Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΧΙΟΣ
Αναζωπύρωση στην προηγούμενη πυρκαγιά

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε χτες σε δασική περιοχή στη Σιδηρούντα της Χίου, όπου την προηγούμενη βδομάδα είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα και από τότε γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και των λίγων και εξαντλημένων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε σχετικό σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ σημειώνει πως η νέα αναζωπύρωση στη Σιδηρούντα έρχεται «να αποτελειώσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα», απαιτώντας «εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης, στελέχωση της Πυροσβεστικής σε μέσα και προσωπικό».

«Οι πυροσβέστες δεν είναι υπεράνθρωποι, αλλά εργαζόμενοι άνθρωποι», τονίζει, επισημαίνοντας ότι πολλοί «έκλεισαν 48ωρο στην κατάσβεση της τελευταίας φωτιάς, άυπνοι και με τραυματισμούς από την πρώτη μέρα. Ποιος θα πάρει την ευθύνη στο διάστημα που απομένει, αλλά και ύστερα από αυτό, για τους κινδύνους της τραγικής υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής; Ποιος θα πάρει την ευθύνη για νέες εντολές εξάντλησης, όπως την τελευταία φορά για 48ωρη συνεχόμενη παρουσία στο πεδίο;».

Ως εκ τούτου, η ΤΕ Χίου αναδεικνύει την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στελέχωσης σε όλα τα επίπεδα, καθώς «δεν μπορεί να κινδυνεύουν λόγω των εγκληματικών ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό, ούτε μπορεί κάθε τόσο να μετράμε στρέμματα στάχτης».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και η πρόληψη, που είναι ανύπαρκτη, «δεν είναι κόστος και πολυτέλεια, όπως τα λογαριάζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, αλλά ανάγκη!».

Φωτιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο νησί της Υδρας ξέσπασε χτες το πρωί.

Στο σημείο έσπευσαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από το εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Υδρας και ένα ελικόπτερο, ενώ μετέβαιναν ακτοπλοϊκώς 4 πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας.

Υπενθυμίζεται ότι και τις προηγούμενες μέρες είχε σημειωθεί πυρκαγιά στο ίδιο σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ