Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Το Ισραήλ κλιμακώνει το μακελειό, βομβαρδίζοντας σχολεία και εκτοπίζοντας χιλιάδες ακόμα

Ο κατοχικός στρατός δίνει εντολές εκκένωσης και μετά χτυπά τα μέρη όπου αναζητούν καταφύγιο οι εκτοπισμένοι! | Αναφορές για δεκάδες θύματα χτες το βράδυ στη Χαν Γιούνις, όπου χτυπήθηκε ξανά σχολείο

Μικρά παιδιά περιμένουν νοσηλεία στα πατώματα γκρεμισμένων νοσοκομείων

Copyright 2023, The Associated

Μικρά παιδιά περιμένουν νοσηλεία στα πατώματα γκρεμισμένων νοσοκομείων
Το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει το σχέδιο εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού, σκορπώντας τον όλεθρο στη Λωρίδα της Γάζας με τις πλάτες των συμμάχων του, με πρώτες τις ΗΠΑ. Από χτες το ξημέρωμα προχωρά σε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, εκδίδοντας εντολές εκκένωσης των εκτοπισμένων σε περιοχές που μετά γίνονται στόχος χτυπημάτων, εξακολουθώντας να βομβαρδίζει ξανά και ξανά σχολεία, με το επιχείρημα ότι στεγάζουν «τρομοκρατικές υποδομές»...

Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σημειώθηκε νέος βομβαρδισμός σε «δομές σχολείου» και πάλι στη Νουσεϊράτ (στα κεντρικά της Λωρίδας).

Χτες το βράδυ αναφέρθηκε νέος βομβαρδισμός σχολείου, του al-Awda, στην πόλη Abasan al-Kabira, ανατολικά της Χαν Γιούνις, όπου - μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - πληροφορίες έκαναν λόγο για 29 νεκρούς, κυρίως παιδιά και μητέρες, που συνήθως βρίσκουν καταφύγιο σε τέτοιους χώρους, οι οποίοι θεωρούνται πιο ασφαλείς. Ο αριθμός των θυμάτων όμως φαινόταν ότι θα αυξάνεται όσο περνούσε η ώρα.

Ηταν η τέταρτη κατά σειρά επίθεση τα τελευταία 24ωρα, με τον κατοχικό στρατό να επαναλαμβάνει προκλητικά τα περί στοχοποίησης «πολλών τρομοκρατών» και χρήσης της τοποθεσίας «για να κρύβονται όπλα και ως επιχειρησιακή υποδομή», αλλά και να αναφέρει ότι έλαβε ...«πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών αμάχων».

Θύματα γεμίζουν ακόμα και σχολεία (φωτ. από Νουσεϊράτ) που βομβαρδίζονταν και εκτοπισμένοι αναζητούν καταφύγιο εκεί...

Copyright 2024, The Associated

Θύματα γεμίζουν ακόμα και σχολεία (φωτ. από Νουσεϊράτ) που βομβαρδίζονταν και εκτοπισμένοι αναζητούν καταφύγιο εκεί...
Μόνο νωρίς το μεσημέρι ο απολογισμός αραβικών και παλαιστινιακών ΜΜΕ από τις φονικές επιδρομές του κατοχικού στρατού ήταν 50 νεκροί και άλλοι 130 τραυματίες.

Σταματημό δεν έχουν ούτε οι βομβαρδισμοί προσφυγικών καταυλισμών, όπως αυτή στον καταυλισμό Μπουρέιτζ, όπου μόνο χτες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι, μεταξύ τους 5 παιδιά που - όπως μετέδιδαν τοπικά ΜΜΕ - εκείνη την ώρα έπαιζαν στον δρόμο...

ΟΗΕ: Το Ισραήλ βομβαρδίζει εκεί που καλεί τους αμάχους να απομακρυνθούν

Η κατάσταση είναι τέτοια που και το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε χτες σε ανακοίνωσή του «σοκαρισμένο από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός ζήτησε εκ νέου από κατοίκους της Πόλης της Γάζας, πολλοί από τους οποίους ήδη έχουν επανειλημμένα εκτοπιστεί με τη βία, να κατευθυνθούν προς περιοχές όπου διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις και όπου άμαχοι εξακολουθούν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «την ίδια ώρα που εξέδιδε αυτή την εντολή εκκένωσης, ο στρατός ενέτεινε τα πλήγματά του νότια και δυτικά της Πόλης της Γάζας, στοχοποιώντας τις ίδιες περιοχές προς τις οποίες ζητούσε να καταφύγουν»...

Ο δε ισραηλινός στρατός αναφέρθηκε σε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που συνεχιζόταν, με βάση «πληροφορίες που κάνουν λόγο για παρουσία τρομοκρατικών υποδομών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στην περιοχή», διαπιστώνοντας ως αποτέλεσμα αυτών την «εξουδετέρωση δεκάδων τρομοκρατών» και τον «εντοπισμό πολλών όπλων».

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου από το Αμμάν της Ιορδανίας, ο γενικός επίτροπος της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), Philippe Lazzarini, παρέθεσε στοιχεία που αποκαλύπτουν τις διαστάσεις του εγκλήματος που κλιμακώνει το Ισραήλ:

  • Τουλάχιστον 10 παιδιά ακρωτηριάζονται κάθε μέρα στη Γάζα!
  • Τα ασυνόδευτα παιδιά αγγίζουν πλέον τις 17.000.
  • Τα μισά σχολεία της Υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Γάζα έχουν βομβαρδιστεί, παρόλο που οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τις συντεταγμένες, που είναι γνωστές σε όλους.
  • Περισσότεροι από 600.000 μαθητές στη Γάζα ζουν μέσα στην καταστροφή, χωρίς καμία εκπαίδευση...

Από τη μεριά της η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι έκλεισε όλους της τους σταθμούς διάσωσης και τις κλινικές στην Πόλη της Γάζας, λόγω των επιχειρήσεων των IDF.

Σύμφωνα με τον χτεσινό απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, από την έναρξη του πολέμου στις 7/10/2023 τα θύματα έχουν φτάσει τις 38.243 και τουλάχιστον άλλοι 88.033 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας»

Την ίδια στιγμή, εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ «για τα δικαιώματα του ανθρώπου» κατηγόρησαν το Ισραήλ για «σκόπιμη και στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού», που «είναι μια μορφή γενοκτονίας και προκαλεί λιμό σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρόσφατο θάνατο τριών παιδιών «από υποσιτισμό και έλλειψη πρόσβασης σε επαρκή υγειονομική φροντίδα».

Αντιδρώντας, η αποστολή του Ισραήλ στον ΟΗΕ ανέφερε ότι «είναι συνηθισμένη» η «παραπληροφόρηση» και ότι τέτοιες εκτιμήσεις «προστατεύουν την τρομοκρατική οργάνωση από τον έλεγχο».

Ολα αυτά ενώ το δίκτυο «Quds News Network» μετέδωσε ότι στις ισραηλινές φυλακές παραμένουν τουλάχιστον 9.700 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους 79 γυναίκες και 250 παιδιά), στους οποίους περιλαμβάνονται και 3.380 άτομα που τελούν υπό «διοικητική κράτηση», που σημαίνει ότι δεν τους έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Στο μεταξύ, η οικογένεια της Ισραηλινής ομήρου Ντανιέλα Γκιλμπόα επέτρεψε να προβληθεί ολόκληρο το βίντεο που τμήμα του είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Γενάρη η Χαμάς. Σε αυτό η 19χρονη στρατιώτης, που αιχμαλωτίστηκε από τη βάση Ναχάλ Οζ στις 7/10/2023, λέει ότι το μέρος όπου κρατείται δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς και ότι της λείπει η οικογένειά της, ενώ κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την ίδια και άλλους ομήρους.

Νεκρός 13χρονος «τρομοκράτης» που πέταγε πέτρες

Αλλά και στη Δυτική Οχθη η κατοχική αγριότητα συνεχίζεται αμείωτη. Χτες ο 13χρονος Ghassan Gharib Zahran υπέκυψε στα τραύματά του από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην πόλη Deir Abu Mash'al, στην επαρχία της Ραμάλα.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο «Wafa», επικαλούμενο το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά στο στομάχι του μετά από ενέδρα που έστησαν σε δρόμο δίπλα στον οικισμό κατοχικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πλήθους παιδιών, και υπέκυψε στα τραύματά του πριν προλάβει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο θάνατος του 13χρονου ανέβασε τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Οχθη από τις 7/10/2023 σε 572, εκ των οποίων οι 137 είναι παιδιά. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι «τρομοκράτες» πέταγαν πέτρες σε ισραηλινά οχήματα και οι δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο απάντησαν πυροβολώντας...

Κατοχικές δυνάμεις με βαριά οχήματα και μπουλντόζες εισέβαλαν όμως και στην Τουλκαρέμ τα ξημερώματα της Τρίτης, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σπίτια, ενώ drones πετούσαν σε χαμηλό ύψος. Στρατιώτες απέκλεισαν κρίσιμους κόμβους της πόλης, εμποδίζοντας την πρόσβαση ακόμα και σε νοσοκομεία, όπως το Al-Isra και το Thabet Thabet. Ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολίστηκαν σε διάφορα κτίρια, ενώ όλα έδειχναν ότι ετοιμαζόταν εισβολή και στον προσφυγικό καταυλισμό Nour Shams, όπου κατευθύνονταν βαριά στρατιωτικά οχήματα.

Στο χωριό Ουμ Σάφα, κατοχικές δυνάμεις κατέλαβαν τριώροφο σπίτι με το επιχείρημα ότι ο ιδιοκτήτης του συνδεόταν με «τρομοκράτες», ενώ τα ξημερώματα είχαν ισοπεδωθεί τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών με ελιές και σταφύλια...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στο Ισραήλ ενώ συνεχίζεται το μακελειό σε Γάζα - Δυτ. Οχθη (2024-09-03 00:00:00.0)
Με δολοφονικές επιθέσεις, πείνα και ισοπέδωση κλιμακώνεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού (2024-03-23 00:00:00.0)
Επιχείρηση εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού με τις βόμβες και την πείνα (2024-02-22 00:00:00.0)
Εντείνεται η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα - Σφαγή εκατοντάδων Παλαιστινίων σε προσφυγικό καταυλισμό (2023-11-01 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την κατοχική βία κατά των Παλαιστινίων (2016-02-13 00:00:00.0)
Δολοφονία 13χρονου εφήβου από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις (2014-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ