ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούνη 2024 - Κυριακή 30 Ιούνη 2024
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΤΙΚΗ
Συσκέψεις Οργανώσεων του ΚΚΕ

Συσκέψεις με θέμα την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες εξελίξεις πραγματοποιούν Οργανώσεις του Κόμματος στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 2 Ιούλη

-- Στις 8 μ.μ. οι Οργανώσεις Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας καλούν στο Πνευματικό Κέντρο (Νικ. Τρύπια 45, Ν. Φιλαδέλφεια). Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.

Την Τετάρτη 3 Ιούλη

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Κέντρου Περιστερίου - Αγίας Τριάδας, καλεί στο cafe «Guapo Coffee and Food» (Τζων Κέννεντυ & Κρέσνας 82, πεζόδρομος γηπέδου Ατρόμητου). Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Κέντρου Ιλίου καλεί στο «Alsos Cafe» (Αχιλλέως 73). Θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος.

-- Στις 8 μ.μ. οι ΚΟ Πετρούπολης καλούν στην πλατεία 8ης Μάρτη (κάτω από το «Apolis»). Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟ Κάτω Ιλίου καλεί στο μεζεδοπωλείο «Το λαϊκό» (Ξυλοκάστρου 6). Θα μιλήσει η Νίκη Χρονοπούλου, στέλεχος του Κόμματος και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.

Την Πέμπτη 4 Ιούλη

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Νεάπολης Ν. Ιωνίας καλεί στο ψητοπωλείο «Πετράν» (Αγγελου Σικελιανού 34, δίπλα στον Αγιο Ευστάθιο). Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ.

Εγκαίνια γραφείων του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη

-- Την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 8 μ.μ. η ΚΟ Κέντρου Ηλιούπολης καλεί στα εγκαίνια των γραφείων της στη Λ. Ειρήνης 28. Θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Μπουγάς, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής.

Συγχαρητήρια του ΚΚΕ στον Βασίλη Κολοβό για τη βράβευσή του

Το ΚΚΕ συγχαίρει τον σύντροφο Βασίλη Κολοβό για το βραβείο 2ου ανδρικού ρόλου που του απονεμήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, λόγω της εξαιρετικής ερμηνείας του στην ταινία «Εξέλιξη», και του εύχεται να ζήσει πολλές ακόμη αναγνωρίσεις της πολύτιμης εδώ και μισό αιώνα προσφοράς του στην Τέχνη που εξυψώνει τον άνθρωπο.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Την Κυριακή 30 Ιούνη:

-- Στις 8.30 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κεφαλονιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πέντε ΕΑΜίτες πατριώτες, τους οποίους εκτέλεσαν εκεί τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνη του 1944. Θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Στέλιο Μαγαλιό. Πριν από την εκδήλωση θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον ομαδικό τόπο ταφής, στις 8 μ.μ. στην περιοχή Αμμούσα του Ληξουρίου.

-- Στις 11 π.μ. στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) Παρνασσού θα γίνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον κομμουνιστή Γιάννη Αλεξάνδρου (καπετάν Διαμαντή), διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στη Ρούμελη, συνολικά για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Τη διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Ενωση Φίλων Μνήμης Διαμαντή. Θα αναχωρήσουν πούλμαν από Αθήνα την Κυριακή το πρωί. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6972.005.040.

-- Στις 10.30 π.μ. το Παράρτημα Αιτωλικού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με αφορμή τα 80 χρόνια από τη συμπλήρωση της μάχης του σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή του Αιτωλικού, από δυνάμεις του ΕΛΑΣ απέναντι στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Θα γίνει στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στον πρώην σταθμό των τρένων του Αιτωλικού.

Τη Δευτέρα 1 Ιούλη:

-- Στις 8 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, σε συνεργασία με τα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Σουφλί με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την εκτέλεση 8 πατριωτών από τους ναζί κατακτητές στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, σε δημόσια θέα, ως αντίποινα. Θα μιλήσει ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Σταμάτης Γκατζίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

ΠΑΜΕ
Αυτό το Σάββατο το γλέντι από τις πολιτιστικές ομάδες

Το Σάββατο 29 Ιούνη στις 9 μ.μ. η χορωδία και η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ οργανώνουν λαϊκό γλέντι με τραγούδι, χορό και φαγητό, στην Καλλιθέα, στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος «Νίκος Μπελογιάννης» (Λ. Ελ. Βενιζέλου 175). Μουσική στην εκδήλωση θα παίξουν οι «Μερεμέτ Ζυγιά» και το συγκρότημα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του ΠΑΜΕ, από τα μέλη της χορωδίας και της θεατρικής ομάδας.

Λαϊκό γλέντι στην Καλαμάτα

Λαϊκό γλέντι με αφορμή την εκλογική επιτυχία του Κόμματος διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ το Σάββατο 29 Ιούνη, με έναρξη στις 8.30 μ.μ., στο αίθριο της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας (βόρειο τμήμα). Με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό, καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία της περιοχής.

«Η τρελή του Σαγιό» στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Την παράσταση «Η τρελή του Σαγιό», του Ζαν - Ζιροντού, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ την Κυριακή 30 Ιούνη για το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Η παράσταση έχει προσαρμοστεί ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί στον χώρο του «Σπιτιού του Αγωνιστή» ενώ και η διάρκεια που έχει προβλεφθεί είναι πιο σύντομη.

Διόρθωση

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τα εργατικά «ατυχήματα» της τελευταίας βδομάδας είναι 5. Εκ παραδρομής στα «Αποκαλυπτικά» της Παρασκευής 27 Ιούνη (σελ. 24) γράφτηκε ότι ήταν 18.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ