Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ξενύχτι για τον Μ. Τεντόγλου στο Ολυμπιακό Χωριό

Την ικανοποίησή του για τη νέα επιτυχία εξέφρασε ο προπονητής του χρυσού Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Γιώργος Πομάσκι κατά τη διάρκεια του τελικού του μήκους

Eurokinissi

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Γιώργος Πομάσκι κατά τη διάρκεια του τελικού του μήκους
Θερμής υποδοχής από τα μέλη της ελληνικής αποστολής έτυχε κατά την επιστροφή του στο Ολυμπιακό Χωριό ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατάφερε στο Παρίσι να κρατήσει τον τίτλο στο αγώνισμα παίρνοντας την πρωτιά με καλύτερο άλμα στα 8,48 μ., μετά την αντίστοιχη επιτυχία στη διοργάνωση του Τόκιο το 2021. Χτες έγινε η επίσημη απονομή των μεταλλίων στους νικητές του αγωνίσματος, με τον Μίλτο Τεντόγλου να φορά το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ το ασημένιο και τον Ιταλό Φουρλάνι το χάλκινο.

Την Τρίτη το βράδυ τα μέλη της ελληνικής ομάδας ξενύχτισαν για να υποδεχθούν με χειροκροτήματα και αγκαλιές τον Ελληνα πρωταθλητή, ο οποίος συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο αγώνισμα. Ανάμεσα σε αυτούς που υποδέχθηκαν τον Τεντόγλου βρισκόταν και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος λίγο πριν είχε επιστρέψει από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στο άλμα επί κοντώ. Το «παρών» επίσης έδωσαν οι σφυροβόλοι Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης, καθώς επίσης και η άλτρια Τατιάνα Γκούσιν που ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν τον αθλητή. Εκτός των αθλητών παρόντες ήταν τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ καθώς και οι προπονητές. Ο Τεντόγλου δέχτηκε τη θερμή αγκαλιά του προπονητή του, Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε παρακολουθήσει τη νέα επιτυχία του αθλητή του από τις εξέδρες του σταδίου «Σταν ντε Φρανς» στο Παρίσι.

«Ηθελα το κάτι παραπάνω»

Στις δηλώσεις του μετά τη νέα χρυσή επιτυχία ο Μίλτος Τεντόγλου εμφανίστηκε χαρούμενος για την πρωτιά και το μετάλλιο, ωστόσο φρόντισε να επισημάνει πως ο ίδιος θα ήθελε κάτι περισσότερο ως επίδοση από τα 8,48 μ., που πάντως χαρακτήρισε από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας του. Ας σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή αποτελεί την καλύτερη στο μήκος παγκοσμίως τη φετινή σεζόν, μέχρι στιγμής. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι παραδέχθηκε ότι τόσο ο Ιταλός Φουρλάνι που ξεκίνησε με 8,34 μ. όσο και η σταθερή αξία του έτερου βασικού αντιπάλου του, Τζαμαϊκανού Πίνοκ, του έβαλαν πίεση στις δικές του προσπάθειες και γι' αυτό έδειξε να είναι πιο προσεκτικός στις προσπάθειές του.

Ικανοποιημένος ο Γιώργος Πομάσκι

Την ικανοποίηση για τη νέα επιτυχία εξέφρασε ο Γιώργος Πομάσκι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, χτες το πρωί. Ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών στα κάθετα άλματα του στίβου εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του αθλητή και την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου. Επισημαίνοντας επίσης ότι ο Μ. Τεντόγλου είναι ένας ταγμένος αθλητής, άψογος στη δουλειά και την προπόνησή του, είναι προσηλωμένος στην πορεία του και αυτό του δίνει την ευκαιρία για μακριά και μεγάλη καριέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ