ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Μάη 2024
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το δικαίωμα της νεολαίας στην άθληση είναι ανεκτίμητο

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ | Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό σωματείο

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ, Γιάννη Δανδάλη, τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Αποστολάκη, και το μέλος της διοίκησης Γιώργο Κορτσιδάκη, του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, πραγματοποίησε προχτές κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Σάββα Βασιλειάδη, Γραμματέα Περιοχής Κρήτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, και τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ σε επίπεδο υποδομών, όπου αφενός έχουν τεράστιο κόστος συντήρησης και αφετέρου οι υπάρχουσες δεν επαρκούν να στεγάσουν τη δραστηριότητα που απαιτούν τα αθλητικά τμήματα. Επίσης, συζητήθηκαν οι οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δραστηριότητα όλων των τμημάτων, κυρίως στις μετακινήσεις, στη διαμονή, κ.ο.κ.

Ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ότι οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του Αθλητισμού βαρύνουν τόσο τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλες τις προηγούμενες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) μιας και οι κρατικές επιχορηγήσεις - ψίχουλα έχουν οδηγήσει στο στραγγάλισμα του σωματειακού αθλητισμού και παράλληλα ανοίγουν τον δρόμο για την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη μετατροπή της άθλησης σε πολυτέλεια για λίγους, εξαιτίας του κόστους.

Ο Μ. Συντυχάκης δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ στη Βουλή και θα έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, γιατί η στήριξη των αθλητικών σωματείων, η δυνατότητα να συνεχίσουν να υπάρχουν και να προσφέρουν στη νεολαία μας το δικαίωμα στην άθληση είναι κάτι το ανεκτίμητο.

Ο Σάββας Βασιλειάδης τόνισε ότι όσο ο αθλητισμός είναι ένα εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, η πρόσβαση θα αφορά λίγους. Αλλωστε, το συνεχές ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες από τις κυβερνήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για όσο το δυνατόν λιγότερο κράτος στον αθλητισμό, όπως ορίζουν οι επιταγές της ΕΕ (π.χ. «Λευκή Βίβλος»).

Κάλεσε τα αθλητικά σωματεία να κάνουν κριτήριο ψήφου τα προβλήματα που βιώνουν από την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της ΕΕ, καταψηφίζοντας τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ που έχουν στηρίξει αυτήν την πολιτική και να στείλουν καθαρό μήνυμα με ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που βρέθηκε απέναντι από την ΕΕ και δίπλα στις διεκδικήσεις τους.

EUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
Πτήση υψηλών προσδοκιών για τους «αιώνιους»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναχώρησαν χθες για το Βερολίνο

Στους ρυθμούς του Φάιναλ 4 της Euroleague μπήκαν για τα καλά από χθες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που αναχώρησαν για το Βερολίνο, όπου το τριήμερο 24 - 26 Μάη θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι στους αυριανούς ημιτελικούς ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ στις 19.00 και ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 22.00 (σε ένα ριμέικ του περσινού τελικού, που βρήκε νικητές και τροπαιούχους τους Ισπανούς). «Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (21.00).

Ο Ολυμπιακός, που πέταξε πρώτος για Βερολίνο, θα γράψει στη γερμανική πρωτεύουσα την τρίτη του συνεχόμενη συμμετοχή σε Φάιναλ 4, αισιοδοξώντας πως θα πετύχει ό,τι δεν κατάφερε τις δύο προηγούμενες χρονιές, δηλαδή την κατάκτηση του τροπαίου. Κατά την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων» ο τεχνικός τους, Γιώργος Μπαρτζώκας, εξέφρασε την ελπίδα του για «λίγο περισσότερη τύχη» αυτήν τη φορά, ενώ εκτίμησε ότι ο αυριανός ημιτελικός με τη Ρεάλ θα είναι δύσκολο ματς, απέναντι σε μια ισχυρή αντίπαλο, που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα της, και γι' αυτό ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

Με καλή ψυχολογία, λόγω και της αγωνιστικής εικόνας που έδειξε στη φετινή διοργάνωση, και αισιοδοξία ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τροπαίου του, αναχώρησε για Βερολίνο ο Παναθηναϊκός. Μιλώντας για την αποστολή ο τεχνικός των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται μόνο ο ημιτελικός με τη Φενερμπαχτσέ, όπου θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι βλέψεις του «τριφυλλιού» για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ο Τούρκος τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της επιστροφής του Παναθηναϊκού σε Φάιναλ 4 μετά από 12 χρόνια, που το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του ότι οι Σλούκας και Χ. Ερνανγκόμεθ - που πρόσφατα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους - θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.

BASKET LEAGUE
Κλείνει η τετράδα στην Πάτρα

Το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά διεκδικούν σήμερα Προμηθέας και Αρης

Η εναπομείνασα θέση στην ημιτελική φάση των φετινών πλέι οφ της Basket League βρίσκει κάτοχο σήμερα στην Πάτρα, όπου ο Προμηθέας υποδέχεται τον Αρη στον 3ο και καθοριστικό αγώνα της μεταξύ τους προημιτελικής σειράς (20.15 - EΡΤ3). Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες και έτσι ο σημερινός νικητής θα είναι αυτός που θα βρεθεί στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό (Ολυμπιακός - Περιστέρι το άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης).

Ο γηπεδούχος Προμηθέας θέλει να επανακάμψει μετά την ήττα του στο δεύτερο ματς, στη Θεσσαλονίκη, και με όπλο την έδρα του να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Από την άλλη ο Αρης, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη σπουδαία επικράτηση στο Αλεξάνδρειο, που τον διατήρησε ζωντανό στη διεκδίκηση της εισόδου στην τετράδα, ψάχνει το μεγάλο «διπλό».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - PREMIER
Πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό

Το πρώτο βήμα πρόκρισης στους τελικούς της Premier χάντμπολ ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός, καθώς χωρίς να δυσκολευτεί νίκησε 41-29 τη Δράμα στην Ηλιούπολη, στον πρώτο αγώνα της μεταξύ τους σειράς ημιτελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 στις νίκες και πλέον χρειάζονται άλλη μία, στη Δράμα, για να προκριθούν στη σειρά των τελικών, όπου βρίσκεται ήδη η ΑΕΚ, η οποία απέκλεισε με 2-0 νίκες τον ΠΑΟΚ.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός κέρδισε και μια απαραίτητη ψυχολογική τόνωση ενόψει της μεθαυριανής κρίσιμης αναμέτρησής του με την ισλανδική Βαλούρ στο ΣΕΦ για τον δεύτερο τελικό του EHF Cup, όπου η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει την ανατροπή του σε βάρος της 30-26 από τον πρώτο τελικό και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

SUPER LEAGUE 2
Παρέμεινε ο Καμπανιακός

Ο Καμπανιακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ του 1ου ομίλου της Super League 2. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία, χάρη στη σπουδαία νίκη της με 2-1 επί του συμπολίτη Ηρακλή. Αντίθετα, από τον ίδιο όμιλο αποχαιρέτησαν την κατηγορία η Αναγέννηση Καρδίτσας, μετά την εντός έδρας ήττα της με 4-2 από τον ΠΑΟΚ Β', και η Κοζάνη, καθώς νίκησε μεν τον ήδη υποβιβασμένο Αιολικό με 4-1, αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν έφτασε για να την κρατήσει στην κατηγορία, μετά τη νίκη του Καμπανιακού.

Για τα πλέι άουτ του 2ου ομίλου Γιούχτας και Διαγόρας Ρόδου έμειναν στο 0-0, σε βαθμολογικά αδιάφορο ματς. Στο πλαίσιο του ίδιου ομίλου σήμερα γίνονται στις 16.00 οι αγώνες Παναθηναϊκός Β' - Ολυμπιακός Β' και Αιγάλεω - Παναχαϊκή.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Εκανε το νταμπλ ο ΠΑΟΚ

Μετά το πρωτάθλημα ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε και το Κύπελλο

Στα βήματα των ανδρών, που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Super League, βάδισε χτες και η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, κατακτώντας το Κύπελλο και πραγματοποιώντας το νταμπλ, καθώς μια βδομάδα πριν είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Στον τελικό Κυπέλλου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 5-4 στα πέναλτι, μετά από ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια, όπου τα γκολ σημείωσαν η Παπαδοπούλου για τον ΠΑΟΚ (20') και η Στεφανάτου για την ΑΕΚ (50'). Στη διαδικασία των πέναλτι καθοριστική για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν η απόκρουση της Νοϊχάους στο χτύπημα της Νίκα, με την Γιαννακά να σκοράρει στο τελευταίο πέναλτι και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτά το τρόπαιο.

Αυτό ήταν το 7ο Κύπελλο που κατακτά η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ έχει - μαζί με το φετινό - και 19 πρωταθλήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ