ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούνη 2024 - Κυριακή 2 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 24 του Μάη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ. Ενόψει των ευρωεκλογών και της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, η οικογένειά του προσφέρει στη μνήμη του 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κάσπακα Λήμνου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των θείων μας, συντρόφων ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, και του αδερφού του ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ, ΕΛΑΣίτη και εξόριστου σε Μακρόνησο, Αη Στράτη, Γυάρο, Λέρο, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αίγινας.

Και οι δύο σε ολόκληρη τη ζωή τους, πιστοί στις αξίες για ειρήνη και ανθρωπιά, εργάστηκαν και πρόσφεραν ακούραστοι γι' αυτόν τον σκοπό. Πήραν μέρος από την αρχή στην Αντίσταση και πολέμησαν σε πολλές μάχες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Μετά την απελευθέρωση η ζωή τους ήταν ένας αδιάκοπος αγώνας προσφοράς στην κοινωνία και στο Κόμμα. Εμειναν αταλάντευτα πιστοί στις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Ο «Ριζοσπάστης» τούς συντρόφευε μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής τους.

Οι ανιψιές τους Ελένη και Αντωνία Δημητρουλάκου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ, από την Καβάλα, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», στο οποίο υπήρξε πρόεδρος για πολλά έτη, προσφέρει στην ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ 400 ευρώ. Υπήρξε ακούραστος αγωνιστής, πρωτοπόρος κομμουνιστής που δεν λογάριαζε ανηφόρες και δυσκολίες. Ολοκληρωτικά δοσμένος στον αγώνα, πάντα δίπλα σε όσους τον είχαν ανάγκη. Σάρκα από τη σάρκα του λαού. Διετέλεσε Γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και για πολλά χρόνια μέλος της Επιτρ. Περιοχής της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης. Ολη του η ζωή χαρακτηρίζεται από την πίστη και την αφοσίωση στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας με τις ταξικές δυνάμεις και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων. Ως συνταξιούχος και πρόεδρος του σωματείου πρόσφερε τα πάντα ώστε το σωματείο να γίνει πρότυπο λειτουργίας και αγωνιστικότητας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΙΚΑ. Ηταν αυτός που δημιούργησε τη ΣΕΑ Συνταξιουχικών Σωματείων Ν. Καβάλας μαζί με πρωτοπόρους άλλων σωματείων.

Για τον σύντροφο Πέτρο οι έννοιες αλληλεγγύη, ταξική ενότητα, δίκαιο αποτελούσαν πυξίδα που ο ίδιος πρώτος ενστερνιζόταν. Η διοίκηση και τα μέλη του σωματείου θα τον θυμόμαστε πάντα, θα θυμόμαστε τον τρόπο που λειτουργούσε και πάλευε για τα δίκαια αιτήματά μας.

***

ΦΩΤΟ

Ο Θ. Ν. Κ. προσφέρει, μέσω της ΤΟ Κατασκευών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ, στη μνήμη του κομμουνιστή δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ένα καλό παιδί, ο σύντροφός μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ, πάντα παρών, πάντα μάχιμος για ένα καλύτερο αύριο. Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ Κόκκινου Μύλου - Αγίας Αννας.

Νίκος Στ.

***

ΦΩΤΟ

Εχουν περάσει 5 χρόνια από τις 17 Μάη 2019 που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ. Γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων. Είχε πάρει μέρος στον ΔΣΕ. Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Τα παιδιά του Κώστας - Νίκη, τα εγγόνια του Βλαδίμηρος, Βαλεντίνη, Χρήστος, τα δισέγγονα Νίκη, Βασίλης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και κουμπάρος ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Οργάνωσης Τύπου - Χάρτου.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ
Μίλτος Μπάρκας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συντρόφου ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α' Αθήνας.

Ελένη Κούκουρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΡΤΖΑΝΑΚΗ, που «έφυγε» πριν από έναν χρόνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου.

Χρήστος Κωνσταντινίδης, Αναστασία Καββαδία - Καμπανού

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγωνίστριας, μέλους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ (ΜΕΛΠΩΣ) ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, που στάθηκε μέχρι το τέλος πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, δίπλα στο κόμμα της, το ΚΚΕ, η οικογένειά της, ο σύντροφός της στους αγώνες και στη ζωή, Παρλιάρος Σάββας, και τα παιδιά της, προσφέρουν ενίσχυση στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 15 Μάη 2024 «έφυγε» ο υποδειγματικός γείτονας, ο ακαταπόνητος αγωνιστής, ο κομμουνιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΛΑΡΟΣ, από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ηταν γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης, αυτοδίδακτος, σπουδαίος σκιτσογράφος, ζωγράφος και χαράκτης. Μια χαλκογραφία του κοσμεί τα γραφεία του ΚΚΕ στο Ηράκλειο. Ηταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είχε ακλόνητη πίστη στα κομμουνιστικά ιδανικά και έδινε το «παρών» στους λαϊκούς αγώνες. Ηταν αγαπητός ακόμα και από ανθρώπους που δεν συμφωνούσαν μαζί του ιδεολογικά. Ολοι εμείς που τον γνωρίσαμε θα κρατάμε ζωντανή και φωτεινή τη μορφή του στις καρδιές μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Στη μνήμη του ο Αντώνης Σοφίου προσφέρει 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου, αγωνιστή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗ (ΤΣΑΟΥΣΗΣ) και του αδελφού μου ΤΡΥΦΩΝΑ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗ, αγωνιστή, οικοδόμου, προσφέρω στο ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ και στην ΚΟ Εύβοιας 300 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιούνη 2024.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Βασίλης Χατζηπαυλίδης

***

ΦΩΤΟ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 24 Μάρτη 2024, γεννήθηκε στη Δαδιά Εβρου στις 24 Απρίλη 1936. Ηταν πολιτικός πρόσφυγας από την Τσεχοσλοβακία και επαναπατρίστηκε το 1982. Πάλεψε σε όλη τη ζωή του με συνέπεια για τα ιδανικά του ΚΚΕ και έδειχνε πάντα ενδιαφέρον για τα οικονομικά του Κόμματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα με τον λαό για τον λαό, να καταξιώσουμε στις σύγχρονες συνθήκες την ιστορική προσφορά και αποστολή του Κόμματός μας.

Η οικογένειά του προσφέρει 350 ευρώ στη μνήμη του μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς του στη ζωή και στους αγώνες ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΤΡΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο Σταύρος Κουτράκης προσφέρει 300 ευρώ στην ΚΟ Σάμου, για την ενίσχυση του ΚΚΕ μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη.

***

ΦΩΤΟ 2

Γιωρίκα μου, το χρέος μου το έκανα. Εσύ ξέρεις... Γονείς μου σπάνιοι, ΜΑΡΙΑ και ΓΙΩΡΓΟ ΟΡΙΝΙΘΟΠΟΥΛΕ, στη μνήμη σας, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, για τις παρακαταθήκες που μου αφήσατε, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η θυγατέρα σας Ευδοξία Ορνιθοπούλου - Διαμαντοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, προσφέρω στο Κόμμα 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μεσαράς Ηρακλείου Κρήτης.

Χαλκιαδάκη Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στις 13/4/2024 «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο σύντροφος ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (του Πανιά). Ηταν, γέννημα - θρέμμα, κάτοικος Ανωγείων. Η ΤΕ Ρεθύμνου τον αποχαιρέτησε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε, σήμερα, όλοι εδώ. Ολοι με ένα πικρό χαμόγελο στο στόμα. Νιώθουμε πίκρα, γιατί η απώλειά σου είναι αναντικατάστατη, αλλά δεν μπορούμε να μη χαμογελάμε. Χαμογελάμε από περηφάνια, επειδή μοιραστήκαμε μαζί σου κοινούς αγώνες και κοινές έγνοιες. Χαμογελάμε γιατί σε όλη σου τη ζωή - ακόμη και τούτη την ώρα - όπου εκπληρώνεται η επιθυμία σου, την οποία φρόντισες να διατυπώσεις γραπτά λίγους μήνες πριν, τίμησες το Κόμμα μας αδιάκοπα, ως γνήσιος λαϊκός αγωνιστής. Σήμερα, λοιπόν, είμαστε εδώ να σου αποδώσουμε τις τιμές που σου αξίζουν. Στην οικογένειά σου, που χάνει έναν καλό σύζυγο, πατέρα και παππού, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ
Στη μνήμη του συντρόφου Στελή, οι σύντροφοί του, αντί για στεφάνια στην πολιτική του κηδεία, που και ο ίδιος δεν ήθελε, προσφέρουν 260 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Ρεθύμνου.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ και του αγαπημένου της κουνιάδου ΦΑΝΗ ΑΛΜΑΖΙΔΗ η Δόμνα Αλμαζίδου, από την Κορομηλιά Κιλκίς, ενισχύει το ΚΚΕ με 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του AΓΤΖΙΔΗ ΑΝΕΣΤΗ, από το Σταυροχώρι Κιλκίς, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, η σύζυγός του, τα παιδιά του, η ξαδέρφη του Αρχοντούλα και οι θείοι του Ηλίας και Σούλα προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Σταυροχωρίου Κιλκίς 250 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΙΩΣΗΦ ΖΗΤΗΡΙΔΗΣ, από τους Μέσους Απόστολους Κιλκίς, υπήρξε μέλος του ΕΛΑΣ, πολεμώντας κατά των Γερμανών κατακτητών, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό ενάντια στις δυνάμεις καταστολής της εγχώριας παρασιτικής ηγεμονίας των εκμεταλλευτών. Πολέμησε στον Εμφύλιο κατά της βασιλοχουντικής κυριαρχίας και έπεσε μαχόμενος αφήνοντας ορφανή την 11χρονη κόρη του Ελένη, που είχε ήδη χάσει τη μητέρα της λίγο μετά τη γέννησή της. Η πίστη του στις αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και η θυσία του γι' αυτές, τον καθιέρωσαν ως ήρωα στη συνείδηση της κόρης του και την ενέπνευσαν στον μετέπειτα αγώνα ζωής της.

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
Η ΕΛΕΝΗ ΖΗΤΗΡΙΔΟΥ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ γεννήθηκε στο Μυλοχώρι Κιλκίς και υπήρξε ένα από τα παράπλευρα θύματα του Εμφυλίου, καθώς στα 11 χρόνια της έχασε τον πατέρα της Ιωσήφ. Αν και έμεινε μόνη στη ζωή σε πολύ μικρή και ευαίσθητη ηλικία, αφού είχε χάσει ήδη χρόνια πριν τη μητέρα της Σοφία, ο θάνατος του πατέρα της Ιωσήφ στον δίκαιο αγώνα λειτούργησε ως εφαλτήριο και της έδωσε έμπνευση, πίστη και σθένος στην πορεία της ζωής της και της δράσης της. Εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και υπηρέτησε πιστά τις ιδέες του μέχρι τον θάνατό της (11/8/2017). Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά και δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης της ΟΓΕ, εκφράζοντας ξεκάθαρο λόγο και άποψη με τον δυναμισμό που την χαρακτήριζε. Υποστήριξε με σθένος τον αγώνα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στηρίζοντας από νεότερη ηλικία την παρουσία της στην Τοπική Διοίκηση, με επικεφαλής την αείμνηστη πρώτη χρονικά γυναίκα δήμαρχο Πολίχνης, Ελλη Παπαπαναγιώτου - Μιταυτσή (1975 - 1990).

Στη μνήμη του Ιωσήφ Ζητηρίδη και της Ελένης Ζητηρίδου - Χαραλαμπίδου, ο εγγονός και γιος, αντίστοιχα, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης και η σύζυγός του Αθηνά Μπέλλου προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης για την ενίσχυση του Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας γονέων και παππούδων ΛΕΥΤΕΡΗ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ προσφέρουμε 80 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

ΜΑΡΙΑ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ
Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥ.

Μέρα Μαγιού μας μίσεψες, αγαπημένε μας Πέτρο. Ηταν 28 του Μάη, πικρή μέρα, που «έφυγες» για πάντα από κοντά μας. Ησουν ένας γνήσιος κομμουνιστής ακούραστος, που πάλευες πάντα δίπλα στο Κόμμα, για τα δίκαια της εργατικής τάξης. Στην άσβεστη μνήμη σου και για την επιτυχία των ευρωεκλογών που διεξάγει το Κόμμα μας, προσφέρουμε 70 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Η οικογένειά σου

***

Για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ο φίλος και σύντροφος Τάσος Μανωλίτσης (Κουβαλιάς) Αρχιτέκτονας προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης, το ποσό των 70 ευρώ στο ΚΚΕ για ενίσχυση και επιτυχία στις ευρωεκλογές, στη μνήμη των παρακάτω συγχωριανών του αγωνιστών του ΚΚΕ από Αλέξανδρο (Μαυρογιαννάτα, Κολυβάτα, Κιάφα) Λευκάδας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (Καραγιάννης) από Καλυβάτα, εκτελέστηκε τον Φλεβάρη 1944 στο Αγρίνιο. ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (Καπετάν Χάρος, 2/39 Σύνταγμα ΕΛΑΣ) από Μαυρογιαννάτα. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (Αστραπόγιαννος, 2/39 Σύνταγμα ΕΛΑΣ) από Μαυρογιαννάτα. ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (Βρακάς) από Μαυρογιαννάτα, κρέμασαν το κεφάλι του με άλλα έξι στο Πεντοφάναρο Λευκάδας τον Ιούνη 1947 οι εθνικόφρονες και χωροφύλακες. ΤΑΚΗΣ Σπ. ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (Πίπας) από Μαυρογιαννάτα, σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1947 στην περιοχή Καρυά Λευκάδας, αρνούμενος να παραδοθεί στο απόσπασμα χωροφυλάκων - εθνικοφρόνων. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (Χαχάμης - Τσανάτσος) από Μαυρογιαννάτα, σκοτώθηκε από ξυλοδαρμό στα κρατητήρια του Σταθμού Χωροφυλακής Αλεξάνδρου το 1947. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (Κουβαλιάς, ο πατέρας μου), μέλος του ΚΚΕ, πέθανε το 1968 άρρωστος από τα βασανιστήρια Ράλληδων - χωροφυλάκων. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (Κολοκύθας - Νταντίνος, αδελφός του Καπετάν Χάρου) από Μαυρογιαννάτα. Πέθανε από εγκεφαλικό λόγω χρόνιων τραυμάτων, από ξυλοδαρμούς από Ράλληδες - χωροφύλακες. ΖΩΗΣ Γ. ΒΡΕΤΤΟΣ, από Καλυβάτα, σκοτώθηκε στη μάχη στο Λαϊνάκι στις 17/6/1944. ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, από Καλυβάτα, σκοτώθηκε στη μάχη στο Λαϊνάκι στις 17/6/1944. ΣΠΥΡΟΣ ΣΕΡΒΟΣ, από Μαυρογιαννάτα, πνίγηκε στη διαδρομή Νικιάνα - Περατιά κολυμπώντας το 1944, για να καταταγεί στο αντάρτικο Ξηρόμερου (νονός μου). ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΕΡΒΟΣ, από Κιάφα, πνίγηκε στη διαδρομή Νικιάνα - Περατιά κολυμπώντας το 1944, για να καταταγεί στο αντάρτικο Ξηρόμερου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΗΣ
Φωτογραφίες των συγχωριανών του αγωνιστών του ΚΚΕ στην έκδοση της ΣΕ 1984 «ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΛΕΥΚΑΔAΣ» σελ. 78, 103, 135, 150, 182 και ονόματα σελ. 186 και 187.

ΕΛΕΝΗ ΖΗΤΗΡΙΔΟΥ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΖΗΤΗΡΙΔΟΥ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΖΗΤΗΡΙΔΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΖΗΤΗΡΙΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΑΛΜΑΖΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΛΑΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΕΛΑΡΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΤΖΑΝΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΤΖΑΝΑΚΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
Προσφορά

Ο Δημήτρης Βίκλας προσφέρει ως πρώτη δόση στο ΚΚΕ 500 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ