Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση - μαζική εξόρμηση στη Σαλαμίνα

Παρέμβαση - μαζική εξόρμηση πραγματοποίησε το ΚΚΕ χθες το απόγευμα στα Παλούκια, στη Σαλαμίνα, από τον Ναύσταθμο της οποίας απέπλευσε το πρωί άλλη μια ελληνική φρεγάτα, τα «Ψαρά», με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «Aspides».

Με σημαίες στα χεριά, μέλη και φίλοι του Κόμματος διακίνησαν πλατιά σε κατοίκους και εργαζόμενους τη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, ενώ την εκφωνούσαν και από μεγάφωνα στους δρόμους της πόλης. «Καμία φρεγάτα εκτός συνόρων - Καμία εμπλοκή στο μακελειό», έγραφε το πανό. Δυνατά αντήχησαν και συνθήματα όπως «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και φυσικά στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού, αφού «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

Παρευρέθηκαν επίσης απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η φρεγάτα «Ψαρά» πάει σε πολεμική επιχείρηση, τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ανέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ) και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ζητάμε να επιστρέψει πίσω η φρεγάτα "Ψαρά". Να μην εμπλακεί περαιτέρω η χώρα στον πόλεμο που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή από το κράτος - δολοφόνο και τρομοκράτη σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που σφαγιάζει εδώ και μήνες, εδώ και 76 χρόνια έναν λαό, τον Παλαιστινιακό λαό. Καμία εμπλοκή λοιπόν στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού. Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα "Ψαρά" πίσω, να μην αποσταλεί νέα φρεγάτα, να σταματήσει η 12μηνη επιχείρηση "Aspides", η πρώτη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ, να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων. Καμία συμμετοχή στην Ερυθρά Θάλασσα, καμία συμμετοχή στις "Aspides", να επιστρέψουν όλες οι αποστολές που βρίσκονται σήμερα εκτός συνόρων στην Ελλάδα, κανένας στρατιωτικός, κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή, και να πάρουν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα το πραγματικό μήνυμα που ο λαός βροντοφωνάζει: Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Στην εξόρμηση που ακολούθησε, τα μέλη του Κόμματος ανέδειξαν τους μεγάλους κινδύνους όπου εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον λαό μας η πολιτική της κυβέρνησης, με τη συναίνεση και των άλλων αστικών κομμάτων.

Οπως επιβεβαιώθηκε και από τη συζήτηση, μεγαλώνει η ανησυχία σε πολύ κόσμο που συναισθάνεται - εκτός των άλλων - ότι και η συγκεκριμένη περιοχή και ολόκληρη η χώρα γίνεται στόχος αντιποίνων.

Εξίσου διάχυτη ήταν η συμφωνία στο απαράδεκτο γεγονός ότι ενώ από τη μία δεν υπάρχουν τάχα λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες, από την άλλη η παραπάνω αποστολή στοιχίζει μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα.

Κάλεσαν στην ενίσχυση του αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, και να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση για την άμεση επιστροφή της φρεγάτας «Ψαρά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ