ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ολοκλήρωσε την προεκλογική του δραστηριότητα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας, παρουσία εργαζομένων αλλά και συνταξιούχων της ΛΑΡΚΟ, κατοίκων της περιοχής που αναγνωρίζουν την τεράστια στήριξη του Κόμματος στον ηρωικό αγώνα τους για να μείνει η επιχείρηση ανοιχτή, να μην κλείσουν μαζί της τα σπίτια τους, να μην μπει λουκέτο σε μια ολόκληρη περιοχή, αλλά και στην αλληλεγγύη που ο αγώνας αυτός δέχτηκε και δέχεται απ' τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Περισσότερα από τέσσερα χρόνια κρατάει ο αγώνας αυτός, με αίτημα να συνεχιστεί η ενιαία λειτουργία μιας στρατηγικής σημασίας βιομηχανικής μονάδας, ενάντια στο κλείσιμο που συστηματικά προωθούν κυβερνήσεις και ΕΕ. Ενας εμβληματικός αγώνας που σε όλη τη διάρκειά του οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είχαν και συνεχίζουν δίπλα τους το ΚΚΕ και ξέρουν καλά πως ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακόμη περισσότερη δύναμη στον αγώνα τους.

Παρεμβάσεις έγιναν απ' τον Παναγιώτη Πολίτη, μέλος της ΚΕ, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, μεταλλεργάτη στη ΛΑΡΚΟ, πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης και μέλος του ΓΣ της ΓΣΕΕ, και τον Γ. Κάζα, ταμία του σωματείου.

Παραβρέθηκαν ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΚΟ Φθιώτιδας.


Πιο ψηλά το ΚΚΕ, ώστε την Κυριακή το βράδυ να «πάρουν μπόι» ο λαός και οι αγώνες του!

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαστε πάλι εδώ, το ΚΚΕ είναι και πάλι εδώ, δίπλα σας, δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους. Εδώ στη Λοκρίδα, στη Μαλεσίνα, στα Λαρκοχώρια, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε αυτήν την προεκλογική μας δραστηριότητα για τις ευρωεκλογές και να στείλουμε μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, στον λαό μας.

Την Κυριακή βάλτε μπροστά τις δικές σας ανάγκες και των παιδιών σας, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί εδώ ζουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, που εδώ και τεσσεράμισι χρόνια δίνουν έναν δύσκολο μα και όμορφο και πάνω απ' όλα δίκαιο αγώνα για να κρατήσουν τις δουλειές τους, για να κρατήσουν τις ζωές τους σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Δεν είστε μόνοι σας και το ξέρετε. Αυτόν τον αγώνα τον δίνετε μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς του λαϊκού κινήματος σε όλη τη χώρα που σας συμπαραστέκονται.

Τον δίνετε μαζί με το ΚΚΕ. Τα μέλη του, τα στελέχη του, οι εκλεγμένοι σε δήμους και Περιφέρεια, η Κοινοβουλευτική και η Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι συμπαραστάτες σας. Δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Οπως θα είναι και δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους της περιοχής, στους βιοπαλαιστές αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στη νεολαία μας και στις γυναίκες, που δίνουν επίσης έναν σκληρό αγώνα.

Η ΛΑΡΚΟ απόδειξη ότι πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ


Η Μαλεσίνα και τα υπόλοιπα χωριά της ΛΑΡΚΟ είναι ίσως ο πιο κατάλληλος τόπος για να σηματοδοτήσουμε, κλείνοντας αυτήν την πολύμηνη προσπάθεια για την ενίσχυση του ΚΚΕ, αυτό που λέμε από την αρχή: Οτι η περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ θα επιστρέψει την επόμενη μέρα στον ίδιο τον λαό, στους αγώνες για τη δουλειά του, τα δικαιώματά του και τη ζωή του. Αυτό έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Είναι όμως η καλύτερη απόδειξη και για κάτι άλλο που λέμε, ότι πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και παλιότερα οι προηγούμενες. Γιατί έγκλημα είναι και αυτό που έχει συμβεί διαχρονικά στη ΛΑΡΚΟ, το οποίο προσπαθούν τώρα να ολοκληρώσουν. Εγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των επαγγελματιών που ζουν από τη ΛΑΡΚΟ, των ίδιων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ποιος ξεχνάει ότι σε συμφωνία των κυβερνήσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση η ΛΑΡΚΟ δεν ανέπτυξε ποτέ τις δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες δυνατότητές της στην κατεύθυνση παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα; Αλλά η πρώτη ύλη της κατέληγε σε ευρωπαϊκά μονοπώλια, και μάλιστα πολύ φτηνά, για να παράγουν αυτά ένα προϊόν μεγάλης αξίας;

Ποιος ξεχνάει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση επέβαλε στη ΛΑΡΚΟ «πρόστιμο κρατικών ενισχύσεων»; Κι αυτό όχι γιατί η επιχείρηση εισέπραττε τίποτα κραυγαλέες κρατικές χρηματοδοτήσεις, αλλά γιατί ήθελαν να τη στραγγαλίσουν οικονομικά, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο μετά να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της εκποίησης...


Και, σήμερα, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό της Λοκρίδας δεν έχει τελειωμό. Ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μέχρι να υπάρξει τριμερής διάλογος κυβέρνησης - νέου ιδιοκτήτη - εργαζομένων, τελικά επιχείρησε να τους απολύσει όλους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και χωρίς να διασφαλίζει το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Πού είναι σήμερα οι κ.κ. Χατζηδάκης, Σταϊκούρας, Οικονόμου, Κοτρωνιάς και άλλοι; Εμείς, για μια ακόμη φορά, καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει εδώ και τώρα με σοβαρότητα: Εχει διασφαλίσει την επαναλειτουργία και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ;

Κανείς τους βέβαια δεν απαντά καθαρά. «Θα πράξουμε τα δέοντα για να βρούμε βιώσιμη λύση», λένε. Και τι να πουν, πως εδώ δεν πρόκειται για «επενδυτή» αλλά μάλλον, όπως λένε οι εργαζόμενοι, για έναν «παλιατζή - σκραπατζή»;

Ετσι, αντί για «την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ και τη βιώσιμη λύση», της βάζουν το οριστικό λουκέτο και μαζί υπονομεύουν τη μελλοντική προοπτική για τη συνολική ανάπτυξη της βιομηχανίας στη χώρα μας. Αντί για θέσεις εργασίας, μεγαλώνουν τις λίστες ανεργίας και καταδικάζουν τις περιοχές γύρω από τις οποίες δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ να ερημώσουν. Και όλα αυτά με μπούσουλα τις περίφημες Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Γι' αυτό το λέμε και να το καταλάβουν καλά στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη: Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει η Λοκρίδα, η Φθιώτιδα να πνιγεί στην ανεργία.

Η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις 18 Ιουνίου, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε κάθε περίπτωση, η επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, είναι για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή! Το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 18 Ιούνη στις 10 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Και θα τα καταφέρουμε πάλι. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά γύρω από τη ΛΑΡΚΟ! Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ο λαός της Λοκρίδας, δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα και δεν είναι μόνοι τους. Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ να καπνίσει ξανά.

Γυρνάμε την πλάτη στη σήψη τους, υπερασπιζόμαστε τον δικό μας κόσμο, του δίκιου, της αλήθειας, της εντιμότητας

Ξέρουμε ότι και εσείς, όπως και όλος ο λαϊκός κόσμος αυτής της χώρας, εξοργίζεστε όταν βλέπετε αυτόν τον καβγά των εκατομμυριούχων για τις καταθέσεις τους, τις μετοχές τους, τα ακίνητά τους. Αν κάτι επιβεβαιώνεται και από τον χλιδάτο τρόπο που ζουν είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα του λαού, και ούτε νοιάζονται γι' αυτόν. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την κοινή πολιτική τους, τους νόμους που ψηφίζουν, οι οποίοι κριτήριο έχουν την υπεράσπιση των συμφερόντων της δικής τους τάξης, της τάξης των λίγων εκμεταλλευτών. Και επειδή δεν μπορούν να διαφωνήσουν και να αντιπαρατεθούν σε αυτά στα οποία ταυτίζονται, το έριξαν στη λασπομαχία και στη σύγκριση των περιουσιών τους.

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας, τη στιγμή που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, την ίδια στιγμή κυριολεκτικά που μαθαίνει ότι πρέπει να πληρώσει το ρεύμα μέχρι και 70% ακριβότερα, ως αποτέλεσμα της κοινής τους πολιτικής, της πολιτικής της ΕΕ με τα Χρηματιστήρια Ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση, να κάνουν πασαρέλα μπροστά του με τα εκατομμύριά τους, με τη χλιδή και την πολυτέλειά τους, αυτοί οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων!

Είναι όμως ένας ακόμα λόγος που ο κόσμος της δουλειάς πρέπει να γυρίσει την πλάτη του σε αυτήν τη σαπίλα! Να μαυρίσει τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας που έχουν βάλει την υπογραφή τους στα μνημόνια, στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους και στους πολεμικούς σχεδιασμούς... Και το ΠΑΣΟΚ, και τη Νέα Αριστερά, και την Ελληνική Λύση, το κόμμα του Βελόπουλου. Να μαυρίσει δηλαδή όλη αυτήν την πολιτική που συσσωρεύει πλούτο στη μία πλευρά και αδιέξοδα, φτώχεια στην άλλη...

Ναι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Υπάρχει και ο άλλος κόσμος, τον οποίο στο πολιτικό επίπεδο εκφράζει το ΚΚΕ. Το μοναδικό κόμμα που δεν σταμάτησε στιγμή, ούτε στην προεκλογική περίοδο, να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η πάλη των αδικημένων, του λαού.

Ηρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στη σήψη τους, να υπερασπιστούμε τον δικό μας κόσμο, του δίκιου, της αλήθειας, της εντιμότητας, της αλληλεγγύης. Μπορούμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την Κυριακή!

Για να μπουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, για να κατακτηθούν νέα δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά η αλληλεγγύη.

Στον απεργιακό αγώνα των οικοδόμων στα εργοτάξια του Μετρό στην Αττική, ο οποίος μπαίνει στην τρίτη βδομάδα του. Των οικοδόμων που δουλεύουν 40 και 50 μέτρα κάτω από τη γη για να δέσουν το τσιμέντο με τα σίδερα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Κι όμως, κυβέρνηση και εργοδοσία αρνούνται να ικανοποιήσουν το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σε ένα έργο που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με δισ. ευρώ.

Στον πολυήμερο αγώνα των μεταλλωρύχων της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, που αρνούνται να δουλέψουν 10 και 12 ώρες τη μέρα, ακόμα και τις αργίες, με τους χαμηλούς μισθούς και τις άθλιες συνθήκες.

Στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, που συνειδητοποιούν ότι το «θαύμα του τουρισμού» είναι μόνο για τις τσέπες των ομίλων.

Στον αγώνα των μεταλλεργατών στα Ναυπηγεία για αυξήσεις στους μισθούς τους, την ίδια στιγμή που εφοπλιστές και ναυπηγεία σπάνε κάθε ρεκόρ κερδοφορίας από την αύξηση των ναύλων.

Στη μάχη των υγειονομικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ οργανώνεται η πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αίματος, με το νομοσχέδιο που ακολουθεί μετά τις ευρωεκλογές!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις είναι μπροστά μας, να βγει ενισχυμένο το αντίπαλο δέος

Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι, μαζί με πολλές ακόμα μικρές και μεγάλες εστίες αντίστασης σε όλη την Ελλάδα, μαζί φυσικά με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ εδώ στη Φθιώτιδα, μαζί με τους αγώνες των αγροτών και των φοιτητών που προηγήθηκαν, μαζί με τον διαρκή αγώνα για να σωθούν τα σπίτια του λαού από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, όλοι αυτοί οι αγώνες είναι σήμερα τα ρυάκια που όλο και περισσότερο συνενώνονται σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι, που θα σαρώσει αυτούς που μας μαυρίζουν τις ζωές και την πολιτική τους. Εκεί είναι που αποδεικνύεται ότι το «τίποτα δεν αλλάζει» είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη.

Σε αυτούς τους αγώνες οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ποιους έχουν απέναντί τους. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από το μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, όλων των άλλων κομμάτων της συστήματος, της ίδιας της ΕΕ. Ομως, ταυτόχρονα βαδίζουν τον μόνο δρόμο που μπορεί να τους οδηγήσει σε νίκες, μικρότερες ή μεγαλύτερες.

Γι' αυτό λέμε πως είναι τεράστια υπόθεση ότι στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό και λαϊκό κίνημα που δυναμώνει, απλώνεται σε περισσότερους χώρους και συντονίζεται πανελλαδικά. Που βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, που φωτίζει τον δρόμο της προοπτικής και της λαϊκής ευημερίας. Σε αυτήν την πορεία το ΚΚΕ δίνει όλες τις δυνάμεις του. Ετσι θα συνεχίσουμε και από την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, γιατί οι μεγάλες αναμετρήσεις είναι μπροστά μας.

Γι' αυτό λοιπόν σας καλούμε να σκεφτείτε και να αποφασίσετε. Τι θέλετε να βγει πιο ενισχυμένο από αυτές τις ευρωεκλογές; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να έχει λυμένα τα χέρια και να «τρέξει» πιο γρήγορα, όπως λέει ο ίδιος, τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και προφανώς για να ολοκληρώσει το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ; Τα συμπληρώματα αυτής της πολιτικής, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν τεράστιες ευθύνες για όσα έκαναν ως κυβέρνηση, αλλά και για τη συναίνεση που προσφέρουν στην κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπολίτευση; Τα προσωποπαγή κόμματα σαν του Βελόπουλου ή της Κωνσταντοπούλου που είναι ανύπαρκτοι από όλες αυτές τις ζωντανές διαδικασίες του λαού και τους αγώνες του και το μόνο που κάνουν είναι κάτι θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή;

`Η το αντίπαλο δέος σε όλους αυτούς; Το ΚΚΕ; Για να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, για να είμαστε από τη Δευτέρα όλοι μαζί πιο δυνατοί, για να δυναμώσει ο αγώνας για το δίκιο και την ελπίδα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ καθαρή στάση καταδίκης της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της

Αυτές τις τελευταίες ώρες, όλοι όσοι ζυγίζουν τις επιλογές τους, όσοι είναι απογοητευμένοι από την ΕΕ και τα κόμματά της, όλοι εκείνοι που σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να κάνουν αυτό ακριβώς που σκέφτονται.

Η δική τους στάση και η δική τους ψήφος μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά! Να σπρώξει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ώστε την Κυριακή το βράδυ να «πάρουν μπόι» ο λαός και οι αγώνες του.

Οσοι εκτιμούν το ΚΚΕ για τη δράση και τις θέσεις του, όσοι θέλουν να δουν αποδυναμωμένη τη ΝΔ και κυρίως την πολιτική της, την Κυριακή έχουν μια μεγάλη ευκαιρία: Με ψήφο στο ΚΚΕ να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη! Να δυναμώσουν την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και να μη σπαταλήσουν την ψήφο τους σε ανώδυνα κανάλια, στηρίζοντας κόμματα που συμπορεύονται με την κυβέρνηση στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Ο απολογισμός του Ευρωκοινοβουλίου είναι αμείλικτος: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά ψήφιζαν εδώ και 5 χρόνια το ίδιο με τη ΝΔ σε ποσοστό από 75% έως 93%. Επομένως, κάθε ψήφος σε αυτά τα κόμματα όχι μόνο δεν «κονταίνει» τη ΝΔ, αλλά «ψηλώνει» την αντιλαϊκή πολιτική που όλοι μαζί υπηρετούν και στηρίζουν, σε Ευρωβουλή και Βουλή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που στα σίγουρα θα την βρει κανείς εκεί που την έριξε. Και όχι στα παζάρια της επόμενης μέρας για το ποιος θα πάει με ποιον, από αυτούς που μοιράζονται την ίδια πολιτική και τα χαλάνε μόνο στο μοίρασμα της καρέκλας.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν «παρκάρεται» μέχρι τις επόμενες κάλπες, μέχρι το μακρινό 2027, όπως λένε όλοι οι άλλοι για να εκβιάσουν τον λαό ότι μέχρι τότε, που θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία... Αυτά λέει ο Κασσελάκης και ομολογεί ότι το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει στον λαό είναι να ψηφίζει στις εκλογές... Και προφανώς, μέχρι τότε, ο μόνος ρόλος που του αναγνωρίζει είναι να κάθεται και να τον παρακολουθεί να μιλάει όλη την ώρα για τον εαυτό του, τα πλούτη του και για τις εμπειρίες του, όπως έκανε και χτες στο Σύνταγμα.

Φαίνεται πως έχει μπερδέψει τις εκλογές με το σλόγκαν «live your myth in Greece»... Πώς αλλιώς να το πουν ότι τον λαό και τη νεολαία τούς βλέπουν μονάχα σαν «κουκιά», παθητικούς χειροκροτητές και ανήμπορους να παρέμβουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις;

Η αντίληψή μας είναι και σε αυτό η μέρα με τη νύχτα με τη δική τους... Αλίμονο αν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ ακολουθούσαν αυτό που τους έλεγε ο Κασσελάκης, να περιμένουν παθητικά τις εκλογές. Σήμερα θα τους είχαν τελειώσει.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εδώ από τη Δευτέρα κιόλας. Γιατί είναι ψήφος καθημερινής αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική, με την ΕΕ της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Είναι ψήφος διεκδίκησης για το εισόδημα, τη φοροληστεία, τους μισθούς, τα ωράρια, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη δύναμη που έχει ο λαός, αν το αποφασίσει, να φέρει τα πάνω κάτω, να οικοδομήσει μια άλλη κοινωνία, χωρίς αδικία και εκμετάλλευση, όπου οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, όπως αποδεικνύει και η ΛΑΡΚΟ, θα αξιοποιούνται στο 100% για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Δεν θα πηγαίνουν στράφι ούτε θα σπαταλώνται για τα κέρδη των λίγων.

Αντίθετα, την αποχή δεν πρόκειται να τη βρει κανείς δίπλα του. Ούτε πρόκειται να βάλει κανένα εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική. Στις ευρωεκλογές του 2019 η αποχή ήταν «πρώτο κόμμα», με πάνω από 40%. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή, τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Η αποχή δεν στέλνει κανένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Είναι μια στάση που μπορεί να ερμηνευθεί από την κυβέρνηση, από κάθε κόμμα, από τον καθένα ανάλογα με τη σκοπιμότητά του.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν παρερμηνεύεται! Είναι καθαρή στάση καταδίκης της ΕΕ, των λόμπι, των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε και βλέπουμε γύρω μας. Πραγματικό πλήγμα σε αυτήν τη βαρβαρότητα είναι η αγωνιστική ανάταση, η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, το δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης. Ολα όσα εκφράζει και στην πράξη η ψήφος στο ΚΚΕ.

Μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Είναι στο χέρι μας!

Την Κυριακή μπορεί να ακουστεί μαζικά και στην κάλπη το «δεν πάει άλλο» με την πολιτική που τροφοδοτεί την ακρίβεια, με τους υπέρογκους φόρους στον λαό, με την εμπορευματοποίηση των πάντων.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί η αποδοκιμασία στην ΕΕ, την οποία πλέον εκφράζει το 55% του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις μετρήσεις. Ολοι αυτοί μπορούν να έχουν φωνή. Γιατί το ΚΚΕ είπε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια για την ΕΕ, όταν οι υπόλοιποι υπόσχονταν στον λαό ότι θα τρώει «με χρυσά κουτάλια».

Ηταν το μόνο που καταψήφισε τη Συνθήκη που ίδρυσε την ΕΕ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που βρίσκεται πίσω από την ακρίβεια, το κλείσιμο εργοστασίων, τους χαμηλούς μισθούς, αφού αυτή η Συνθήκη δίνει την ελευθερία στο μεγάλο κεφάλαιο να κινείται όπως θέλει μέσα στην ενιαία αγορά, με μοναδικό κριτήριο, φυσικά, τη μεγιστοποίηση του κέρδους του.

Γιατί το ΚΚΕ αντιπάλεψε σθεναρά τα βάρβαρα μνημόνια που ψήφισαν και υλοποίησαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ο Βελόπουλος, η Νέα Αριστερά, μαζί με την τρόικα της ΕΕ, που μας φόρτωσαν εκατοντάδες αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, οι οποίοι είναι ακόμα εδώ.

Γιατί το ΚΚΕ και οι αγώνες του λαού αποτέλεσαν τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά τα 5 χρόνια, ήταν οι μόνοι που τον στρίμωξαν, όταν τα άλλα κόμματα, πότε καλούσαν σε σιωπητήριο μπροστά σε έκτακτες καταστάσεις, πότε ψήφιζαν τους νόμους του, και πότε έκαναν βολική αντιπολίτευση με τις Οδηγίες της ΕΕ στο χέρι.

Γιατί πρέπει και με την ψήφο μας να καταδικάσουμε τη γενοκτονία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας στην Παλαιστίνη, από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τη στήριξη της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και το άλλοθι από τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, του «ανήκομεν εις την Δύσιν», όπως είπε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτριξαν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα ενάντια σε όλα αυτά που πρεσβεύει σήμερα ο αμερικανοθρεμμένος κ. Κασσελάκης.

Να γίνουμε η φωνή των παιδιών της Γάζας, επιλέγοντας το μόνο ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω με μεγάλα γράμματα: Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Γιατί με την ψήφο στο ΚΚΕ μπορούμε να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας, αγώνα και ελπίδας και στους άλλους λαούς της ΕΕ, που βγήκαν στους δρόμους μαζικά τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες. Μήνυμα ότι την Ευρώπη των λαών την ονειρευόμαστε και τη χτίζουμε από σήμερα μέσα στους κοινούς αγώνες. Αύριο θα πάρει σάρκα και οστά, για να ζήσουν οι νεότερες γενιές σε μια ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, εκμετάλλευση και προσφυγιά.

Πάμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε ακόμα και το τελευταίο 24ωρο που έμεινε. Για να φτάσουν στις κάλπες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όσοι το έχουν αποφασίσει. Για να το αποφασίσουν και όσοι ακόμα το σκέφτονται. Ολοι μαζί είμαστε πολλοί.

Μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Να τους αιφνιδιάσουμε! Για να είναι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, ο λαός της Λοκρίδας και της Φθιώτιδας, όλος ο ελληνικός λαός, πιο δυνατός μπροστά σε όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Για να ανοίξουμε έναν άλλο, πιο φωτεινό δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Είναι στο χέρι μας! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ! Θα τα καταφέρουμε! Γεια σας, με δύναμη και υγεία! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ