Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Κάτω τα χέρια από τα πτυχία και τις σπουδές μας»

Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων, χτες, έξω από τη Βουλή

«Οχι στη Σύμβαση της Λισαβόνας!» - «Κάτω τα χέρια από τα πτυχία και τις σπουδές μας», ήταν η απάντηση που έδιναν οι φοιτητές την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής εξελισσόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που κυρώνει τη Σύμβαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα και δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσιες, πραγματικά δωρεάν και σύγχρονες σπουδές, τόνισαν.

Στην «καρδιά» της εξεταστικής, κατά την οποία η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο με διαδικασίες fast track, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, για να δηλώσουν ακόμα μια φορά ότι η υποβάθμιση των πτυχίων και η εμπορευματοποίηση του δικαιώματος στη μόρφωση τους βρίσκουν απέναντι. Συνεχίζοντας τους μεγάλους αγώνες των προηγούμενων μηνών, όπου μίλησε η πλειοψηφία απορρίπτοντας τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς.

Οι φοιτητές με συνθήματα όπως «Το μέλλον μας δεν είναι φτώχεια και ανεργία, κάτω τα χέρια από τα πτυχία», «Θέλουμε πτυχία για να έχουμε δουλειά και όχι να βγάζουν κέρδη τα ιδιωτικά», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», έστειλαν το μήνυμά τους και παράλληλα ενημέρωναν για το περιεχόμενο και τις συνέπειες του νομοσχεδίου, που προβλέπει αυτοματοποιημένες διαδικασίες αναγνώρισης προσόντων, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων.


«Οποτε η κυβέρνηση φέρνει αντιδραστικά μέτρα οι φοιτητές θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή τους. Για εμάς το πραγματικά σύγχρονο δεν είναι να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να σπουδάζουμε, αλλά οι πραγματικά σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν σπουδές», δήλωναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ