Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
50.000 ευρώ (!) απαιτούσαν τα κοράκια για να σταματήσει πλειστηριασμός

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό
50.000 ευρώ απαιτούσε εκπρόσωπος της εταιρείας «Intrum» από οικογένεια παιδιού με αυτισμό στον Κολωνό για να σταματήσει ο πλειστηριασμός και να γίνει διακανονισμός του χρέους ώστε να μην ξεσπιτωθούν!

Το γεγονός κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, που κάλεσε και σε κινητοποίηση, ενώ μετά τις αντιδράσεις έγινε γνωστό από την παραπάνω εταιρία ότι ο πλειστηριασμός αναστέλλεται.

Το σπίτι είναι πρώτη κατοικία και «μιλάμε για προστασία των ευάλωτων, και παρά και την παρέμβαση του υπουργείου, η εταιρεία ως κράτος εν κράτει προχωρά σε πλειστηριασμό. Δεύτερο, προφασίζεται η εταιρεία ότι το σπίτι είναι πολυτελείας επειδή είναι παλιό νεοκλασικό, δηλαδή να απολογηθεί ο παππούς της οικογένειας που άφησε ένα τέτοιο σπίτι για τα παιδιά του και τα εγγόνια του; 'Η επειδή το σπίτι έχει αξία, λόγω της θέσης του και του χαρακτήρα του, πρέπει να το φάνε τα κοράκια και να μείνει η μικρή Αγάπη με αυτισμό και η οικογένειά της στον δρόμο;», σημείωνε η η ΣΕΑΑΝ, που μετά και την αναστολή του πλειστηριασμού καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα .

Βιάστηκαν να τους αρπάξουν το σπίτι στην Πετρούπολη, για 6.000 ευρώ

Aποτροπιασμό προκαλεί το ιστορικό της αρπαγής του σπιτιού της οικογένειας από την Πετρούπολη, στην οδό Ναϊάδων.

Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε κάνει δήλωση πρόσφατα ο δήμαρχος Πετρούπολης Β. Σίμος, τονίζοντας στα «κοράκια» να μη λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ότι η Πετρούπολη είναι έτοιμη να τους δώσει ένα καλό μάθημα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση προκαλεί πραγματικά οργή, αφού η εταιρεία «doValue» ζητούσε 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός και η οικογένεια της έδινε 29.000. Για 6.000 ευρώ βγάλανε το σπίτι στο σφυρί, για να το πάρει μια τουριστική εταιρεία.

Αυτό δε που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο αποτροπιασμό είναι ότι αν έδιναν λίγες μέρες περιθώριο, είναι πιθανό η οικογένεια να έβρισκε το συνολικό ποσό. Τα «κοράκια» όμως βιάστηκαν, ώστε να χαθεί το σπίτι για την οικογένεια.

Σήμερα η οικογένεια απειλείται με έξωση, πράγμα που η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πετρούπολης και ο λαός της πόλης αποκλείεται να επιτρέψουν. Ολη η Πετρούπολη θα υπερασπιστεί το σπίτι στην οδό Ναϊάδων που «νύχτα» το άρπαξαν τα κοράκια, σαν να είναι σπίτι όλων των εργαζομένων, των επαγγελματιών και του λαού της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ