ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Βλέψεις για βάθρο από την Ελίνα Τζένγκο

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού, κάνοντας φετινό ρεκόρ / Πάλεψε η Κ. Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ

Η πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού της Ελίνας Τζένγκο με βλέψεις μεταλλίου και η 9η θέση που κατέλαβε η Κατερίνα Στεφανίδη στον αντίστοιχο του επί κοντώ ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στον στίβο, τη χτεσινή μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με βλέψεις για μετάλλιο

Η Ελίνα Τζένγκο στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στα προκριματικά του ακοντισμού καθώς με καλύτερη βολή την τρίτη της, στα 63,02 μ., κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στον πρώτο Ολυμπιακό τελικό στη μέχρι τώρα καριέρα της. Η επίδοση της Ελληνίδας αθλήτριας αποτελεί φετινό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το μέχρι τώρα που ήταν 61,79 μ. Πέτυχε δε την 5η καλύτερη επίδοση από τις 12 αθλήτριες που προκρίθηκαν στον τελικό, κάτι που ενισχύει τις προσδοκίες για μια διάκριση βάθρου. Ειδικά από τη στιγμή που η νεαρή αθλήτρια έδειξε στα προκριματικά πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, αν και ξεκίνησε χλιαρά στο προκριματικό γύρο, με 52,02 μ., ωστόσο στη συνέχεια βελτιώθηκε κατά πολύ ανεβάζοντας τις επιδόσεις, με τη δεύτερη βολή της να είναι στα 61,09 μ. που την έβαλε στη 12άδα του τελικού και με την τρίτη να σπάει το ατομικό της ρεκόρ, ξεπερνώντας αρκετά το όριο για τον τελικό των 62 μ. Ο τελικός του ακοντισμού των γυναικών θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/8 (21.30).

Στην 9η θέση η Κατερίνα Στεφανίδη

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Ελίνα Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού

Eurokinissi

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Ελίνα Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού
Σε έναν αρκετά ιδιαίτερο τελικό του επί κοντώ, με συμμετοχή 19 αθλητριών, η Κατερίνα Στεφανίδη πάλεψε για το καλύτερο δυνατόν μένοντας τελικά στην 9η θέση με καλύτερο άλμα στα 4,70 μ., ενώ απέτυχε να ξεπεράσει τα 4,80. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας χρειάστηκε να ξεπεράσει και τις μεγάλες δυσκολίες του αγώνα, όπως οι σημαντικές καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση των προσπαθειών. Χαρακτηριστικό είναι πως ο χρόνος ανάμεσα στο 2ο και στο 3ο άλμα της άγγιξε τα 45 λεπτά. Η Στεφανίδη ξεπέρασε αρχικά με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,40 μ., ενώ στη συνέχεια είχε δυο επιτυχημένα άλματα στα 4,60 και 4,70 μ., ωστόσο στη συνέχεια έδειξε πως δεν μπορούσε τα 4,80 μ. Οσον αφορά τις θέσεις του βάθρου, που κρίθηκαν μετά από έναν αγώνα που κράτησε κοντά στις 4 ώρες, η Αυστραλέζα Κένεντι με 4,90 μ. πήρε το χρυσό, ενώ ασημένια ήταν η Αμερικανίδα Μουν με 4,85 μ. και χάλκινη η Καναδή Νιούμαν επίσης με 4,85 αλλά με χειρότερες προσπάθειες από την Αμερικανίδα.

Ξενύχτι για τον Μ. Τεντόγλου στο Ολυμπιακό Χωριό

Την ικανοποίησή του για τη νέα επιτυχία εξέφρασε ο προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Γιώργος Πομάσκι κατά τη διάρκεια του τελικού του μήκους

Eurokinissi

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Γιώργος Πομάσκι κατά τη διάρκεια του τελικού του μήκους
Θερμής υποδοχής από τα μέλη της ελληνικής αποστολής έτυχε κατά την επιστροφή του στο Ολυμπιακό Χωριό ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατάφερε στο Παρίσι να κρατήσει τον τίτλο στο αγώνισμα παίρνοντας την πρωτιά με καλύτερο άλμα στα 8,48 μ., μετά την αντίστοιχη επιτυχία στη διοργάνωση του Τόκιο το 2021. Χτες έγινε η επίσημη απονομή των μεταλλίων στους νικητές του αγωνίσματος, με τον Μίλτο Τεντόγλου να φορά το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ το ασημένιο και τον Ιταλό Φουρλάνι το χάλκινο.

Την Τρίτη το βράδυ τα μέλη της ελληνικής ομάδας ξενύχτισαν για να υποδεχθούν με χειροκροτήματα και αγκαλιές τον Ελληνα πρωταθλητή, ο οποίος συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο αγώνισμα. Ανάμεσα σε αυτούς που υποδέχθηκαν τον Τεντόγλου βρισκόταν και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος λίγο πριν είχε επιστρέψει από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στο άλμα επί κοντώ. Το «παρών» επίσης έδωσαν οι σφυροβόλοι Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης, καθώς επίσης και η άλτρια Τατιάνα Γκούσιν που ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν τον αθλητή. Εκτός των αθλητών παρόντες ήταν τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ καθώς και οι προπονητές. Ο Τεντόγλου δέχτηκε τη θερμή αγκαλιά του προπονητή του, Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε παρακολουθήσει τη νέα επιτυχία του αθλητή του από τις εξέδρες του σταδίου «Σταν ντε Φρανς» στο Παρίσι.

«Ηθελα το κάτι παραπάνω»

Στις δηλώσεις του μετά τη νέα χρυσή επιτυχία ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίστηκε χαρούμενος για την πρωτιά και το μετάλλιο, ωστόσο φρόντισε να επισημάνει πως ο ίδιος θα ήθελε κάτι περισσότερο ως επίδοση από τα 8,48 μ., που πάντως χαρακτήρισε από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας του. Ας σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή αποτελεί την καλύτερη στο μήκος παγκοσμίως τη φετινή σεζόν, μέχρι στιγμής. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι παραδέχθηκε ότι τόσο ο Ιταλός Φουρλάνι που ξεκίνησε με 8,34 μ. όσο και η σταθερή αξία του έτερου βασικού αντιπάλου του, Τζαμαϊκανού Πίνοκ, του έβαλαν πίεση στις δικές του προσπάθειες και γι' αυτό έδειξε να είναι πιο προσεκτικός στις προσπάθειές του.

Ικανοποιημένος ο Γιώργος Πομάσκι

Την ικανοποίηση για τη νέα επιτυχία εξέφρασε ο Γιώργος Πομάσκι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, χτες το πρωί. Ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών στα κάθετα άλματα του στίβου εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του αθλητή και την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου. Επισημαίνοντας επίσης ότι ο Μ. Τεντόγλου είναι ένας ταγμένος αθλητής, άψογος στη δουλειά και την προπόνησή του, είναι προσηλωμένος στην πορεία του και αυτό του δίνει την ευκαιρία για μακριά και μεγάλη καριέρα.

ΠΟΛΟ
Σοκ στο φινάλε για την Εθνική ανδρών

Εκτός ημιτελικών και μεταλλίων η ελληνική ομάδα μετά την ήττα από τη Σερβία

Με δραματικό τρόπο στο φινάλε του χτεσινού αγώνα με τη Σερβία για τα προημιτελικά χάθηκε η πρόκριση στην τετράδα του τουρνουά πόλο για την Εθνική ανδρών, η οποία αποκλείστηκε γνωρίζοντας την ήττα με 12-11. Ενα γκολ του Γιάκσιτς στην τελευταία επίθεση των αντιπάλων, μόλις 2 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας τη νίκη και την πρόκριση στη Σερβία, η οποία πλέον μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων. Λίγα δευτερόλεπτα πριν η Εθνική ανδρών είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το σκορ σε 10-10 με γκολ του Βλαχόπουλου, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για πρόκριση, με το να οδηγηθούν τα πράγματα στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Σέρβοι ωστόσο είπαν την ...τελευταία λέξη. Πλέον η Εθνική θα αγωνιστεί για τις θέσεις κατάταξης 5-8.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μεταξύ των δύο αντιπάλων, που υπενθυμίζεται ότι αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού στη διοργάνωση του Τόκιο, όπου οι Σέρβοι πήραν το χρυσό και η Εθνική ανδρών το ασημένιο. Η ελληνική ομάδα στάθηκε καλά αμυντικά, δεν κατάφερε όμως να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του κορυφαίου του αγώνα Μάντιτς (5 γκολ).

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Ράσοβιτς Σ. 2, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ράσοβιτς, Γιάκσιτς Ν. 1, Βίτσο, Ούμποβιτς, Γιάκσιτς Π. 1, Ράσοβιτς Β. 3, Μίσοβιτς.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Η ώρα του Κουρουγκλίεφ στην πάλη

Με υψηλές βλέψεις ο Ελληνας παλαιστής μετέχει στην κατηγορία των 86 κ. της ελευθέρας / Για την 5η θέση οι γυναίκες στο πόλο

Με βλέψεις που φθάνουν ακόμα και μια θέση στο βάθρο ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς στο πρόγραμμα της σημερινής μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πόλο η Εθνική γυναικών θα δώσει τον πρώτο αγώνα για τις θέσεις κατάταξης 5-8.

Ο Ντ. Κουρουγκλίεφ θα ριχτεί στη μάχη της διάκρισης στην κατηγορία των 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη συγκεντρώνοντας αρκετές ελπίδες διάκρισης. Ελπίδες που μάλιστα ενισχύθηκαν περισσότερο μετά τη χτεσινή κλήρωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το ...μονοπάτι των αντιπάλων που θεωρείται καλό. Ο Κουρουγκλίεφ θα ξεκινήσει τους αγώνες κόντρα στον Πορτορικανό Ιθαν Εντριαν Ράμος που θεωρείται στα μέτρα του. Ωστόσο ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει σε περίπτωση πρόκρισής του στα προημιτελικά καθώς θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του αργυρού Ολυμπιονίκη του Τόκιο και εκ των κορυφαίων ονομάτων του χώρου, Ιρανού Χασάν Γιαζντανί.

Κόντρα στην Ουγγαρία η Εθνική γυναικών θέλει να δείξει αντίδραση για τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά κάνοντας και το πρώτο βήμα για τον στόχο της κατάκτησης της 5ης θέσης στη γενική κατάταξη του τουρνουά πόλο. Η Εθνική σε περίπτωση νίκης θα αγωνιστεί για την 5η θέση κόντρα στον νικητή του έτερου αγώνα κατάταξης, Ιταλίας - Καναδά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12.20 Πάλη - προκριματικά ελευθέρας 86 κ. - Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

19.00 Πόλο - αγώνες κατάταξης 5-8 γυναικών - ΕΛΛΑΔΑ - Ουγγαρία



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ