Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο επίκεντρο η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ την Τετάρτη 26 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης «Στρεμπενιώτη» στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Οι δραστηριότητες του Αθλητικού Camp αποτέλεσαν αφορμή να αναδειχθούν για άλλη μια φορά η θέση και η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για δωρεάν και ποιοτική πρόσβαση στον αθλητισμό ως ανάγκη και δικαίωμα του λαού και της νεολαίας, κόντρα στη σημερινή εμπορευματοποίησή του. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Camp λειτούργησε spot ενημέρωσης και συζήτησης για τη σημασία της ενίσχυσης της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για ζωή με διέξοδο την ενεργητική, συλλογική, αγωνιστική στάση, σε σύγκρουση με την παθητικότητα, την απογοήτευση, τη φυγή που καλλιεργεί το σημερινό σύστημα, καθώς και για τη δυνατότητα συμβολής του αθλητισμού σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε γνωριμία και επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων, σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και σωματεία της πόλης. Επίσης, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. ανδρών και γυναικών στον χώρο του γηπέδου. Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των τριών πρώτων δρομέων.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μέλη της ΚΝΕ επισκέφτηκαν τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και του ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και μέλη των προγραμμάτων, ενημερώθηκαν για την κατάσταση σε αυτά, μετέφεραν για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.


Η ΚΝΕ ευχαριστεί για τη συμμετοχή τους στο Camp τους συλλόγους: Αθλητικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωάννης Παπάφης», Τμήμα Πυγμαχίας (Papafis Boxing Club). Ενωση Τζούντο - Judo Tokei Maru. ΑΣ Νεάπολης «Μακεδονική Δύναμη» - Τae Kwon Do.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ