ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /24
Σε εξέλιξη μεγάλες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Σε τροχιά κορύφωσης έχει μπει το 50ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας το σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!». Αυτές τις μέρες προγραμματίζονται μεγάλα Φεστιβάλ ως εξής:

Αρτα

Δεύτερη μέρα σήμερα για τις τριήμερες εκδηλώσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο. Σήμερα θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη και ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο. Αύριο, Σάββατο: Αφιέρωμα στο τραγούδι της μεταπολίτευσης από συγκρότημα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή, «Κίτρινα Ποδήλατα» και Μιρέλα Πάχου, και ηπειρώτικο γλέντι με την ορχήστρα του Κωνσταντίνου Λιόντου. Στον χώρο θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος, εργαστήρι ρομποτικής και στέκι συζητήσεων. Επίσης, θα διατίθεται λεύκωμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αφιερωμένο στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ στην Αρτα.

Βόλος

Σήμερα και αύριο στο Πάρκο Ρ. Φεραίου. Σήμερα Παρασκευή θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα δώσουν συναυλία οι «Γκιντίκι». Αύριο Σάββατο: Συζήτηση με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, με θέμα «Εμπειρίες από τη διαχρονική συμβολή του ΚΚΕ στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πάλη. Σύγχρονα συμπεράσματα», συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη και λαϊκό γλέντι.

Κέρκυρα

Σήμερα και αύριο στην Πάνω Πλατεία από τις 20.00. Αύριο Σάββατο θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά:

Σήμερα, Παρασκευή: Συζήτηση με θέμα «Εργασιακός "καύσωνας" στην Κέρκυρα του τουρισμού», μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί και συναυλία με την Νεφέλη Φασούλη. Αύριο, Σάββατο: Τουρνουά μπάσκετ 3on3 (στις 17.00), τραγούδια α-καπέλα με τη «Συντροφιά από το Βαλανειό», πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου και συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς». Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ στο νησί, φοιτητικό στέκι, όπου θα γίνει συζήτηση για το τι πανεπιστήμιο έχουμε ανάγκη σήμερα, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος και στέκι του «κόκκινου Αερόστατου».

Αγρίνιο

Σήμερα και αύριο στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο από τις 21.00. Αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Αναλυτικά:

Σήμερα, Παρασκευή: Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, με καλλιτέχνες της πόλης που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του. Ομιλία από τον Ανδρέα Ζάγκα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας. Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Διονύση Τσακνή και τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι - τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο - τραγούδι), Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα - πλήκτρα), Αλέκο Στασινό (μπάσο) και Κώστα Φραγκάκη (τύμπανα). Αύριο, Σάββατο (από τις 20.45): Αφηγηματική παρουσίαση με τίτλο «Πατρίδα Κατεχόμενη» για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, σε επιμέλεια Αντωνίας Χειμαριώτη. Ομιλία από την Βιβή Δάγκα. Συναυλία με τον Γιώργο Μεράντζα. Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι με τους Χριστίνα Τσουραπούλη και Θοδωρή Κουτσουπιά (τραγούδι), Αγγελο Σταθόπουλο (κλαρίνο), Βασιλική Μήτσου (βιολί), Παναγιώτη Μήτσο (λαούτο) και Μάκη Φεγγούλη (κρουστά). Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», έκθεση με θέμα «Η Ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο», στέκι μαθητών και παιδότοπος.

Αλεξανδρούπολη

Σήμερα, Παρασκευή, στο Πάρκο Ακαδημίας. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ακόμα: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με την ορχήστρα του Νίκου Αλβανόπουλου (ερμηνεύει ο Βαγγέλης Δημούδης) και συναυλία με τους ID.THUMB.ACCENT. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση για τα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αθλητικές δραστηριότητες (τοξοβολία, μπάντμιντον, μίνι πινγκ πονγκ), έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος και γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου».

Μυτιλήνη

Σήμερα και αύριο στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης. Αναλυτικά:

Σήμερα, Παρασκευή: Ομιλία από τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία έντεχνου - ροκ με τους Παναγιώτη Καραγιάννη, Ιωάννη Παπλωματά and the band και μεγάλο αφιέρωμα στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό τραγούδι, σε ενορχήστρωση Θύμιου Παπαδόπουλου, με τους: Σπύρο Γραμμένο, Αλέξανδρο Δάικο, Βιολέτα Ικαρη, Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, Πολυξένη Καράκογλου, Δημήτρη Μητσοτάκη, Μιρέλα Πάχου.

Αύριο, Σάββατο: Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Από τον Εργατικό Αστέρα έως την Πανεργατική. Το κίνημα του εργατικού αθλητισμού και άλλες ιστορίες αθλητικής αντίστασης» από τον συγγραφέα Νάσο Μπράτσο, εργαστήρι λογοτεχνικής γραφής και συναυλίες: «Αστικό Μεσοπολεμικό Τραγούδι» με τους Γιάννα Μαϊστρέλλη (βιολί), Αλέκο Καφούνη (σαντούρι), Αντώνη Μυλωνά (κιθάρα), Μαρία Σεϊτανίδου (φωνή). «Το όχι του ρεμπέτικου» με τους Γιώτα Μιχαλέλλη (τραγούδι), Γιώργο Σταυρακέλλη (μπουζούκι), Ισίδωρο Παπαγεωργίου (κιθάρα), Μυρσίνη Κουτσκουδή - Βουρλή (τραγούδι). «Αιγαίο, μια θάλασσα γεμάτη μουσικές», με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη (τραγούδι) και τους Αντώνη Κονσολάκη (μπουζούκι - τραγούδι), Αντώνη Μυλωνά (κιθάρα), Ορφέα Βουγιούκα (βιολί - φωνή), Στρατή Καζαντζή (σαντούρι - μπαγλαμά). Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και χώροι του «κόκκινου Αερόστατου», του λογοτεχνικού περιοδικού «Βόρεια - Βορειοανατολικά» και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Πτολεμαΐδα

Δεύτερη μέρα σήμερα για τις εκδηλώσεις στο Πέτρινο Δημοτικό από τις 20.00, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία των The MusiX και συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς». Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση με θέμα τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Αλλες πόλεις

Στη Θήβα, αύριο, Σάββατο, στο γήπεδο μπάσκετ Αγίου Νικολάου, θα μιλήσει ο Κ. Κούκης, Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Στην Κόρινθο, αύριο, Σάββατο, στην πλατεία Φλοίσβου, θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Hip hop συναυλίες από τους Hairec και Final Act, μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια Φεστιβάλ και λαϊκό γλέντι με τους Βασίλη Καρδαρά, Θοδωρή Σκόνδρα και Βασιλική Τσιφτσή.

Στο Ναύπλιο, αύριο, Σάββατο, στον Πεζόδρομο Κολυμβητηρίου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Συναυλίες με τους Epiblues και «Ξένοι», και παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τους Maqam και «Εκτός προγράμματος». Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση για τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αργολίδα, Μαθητικό Στέκι, γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου» και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, στη Λίμνη Αγίου Νικολάου, θα μιλήσει η Κέλλυ Τσιχλή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αφιέρωμα «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και συναυλία με τους «ΦΕΡ' ΤΟ ΦΟΚΟ».

Στο Κιλκίς, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Κήπου, θα μιλήσει η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα μουσικό αφιέρωμα σε μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργούς, και γλέντι με το συγκρότημα «ΤΣΕΡΝΑ». Στον χώρο θα λειτουργούν έκθεση για τα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, χώρος του «κόκκινου Αερόστατου» και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Αύριο η μεγάλη εκδήλωση στο γήπεδο Ζωγράφου!

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ | Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός!»

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», θα κορυφώσει το ταξίδι του στην Αθήνα στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του κεντρικού Φεστιβάλ θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Παράλληλα, το τετραήμερο πρόγραμμά του είναι γεμάτο από συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο, χορό, τραγούδι, με τη συμμετοχή 400 και πλέον καλλιτεχνών, βάζοντας πάνω απ' όλα τις ανησυχίες και τον αγώνα της νέας γενιάς για μια καλύτερη ζωή, την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε να γράφουμε Ιστορία αλλάζοντας τον κόσμο. Γιατί το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!

Οδεύοντας προς αυτήν τη μεγάλη κορύφωση, αύριο Σάββατο είναι ένας ακόμα φεστιβαλικός σταθμός στην Αττική, με τη μεγάλη εκδήλωση στις 8 μ.μ. στο γήπεδο Ζωγράφου.

Μετά την Καισαριανή, την Γκράβα, την Πανεπιστημιούπολη, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκδηλώσεων στα μέρη απ' όπου πέρασε το Φεστιβάλ της στην 50χρονη πορεία του, «επιστρέφοντας» εκεί που ξεκίνησαν όλα: Εκεί που πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το 1975.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1972 - 1979.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένου στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τίτλο «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός!».
  • Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ταμπούρι», που σημάδεψε με τα πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια του τα πρώτα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Για τη μεγάλη εκδήλωση δρομολογούνται λεωφορεία από:

Αγίους Αναργύρους, στις 6.30 μ.μ. στο παλιό δημαρχείο.

Βριλήσσια, στις 6.45 μ.μ. από «Κωτσόβολο».

Ελευσίνα, στις 6.30 μ.μ. από την «Ελαιουργική».

Ηράκλειο, στις 18.15 στον κινηματογράφο «Τρία Αστέρια».

Ιλιον, στις 6.30 μ.μ. από ΟΤΕ.

Καματερό, στις 6.30 μ.μ., στάση «Μανάρα».

Μελίσσια, στις 6.30 μ.μ. από Λ. Δημοκρατίας 65.

Νέα Ιωνία, στις 6.30 μ.μ. στον ΟΤΕ, Λ. Ηρακλείου.

Πετρούπολη, στις 6.30 μ.μ. από πλατεία Ηρώ.

Χαλάνδρι, στις 7.15 μ.μ. από «Cocomat».

Ενα μοναδικό ντοκιμαντέρ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός!», το οποίο ετοίμασε η ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του Φεστιβάλ.

Ενα ντοκιμαντέρ που φωτίζει την Ιστορία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», γνωστές και άγνωστες πτυχές του ταξιδιού του στον χρόνο μέσα από πρωτότυπο αρχειακό - οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και μέσα από διηγήσεις και αναμνήσεις μερικών από όσους έζησαν τη γέννησή του και όσων συνεχίζουν να χτίζουν την «κόκκινη πολιτεία» κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα.

Επιμέλεια του ντοκιμαντέρ: Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συμμετέχουν οι διατελέσαντες Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ (με χρονολογική σειρά): Δημήτρης Γόντικας, Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Σοφιανός, Θέμης Γκιώνης, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης, Νίκος Αμπατιέλος, Θοδωρής Κωτσαντής.

Ακόμα, συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι εξής: Ιωάννα Καρυστιάνη, Φώντας Λάδης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Εύα Μελά, Γιώργος Μπαγιαρτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Σταμάτης Νικολάου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Σκαμνάκης, Κώστας Χατζάρας.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ η ΚΝΕ προχώρησε στην επανεκτέλεση του τραγουδιού «Το Ρόδι», σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Το τραγούδι είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο 7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε παράσταση - αφιέρωμα στο ΚΚΕ.

Μουσική, παραγωγή, κιθάρες, μπάσο, ηχογραφήσεις, μείξη, programming, master: Αντώνης Μεϊμάρης («Κοινοί Θνητοί»).

Μουσική, πλήκτρα: Κωνσταντίνος Μαργαρίτης («Κοινοί Θνητοί»).

Τύμπανα: Στέλιος Γκίνης («Κοινοί Θνητοί»).

Ερμηνεία: Αλέξανδρος Δάικος, Πολυξένη Καράκογλου.

4η Αναρριχητική Συνάντηση την Κυριακή

Στο πλαίσιο του 12ου Αθλητικού Camp του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η ΚΝΕ διοργανώνει την 4η Αναρριχητική Συνάντηση, την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη στις 17.00 στο αναρριχητικό πεδίο Πέτρα Λιάγκου, στην περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Η αναρρίχηση έχει γίνει πλέον θεσμός στα Αθλητικά Camp και, από κοινού με ένα πλήθος πρωτοβουλιών και αθλητικών δραστηριοτήτων, συμβάλλει στην ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην προσπάθειά τους να ασκηθούν. Μέσα και από αυτήν τη δράση η ΚΝΕ έχει αναδείξει τα ζητήματα της προστασίας του φυσικού πλούτου και της ανάγκης ενίσχυσης της πρόληψης από πυρκαγιές, έχει αναλάβει μαχητικές δράσεις στην κατάσβεση πυρκαγιών αλλά και για την ανάγκη αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων.

Ετσι και φέτος η ΚΝΕ ανανεώνει το ραντεβού με τη αναρρίχηση, γιορτάζοντας και με αυτόν τον τρόπο τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με μία ακόμα Αναρριχητική Συνάντηση. Το ραντεβού αποτελεί ευκαιρία για έμπειρους αναρριχητές, αλλά και για γνωριμία με την αναρρίχηση βράχου. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μικροί αναρριχητές, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.

Σημείο συνάντησης θα είναι ο χώρος στάθμευσης Κοζάνης και Εδέσσης στους Θρακομακεδόνες, στις 16.30, και η δράση θα υποστηριχθεί από έμπειρους αναρριχητές, μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Στοκχόλμη

Προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνουν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Αγίας Αλεξιώτισσας της Πάτρας, σήμερα, Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Κώστα Μουγκογιάννη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέα της ΤΕ Αχαΐας, αθλητική επίδειξη tae kwon do από τον Γιώργο Σταυρόπουλο, παράσταση Καραγκιόζη από τον Χρήστο Πατρινό και το θεατρικό εργαστήρι «Περί Σκιών» και λαϊκό - έντεχνο μουσικό αφιέρωμα από την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του δήμου Πατρέων.

Εκδήλωση - συζήτηση με συντρόφους και φίλους που διαχρονικά συνέβαλαν στο στήσιμο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» διοργανώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, στις 21.00, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη. Η εκδήλωση, με τίτλο «Χτίζοντας το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη ανοίγουμε παράθυρο στο μέλλον», είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία των «κόκκινων πολιτειών» του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» όλες αυτές τις δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση. Πρόκειται για προφεστιβαλική εκδήλωση πριν από την κορύφωση του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη με τις τριήμερες εκδηλώσεις στις 12, 13, 14 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου».

Προφεστιβάλική εκδήλωση γίνεται επίσης στη Στοκχόλμη, την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, στις 4 μ.μ., στη διεύθυνση Jakobsbergs gard Odd, Fellowvagen 18-22, σταθμός Μετρό Bredang, με: Συζήτηση με θέμα «Πόλεμος - "πράσινη μετάβαση" - "ψηφιακός μετασχηματισμός" State of Art Ερευνα, για ποιον» με ομιλητή τον Δημήτρη Κοιλάκο, Δρ Φιλοσοφίας της Επιστήμης, συνεργάτη ερευνητή του Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουργκ και του Ινστιτούτου Επιστημών της Ινδίας, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Ροκ μουσικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Βενιαμίν και ρεμπέτικο με το σχήμα VM, τον Βάιο Δούκα (μπουζούκι) και τον Μήτσο Ντίνεφ (κιθάρα, φωνητικά). Θα υπάρχουν χώρος του «κόκκινου Αερόστατου», σκάκι, έκθεση φωτογραφίας και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ