ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2024
Σελ. /24
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Σήμερα Παρασκευή

- Στις 7.30 μ.μ. οι Οργανώσεις Κόκκινου Μύλου - Αγίας Αννας καλούν στην τριγωνική πλατεία στον Κόκκινο Μύλο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ.

- Στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην Ανθούπολη Πάτρας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Μελάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

- Στις 8 μ.μ. στα Λιμενάρια Θάσου (καφέ «Βυζάντιο»). Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στα Κρέστενα Ηλείας. Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ.

Αύριο Σάββατο

-- Στις 12.30 μ.μ., σε σύσκεψη στην Χρυσούπολη Καβάλας (κήπο του Μουσείου), θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Ελευσίνας καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στο καφέ - μπαρ «Βότρυς - Λυκίσκος» (Ιωνος Δραγούμη 16) σχετικά με το Κάλεσμα της ΚΕ για τις ευρωεκλογές. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, βουλευτής του Κόμματος και μέλος της ΚΕ.

- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Φυλής καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στον παραδοσιακό καφενέ «Η Γιαννούλα» στην κεντρική πλατεία Ανω Λιοσίων. Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ του Κόμματος.

- Στις 7 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Αττικής καλεί στα Ξύλινα στην Καισαριανή, σε εκδήλωση με θέμα «Υμηττός SOS! Με το ΚΚΕ αγωνιζόμαστε για μέτρα πυροπροστασίας τώρα. Ενάντια στα εγκληματικά σχέδια ΕΕ και κυβερνήσεων». Θα μιλήσουν η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, και ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ.

- Στις 7 μ.μ., στο θεατράκι στην πλατεία Κουφαλίων, θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του Κόμματος.

- Στις 7 μ.μ. στη Σταυρούπολη, στην πλατεία Ελευθερίας, θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ.

Κυριακή 19 Μάη

- Στις 11 π.μ. εκδήλωση με θέμα «Η Τοπική Διοίκηση κρίκος στην εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής!», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Θα μιλήσουν οι Κώστας Πελετίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος και δήμαρχος Πατρέων, και Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

- Στις 11.30 π.μ., σε πολιτική συγκέντρωση στην Ορεστιάδα, στο πολιτιστικό καφενείο «Μπεντρεντίν», θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

- Στις 12 μ. η Τομεακή Οργάνωση Εμπορίου και Υπηρεσιών και οι ΚΟ Αιγάλεω καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην ΕΕ της εκμετάλλευσης, της βίας και της ανισοτιμίας. Τώρα δυνατό ΚΚΕ!», στο cafe «Peppermoon» στην πλατεία Λέλας Καραγιάννη. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα.

- Στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας και το Τμήμα της ΚΟ Κ. Μακεδονίας Κατά των Ναρκωτικών καλούν σε εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στον χώρο των εξαρτήσεων, η στρατηγική της ΕΕ και η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, και ο Ηλίας Κονδύλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος. Θα χαιρετίσει ο Παναγιώτης Γεωργάκας, ψυχίατρος, τέως επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΕΘΕΑ «Αργώ». Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εργαζόμενους στον χώρο των εξαρτήσεων.

- Στις 7 μ.μ. η ΤΟ Εκπαιδευτικών Αττικής καλεί σε εκδήλωση στο Μουσείο της ΠΕΚΑΜ (Αγ. Ασωμάτων 31, Θησείο) με θέμα «ΕΕ και Ειδική Εκπαίδευση. Μύθοι και αλήθειες». Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

- Στις 7.30 μ.μ. στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Θέρμη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «ΕΕ των πολέμων» και ομιλητή τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ποντίων για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία.


ΚΩΣΤΑΣ ΙΝΤΖΕΣ
Να κοκκινίσουν οι κάλπες στις δυτικές συνοικίες και σε όλη τη Θεσσαλονίκη

RIZOSPASTIS

«Να κοκκινίσουν οι κάλπες στις δυτικές συνοικίες και σε όλη τη Θεσσαλονίκη, να μη δώσουν συγχωροχάρτι σε αυτούς που βλέπουν τις ζωές τους ως κόστος», κάλεσε ο Κώστας Ιντζές τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση και απευθύνοντας προσκλητήριο συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Αναλυτικά ανέφερε: «Από εδώ, από την εργατογειτονιά του Ευόσμου, από την καρδιά των δυτικών συνοικιών, απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Σε όλες και όλους που βρεθήκαμε στο μετερίζι του αγώνα, όλα αυτά τα χρόνια. Που παλέψαμε πλάι πλάι, ενάντια στους σχεδιασμούς και τις επιθέσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που μας φόρτωσαν στις ζωές μας.

Απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό και πλατύ κάλεσμα, στους εργαζόμενους που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για καλύτερους όρους δουλειάς.

Στους μικρούς επαγγελματίες που βλέπουν το εισόδημά τους, να ξεκοκαλίζεται από την ακρίβεια και την άδικη φορολογία.

Στους αγρότες της περιοχής της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης, που ξεριζώνονται μέρα τη μέρα από τα χωράφια τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια των τραπεζών.

Απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό σε όλους όσοι αντιστάθηκαν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης μέσα από αγώνες ενάντια στην καύση, ενάντια στη δυσοσμία.

Σε αυτούς που παλεύουν και αντιστέκονται, ενάντια στο ξεπούλημα της γης και στην τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, των πρώην στρατοπέδων.

Με όλους αυτούς, το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίζει να βρίσκεται στην ίδια πλευρά.

Με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς

Γι΄ αυτό έχει και μεγαλύτερη αξία, όλοι αυτοί να κάνουν την ίδια επιλογή και στις εκλογές και μετά από αυτές.

Την επιλογή να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο, ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και μέσα και έξω από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και ταυτόχρονα να γιγαντωθεί η φωνή και η δύναμη του λαού, εκεί που ανατρέπονται οι αποφάσεις.

Στους δρόμους του αγώνα, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους νέους της περιοχής που ψηφίζουν για πρώτη φορά, σε αυτούς που βρίσκονται στη μαθητεία και τις τεχνικές σχολές.

Που από πολύ μικρή ηλικία γνωρίζουν τι θα πει δουλειά, τι θα πει εκμετάλλευση, τι θα πει απλήρωτη πρακτική.

Απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό, σε όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί και σηκώσαμε το ανάστημά μας ενάντια στον φασισμό και τις συμμορίες. Σε αυτούς που βρεθήκαμε μαζί, στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στα ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην πλατεία Ηλιούπολης. Σε αυτούς που πραγματικά μπορούν να στείλουν στα σκουπίδια της Ιστορίας τους φασίστες και τους ναζί.

Να γιγαντωθούν τα ποσοστά του ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή

Στις ευρωεκλογές του Ιούνη, οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι, μπορούμε και πρέπει με την ψήφο μας στο ΚΚΕ να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, την καταδίκη μας στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υλοποιούν και την εξειδικεύουν στην Ελλάδα.

Την πολιτική τού "πάμε και όπου βγει", που στοιχίζει εκατοντάδες νεκρούς εργαζόμενους κάθε χρόνο, που φέρνει συνεχώς νέα εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών.

Την πολιτική που έβγαλε στους δρόμους των χωρών της Ευρώπης εκατομμύρια εργαζόμενους, με τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών, όπως και εκατομμύρια αγρότες με τις τεράστιες κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ τους από το Σύνταγμα στην Αθήνα, στον Πύργο του Αϊφελ στο Παρίσι μέχρι και στις Βρυξέλλες.

Την πολιτική που αφήνει τούτη την ώρα χιλιάδες νεκρά παιδιά στη Γάζα.

Την πολιτική που φέρνει πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά!

Αυτήν την πολιτική πρέπει να τιμωρήσουμε. Και μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο. Με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, όπως πάντα έτσι και τώρα, θα επιστρέψει πίσω στα χέρια όλων αυτών που μάχονται για μια καλύτερη ζωή!

Και γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία, στις λαϊκές γειτονιές όπως εδώ, να γιγαντωθούν τα ποσοστά του ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή.

Να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε από όλα τα Κόμματα που συγκροτούν το μαύρο μπλοκ δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ.

Που οι κοκορομαχίες τους φτάνουν μέχρι έξω από τα γραφεία των Βρυξελλών. Που η στρατηγική τους σύμπνοια βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ των λόμπι.

Μην δώσετε συγχωροχάρτι σε αυτούς που βλέπουν τις ζωές μας ως κόστος

Και από αυτό το βήμα, σας καλούμε να μη δώσετε συγχωροχάρτι σε αυτούς που βλέπουν τις ζωές μας ως κόστος.

Σε αυτούς που έβαλαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους ώστε με την πρώτη καταιγίδα να πνιγόμαστε στα σπίτια και στα μαγαζιά μας, όπως στην Πολίχνη, στις Συκιές. Σε αυτούς που βλέπουν τα έργα υποδομής όπως τα αντιπλημμυρικά ως κόστος χωρίς να υπολογίζουν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας.

Σε αυτούς που έδωσαν όλα τα όπλα στις τράπεζες να μας παίρνουν τα σπίτια!

Σε αυτούς που κλείνουν τα Κέντρα Υγείας και τις δομές Υγείας στις συνοικίες και σπρώχνουν τον κόσμο στα απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία.

Σε αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για τη σχολική στέγη και για την καλυτέρευση της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Που αφήνουν τα παιδιά μας να κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ και σε υπόγεια! Σε παγωμένες αίθουσες τον χειμώνα, με τεράστιες ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ

Αυτή η πολιτική, φίλες και φίλοι, και χρώμα έχει και όνομα έχει. Είναι η πολιτική της ΕΕ που την εφαρμόζουν στο ακέραιο όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην του ΚΚΕ τόσο στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στο ελληνικό.

Για αυτούς και για άλλους χίλιους λόγους, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα των δυτικών συνοικιών πρέπει να ενισχύσουν και να συμπορευτούν με το Κόμμα τους. Με το ΚΚΕ.

Εκεί θα πιάσει τόπο η ψήφος.

Η ψήφος που όταν ανοίγει η κάλπη μένει η ίδια και δεν αλλάζει.

Τώρα είναι η ώρα που απαιτείται η μέγιστη συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού και μέσα και έξω από την Ευρωβουλή.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της.

Ολοι οι άλλοι δεν τολμούν να την πιάσουν στο στόμα τους, γιατί έχουν εξαρτήσεις από αυτήν.

Εχουν δεσμεύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στα αφεντικά.

Είναι δεσμευμένοι πολιτικά να την υποστηρίζουν ό,τι και να γίνει.

Γι' αυτό, μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες.

Να κοκκινίσουν οι κάλπες στις δυτικές συνοικίες, σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, ώστε να πάρουν περισσότερο δύναμη οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ