ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
Σελ. /24
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα στο Περιστέρι και αύριο στο Αιγάλεω

Ο Θ. Γκιώνης και ο Γ. Πρωτούλης θα μιλήσουν στις εκδηλώσεις, σήμερα και αύριο αντίστοιχα

Με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!» το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι έτοιμο για τα επόμενα ραντεβού του στην Αττική σε χώρους από όπου πέρασε το κεντρικό Φεστιβάλ τα προηγούμενα 50 χρόνια. Ετσι σήμερα Παρασκευή πάει στο Περιστέρι, στο γήπεδο του Αγ. Ιερόθεου, και αύριο Σάββατο πάει στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο αυτών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή, στο Περιστέρι

20.00 Πολιτική συγκέντρωση: Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.00 Μουσικό αφιέρωμα με την «Ορχήστρα των Ονείρων».

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Γαβράς. Ερμηνευτές: Θοδωρής Κυριακόπουλος, Βασιλική Παρασκευοπούλου. Παίζουν: Γιάννης Γαβράς (μπουζούκι), Θέμος Ζαχαράκης (κιθάρα), Γιώργος Πολίτης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Καραμουλάς (κρουστά), Φώτης Richard Κοκαβέσης (τύμπανα).

22.00 Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Συμμετέχει ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

00.00 Γλέντι με τους Otra Rotaband.

Αύριο Σάββατο στο Αιγάλεω

19.30 Παρουσίαση από το «Δια-κρητικό» χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ - «Τραβέρσο». Επιμέλεια: Νίκος Ζαντιώτης.


20.00 Πολιτική συγκέντρωση: Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.00 Ρεμπέτικο Τρίο & Δίδυμο τρέλα!

Συμμετέχουν: Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς), Ιφιγένεια Ιωάννου (κανονάκι, τραγούδι), Δημήτρης Μηταράκης (κιθάρα, τραγούδι), Βασίλης Σκούτας (τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι), Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι).

22.00 Συναυλία με την Μάρθα Φριντζήλα.

23.15 Banda Calda - Παραδοσιακό γλέντι από τη Μακεδονία και την Ηπειρο.

Συμμετέχουν: Νίκος Αρμάγος (κλαρίνο), Πάνος Γουρνάκης (κρουστά), Γιώργος Δάρης (τρομπέτα), Σωτήρης Ντζιαβός (τραγούδι), Μάρκος Τζιούκαλιας (τρομπέτα), Γιώργος Τσίγγανας (τρομπόνι), Aydin Ciracioglu (ακορντεόν), Fausto Sierakowski (σαξόφωνο).

00.30 «Γιορτή» - Ενα ταξίδι στο Αιγαίο και τη Μικρά Ασία.

Συμμετέχουν: Μαρία Αναματερού (τραγούδι), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Γιαννούλης Μαργώνης (κιθάρα), Θεολόγος Μιχελλής (βιολί, μουσική επιμέλεια), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), Νίκος Τσιατσούλης (κρουστά).


Εκδηλώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις

Οι εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» απλώνονται σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα και το πρόγραμμά τους αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή

-- Σέρρες, στο Κεντρικό Πάρκο (Δορυλαίου) στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ομιλία από τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Καρότα στο Ψυγείο».
  • Λαϊκό αφιέρωμα από τους Σερραίους καλλιτέχνες Γιάννη Δέντσα, Εύα Σοφιάδου, Δημήτρη Ψαρρά.
  • Συναυλία από το νεανικό ρέγκε - σκα συγκρότημα Bailemos.

Στον χώρο θα υπάρχουν φοιτητικό και μαθητικό στέκι, χώρος του «κόκκινου Αερόστατου», γωνιά για την 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Ξάνθη, στο Πάρκο Λιμνίου στις 8.30 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Πολιτική ομιλία από τον Φρίξο Μπρούσγο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».
  • Λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι με το «Σχήμα του Πλατάνου».

Στον χώρο θα λειτουργούν: Escape room με θέμα «Γνώρισε τον επαναστάτη που κρύβεις μέσα σου!», κουίζ «Τριπλές πανελλαδικές: Μάντεψε ποιος και πώς θα τους εμποδίσει!» και αθλητικές δραστηριότητες όπως badminton, τοξοβολία και mini ping pong. Επίσης, γωνιά αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, γωνιά αστρο-παρατήρησης με τηλεσκόπιο, έκθεση με θέμα «"Πράσινη ανάπτυξη" για το κεφάλαιο - μαύρα σχέδια για τον λαό, της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης» και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Σήμερα και αύριο στη Χαλκίδα

Διήμερες εκδηλώσεις διοργανώνονται στη Χαλκίδα, στο Πάρκο Λαού, με ώρα έναρξης και τις δυο μέρες στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα:

  • Σήμερα Παρασκευή

8.30 μ.μ.: Εκδήλωση - συζήτηση «Σπάμε τον φαύλο κύκλο της βίας, βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας». Θα μιλήσουν η Μαρίνα Λαβράνου, δικηγόρος, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Ελένη Αλλαγιάννη, κοινωνική λειτουργός.

10 μ.μ.: Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα Frayed Temper.

11 μ.μ.: Παραδοσιακό γλέντι με τους «Μαντάρα».

Επίσης, στον Παιδότοπο, παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος, το καταραμένο φίδι και ο Σκαρίμπας», από τον καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Ντούμπα.

  • Αύριο Σάββατο

8.30 μ.μ.: Πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

9.30 μ.μ.: Συναυλία με τους ΜΕΝΙΑΝ.

10.30 μ.μ.: Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τους Διονύση Τσακνή, «Κίτρινα Ποδήλατα» και Μιρέλα Πάχου.

Στον Παιδότοπο, παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Οι παπουτσωμένοι δράκοι», με αφήγηση από την συγγραφέα, Ελένη Κίλιμπα, συνοδεία της μουσικής του Βαγγέλη Φουντάνα.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί επίσης έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Αύριο Σάββατο

-- Καρδίτσα, στο Αθλητικό Πάρκο στις 8 μ.μ. Περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από την Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Καρδίτσας της ΚΝΕ Αγγελική Μάνου και ομιλία από τον Νίκο Τέγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Συναυλία με τους Prophetis mortui και See#. Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ με τους: Γιώργο Καραδήμο (κιθάρα), Ναπολέων Μουλιάκο (μπουζούκι), Αγγελο Παλαπέλα (πλήκτρα), Ρίτσα Πέτσα (φωνή), Αρη Φαλιάγκα (φωνή). Μεγάλη συναυλία με τους Ρίτα Αντωνοπούλου & «Ρεβάνς» και λαϊκό γλέντι.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν Μαθητικό Στέκι, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου».

-- Κατερίνη, στο σιντριβάνι του πάρκου στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με νεανικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με τους Γιαγκίνηδες.

-- Βέροια, στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιώργο Καψάλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με νεανικά συγκροτήματα και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα «Το Λαϊκόν».


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο επίκεντρο η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ την Τετάρτη 26 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης «Στρεμπενιώτη» στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Οι δραστηριότητες του Αθλητικού Camp αποτέλεσαν αφορμή να αναδειχθούν για άλλη μια φορά η θέση και η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για δωρεάν και ποιοτική πρόσβαση στον αθλητισμό ως ανάγκη και δικαίωμα του λαού και της νεολαίας, κόντρα στη σημερινή εμπορευματοποίησή του. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Camp λειτούργησε spot ενημέρωσης και συζήτησης για τη σημασία της ενίσχυσης της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για ζωή με διέξοδο την ενεργητική, συλλογική, αγωνιστική στάση, σε σύγκρουση με την παθητικότητα, την απογοήτευση, τη φυγή που καλλιεργεί το σημερινό σύστημα, καθώς και για τη δυνατότητα συμβολής του αθλητισμού σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε γνωριμία και επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων, σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και σωματεία της πόλης. Επίσης, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. ανδρών και γυναικών στον χώρο του γηπέδου. Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των τριών πρώτων δρομέων.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μέλη της ΚΝΕ επισκέφτηκαν τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και του ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και μέλη των προγραμμάτων, ενημερώθηκαν για την κατάσταση σε αυτά, μετέφεραν για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.


Η ΚΝΕ ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους στο Camp τους συλλόγους: Αθλητικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωάννης Παπάφης», Τμήμα Πυγμαχίας (Papafis Boxing Club). Ενωση Τζούντο - Judo Tokei Maru. ΑΣ Νεάπολης «Μακεδονική Δύναμη» - Τae Kwon Do.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ