Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟικά σχέδια

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, αρμόδιου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, και του υπουργού Αμυνας, Ν. Δένδια, στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ/EU - OHQ) με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα, από όπου ασκείται η διοίκηση της ευρωενωσιακής ναυτικής επιχείρησης «Aspides», η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

«Η συνέχιση της επιχείρησης "ΑΣΠΙΔΕΣ" και η παραμονή της φρεγάτας "Ψαρά" στην Ερυθρά Θάλασσα κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει τώρα! Τα επικίνδυνα περιστατικά στα οποία ενεπλάκη η φρεγάτα "Υδρα" το προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώνουν τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον λαό μας η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων. Κανένα "εθνικό συμφέρον" δεν υπηρετεί η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρωενωσιακή επιχείρηση "Aspides", χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι αυτά του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καθώς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, για να συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Ο λαός μας πληρώνει πολύ ακριβά το μάρμαρο της εμπλοκής με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με το μισό εκατομμύριο την ημέρα που δίνεται για την αποστολή της φρεγάτας "Ψαρά", με τους πολεμικούς προϋπολογισμούς που ετοιμάζονται σε επίπεδο ΕΕ.

Ο λαός της περιοχής μέσα από τους μαζικούς φορείς χρειάζεται να καταγγείλει τη μετατροπή της Λάρισας και της Θεσσαλίας σε πολεμικό ορμητήριο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Με τον αγώνα του, και με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, έχει τη δύναμη να επιβάλει την απεμπλοκή της χώρας από τα εγκληματικά ΝΑΤΟικά σχέδια, την επιστροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση - μαζική εξόρμηση στη Σαλαμίνα(2024-06-20 00:00:00.0)
Στο «στόμα του λύκου» τα «Ψαρά»(2024-06-20 00:00:00.0)
Σχέδια και αποστολές όπου Γης για ΝΑΤΟ και κεφάλαιο(2024-06-19 00:00:00.0)
Στις «επικίνδυνες περιοχές» για τα συμφέροντα του «μεγαλύτερου στόλου»(2024-02-23 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» στην επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα(2024-02-20 00:00:00.0)
«Απόλυτη προτεραιότητα» η εμπλοκή στην Ερυθρά(2024-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ