ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συγκέντρωση για να μην περάσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειάς της

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25

Σωματεία και μαζικοί φορείς καλούν σήμερα στις 7.30 μ.μ. σε μεγάλη συγκέντρωση στην Ελευσίνα, στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25, για να μην περάσει η έξωση οικογένειας που μέλος της είναι και η Διονυσία, ΑμεΑ και διακεκριμένη πρωταθλήτρια με μετάλλια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας.

Τη συγκέντρωση στηρίζουν μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, η ΟΒΣΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΞ), η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», ο Σύλλογος ΠΕ Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κεραυνός», η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων και ο Σύλλογος Μανταμαδιωτών Αθήνας «Ο Ταξιάρχης».

Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα χρηματοδότηση για να κατοχυρωθεί το σπίτι στην Διονυσία και την οικογένειά της, απαίτησαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της Ελευσίνας και η ίδια η Διονυσία σε συνάντηση που είχαν χθες με την Μαρίνα Στέφου, γγ Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Θυμίζουμε ότι το σπίτι πλειστηριάστηκε από γνωστό fund για χρέος 20.000 ευρώ σε δάνειο που είχε πάρει η οικογένεια. Μετά τη γενική κατακραυγή και την έκφραση αλληλεγγύης, η κατασκευαστική εταιρεία που πήρε το σπίτι στη διαδικασία του πλειστηριασμού αποδέχτηκε να επιστραφεί το σπίτι στην οικογένεια, αρκεί να της δοθούν τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά του ακινήτου.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν ότι άμεσα χρειάζεται κρατική παρέμβαση ώστε να δοθεί στην κατασκευαστική εταιρεία το χρηματικό ποσό, και υπογράμμισαν ότι είναι αδιανόητο να μην μπορεί το κράτος να εξασφαλίσει τη στέγαση μιας διακεκριμένης αθλήτριας, που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου δήλωσαν ότι θα εξετάσουν όσα είπαν οι εκπρόσωποι των σωματείων και θα τους απαντήσουν μέχρι την Παρασκευή.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οικογένειας με παιδί με 85% αναπηρία, ο οποίος γίνεται σήμερα από την «Intrum». Οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε ενέργειες για να μη γίνει ο πλειστηριασμός (βλ. σχετικό θέμα).

50.000 ευρώ (!) απαιτούσαν τα κοράκια για να σταματήσει πλειστηριασμός

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό
50.000 ευρώ απαιτούσε εκπρόσωπος της εταιρείας «Intrum» από οικογένεια παιδιού με αυτισμό στον Κολωνό για να σταματήσει ο πλειστηριασμός και να γίνει διακανονισμός του χρέους ώστε να μην ξεσπιτωθούν!

Το γεγονός κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, που κάλεσε και σε κινητοποίηση, ενώ μετά τις αντιδράσεις έγινε γνωστό από την παραπάνω εταιρία ότι ο πλειστηριασμός αναστέλλεται.

Το σπίτι είναι πρώτη κατοικία και «μιλάμε για προστασία των ευάλωτων, και παρά και την παρέμβαση του υπουργείου, η εταιρεία ως κράτος εν κράτει προχωρά σε πλειστηριασμό. Δεύτερο, προφασίζεται η εταιρεία ότι το σπίτι είναι πολυτελείας επειδή είναι παλιό νεοκλασικό, δηλαδή να απολογηθεί ο παππούς της οικογένειας που άφησε ένα τέτοιο σπίτι για τα παιδιά του και τα εγγόνια του; 'Η επειδή το σπίτι έχει αξία, λόγω της θέσης του και του χαρακτήρα του, πρέπει να το φάνε τα κοράκια και να μείνει η μικρή Αγάπη με αυτισμό και η οικογένειά της στον δρόμο;», σημείωνε η η ΣΕΑΑΝ, που μετά και την αναστολή του πλειστηριασμού καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα .

Βιάστηκαν να τους αρπάξουν το σπίτι στην Πετρούπολη, για 6.000 ευρώ

Aποτροπιασμό προκαλεί το ιστορικό της αρπαγής του σπιτιού της οικογένειας από την Πετρούπολη, στην οδό Ναϊάδων.

Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε κάνει δήλωση πρόσφατα ο δήμαρχος Πετρούπολης Β. Σίμος, τονίζοντας στα «κοράκια» να μη λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ότι η Πετρούπολη είναι έτοιμη να τους δώσει ένα καλό μάθημα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προκαλεί πραγματικά οργή, αφού η εταιρεία «doValue» ζητούσε 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός και η οικογένεια της έδινε 29.000. Για 6.000 ευρώ βγάλανε το σπίτι στο σφυρί, για να το πάρει μια τουριστική εταιρεία.

Αυτό δε που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο αποτροπιασμό είναι ότι αν έδιναν λίγες μέρες περιθώριο, είναι πιθανό η οικογένεια να έβρισκε το συνολικό ποσό. Τα «κοράκια» όμως βιάστηκαν, ώστε να χαθεί το σπίτι για την οικογένεια.

Σήμερα η οικογένεια απειλείται με έξωση, πράγμα που η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πετρούπολης και ο λαός της πόλης αποκλείεται να επιτρέψουν. Ολη η Πετρούπολη θα υπερασπιστεί το σπίτι στην οδό Ναϊάδων που «νύχτα» το άρπαξαν τα κοράκια, σαν να είναι σπίτι όλων των εργαζομένων, των επαγγελματιών και του λαού της πόλης.

ΜΕΝΙΔΙ
Με την αγωνιστική πίεση αποτράπηκε πλειστηριασμός

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αχαρνών χαιρετίζει τη δράση συναδέλφων και φορέων της πόλης που απέτρεψε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως η πίεση και η αγωνιστική παρέμβαση των μικρών επαγγελματιών, των εργαζομένων, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στις ορέξεις των "κορακιών" των funds που έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών. Τα παραδείγματα της δύναμης του οργανωμένου αγώνα είναι εκατοντάδες και συνεχώς πληθαίνουν, με τελευταία τη νίκη που πέτυχαν τα σωματεία και οι φορείς της πόλης μας απέναντι σε πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας συναδέλφου αυτοαπασχολούμενου, μέλους του Συνδέσμου μας. Επειτα από την πίεση που δέχτηκε η εταιρεία "Cepal" από τα σωματεία και τους φορείς, αλλά και κάτω από την πίεση της επικείμενης κινητοποίησης που θα πραγματοποιούνταν στα γραφεία της εταιρείας (σ.σ. σήμερα), αποφάσισε την αναστολή του πλειστηριασμού. Δεν σταματάμε εδώ. Διεκδικούμε να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων στις οποίες να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».

Και καταλήγει: «Συνάδελφοι, παραμένουμε στις επάλξεις. Οργανωνόμαστε στον σύλλογό μας. Είναι ώρα για ένταση της αντεπίθεσης για την υπεράσπιση κάθε λαϊκού σπιτιού και μικροεπιχείρησης. Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει την απειλή πλειστηριασμών, διακοπών ηλεκτροδότησης, εξώσεων κ.λπ. να έρθει άμεσα σε επαφή με το ΔΣ του ΣΕΒΑ (6974567800, 6980568597)».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ