοκρατίας, Χολαργός). Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. σύσκεψη στην Αγία Θέκλη (Δημοτικό Σχολείο) της Κεφαλονιάς. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μαντζουράτος, μέλος της ΤΕ.

Αύριο, Πέμπτη

- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Περισσού και Νεάπολης καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αναστασίας στον Περισσό. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Χαλκίδας διοργανώνει σύσκεψη στον πολυχώρο «Τέχνης Δρώμενα» (Ιφιγένειας 8Α). Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για την Υγεία με την Λ. Ράζου

Εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι τραγικές συνέπειες της στρατηγικής της ΕΕ σε Υγεία - Πρόνοια. Με το ΚΚΕ αντεπίθεση για την Υγεία του λαού», διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας (Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι). Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους χώρους της Υγείας και Πρόνοιας.

Σε άλλες πόλεις

Αύριο, Πέμπτη

- Στις 8 μ.μ., η ΤΕ Φθιώτιδας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία και την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών προς όφελος του λαού», στο καφενείο «Πατήθρα», στην Υπάτη. Θα μιλήσουν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Θανάσης Αδάμ, γιατρός του Νοσοκομείου Λαμίας και στέλεχος του ΚΚΕ.

- Στις 7.30 μ.μ. η ΤΕ Θεσπρωτίας στο «ΠΑΝΘΕΟΝ», στην Ηγουμενίτσα, με θέμα «Η κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας στην περιοχή μας εκπέμπει SOS». Ομιλήτρια η Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του ΓΠ Ηπείρου - Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ηπείρου.

Εκδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη

Εκδήλωση με θέμα «Η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη και η προσπάθεια συγκάλυψής του» οργανώνει η ΚΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», στην Καλαμαριά. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ