Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Αέρας» ο Χολ στα 400 μ.

Associated Press

ΣΤΙΒΟΣ: Μετά από μια σπουδαία κούρσα στον τελικό των 400 μ. των ανδρών ο Αμερικανός Κούνσι Χολ, χάρη σε ένα εκπληκτικό σπριντ στα τελευταία μέτρα, κατέκτησε την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 43.40, που αποτελεί τον τέταρτο καλύτερο όλων των εποχών στο αγώνισμα. Ο Αμερικανός σπρίντερ... έκλεψε την πρωτιά στα τελευταία μέτρα από τον Βρετανό Χάντσον, που έμεινε δεύτερος με 43.44, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σαμουκόνγκα από τη Ζάμπια με 43.73 που αποτελεί ρεκόρ Αφρικής.

ΒΟΛΕΪ: Μετά από έναν αγώνα - θρίλερ 2,5 ωρών, η Πολωνία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του ανδρικού τουρνουά στο βόλεϊ επικρατώντας των ΗΠΑ στον έναν ημιτελικό με 3-2 σετ (25-23, 25-27, 14-25, 25-23, 15-12). Είναι η πρώτη φορά μετά το 1976 στο Μόντρεαλ που η Πολωνία θα δώσει το «παρών» σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στο ανδρικό βόλεϊ. Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά τον νικητή του χτεσινοβραδινού δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης αναδείχθηκε ασημένιος Ολυμπιονίκης στα σκάφη ILCA7 κατακτώντας τη δεύτερη θέση με 56 βαθμούς ποινής. Αυτό ήταν το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Κύπρο στην ιστορία της διοργάνωσης με το πρώτο να είναι και πάλι από τον Κοντίδη όταν ήταν και πάλι ασημένιος στο Λονδίνο το 2012 στα σκάφη Leaser. Το χρυσό εξασφάλισε ο Αυστραλός Ματ Γουέρν (40 βαθμοί ποινής) ενώ έγινε μάχη για το χάλκινο, με τον Αυστριακό Στέφανο Πεσκιέρα να επικρατεί με 80 βαθμούς ποινής.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΑΔΗΝ: Σε μια ιστορική επιτυχία έφθασε το ισπανικό δίδυμο του Αλβάρο Μαρτίν και της Μαρία Πέρεθ καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Βάδην Μεικτής Σκυταλοδρομίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Παρισιού. Το ισπανικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση τερματίζοντας σε 2.50.31, ενώ δεύτερο ήταν το δίδυμο του Εκουαδόρ, Πιντάδο - Μορεχόν, με 2.51.22 και τρίτο το αντίστοιχο της Αυστραλίας, Κάουλι - Μοντάγκ, με 2.51.38.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ